kaudet

mikä on kausien määritelmä koripallossa?

montako jaksoa on Korisliigassa?

kuinka pitkä on jakso?

koripallo-ottelu koostuu jokaisesta neljästä 10 minuutin neljänneksestä. Lukion koripallo-ottelussa on neljä 8 minuutin jaksoa; on 10-15 minuutin puoliaikatauko ja 1 minuutin tauko ensimmäisen ja toisen jakson välillä ja toinen 1 minuutin tauko kolmannen ja neljännen jakson välillä.

NBA: ssa ”neljänneksen” ja ”jakson”välillä ei ole eroa. Pelissä on neljä jaksoa (tai neljä neljännestä), joista kaksi ensimmäistä neljännestä käsittävät ensimmäisen puoliskon (jonka jälkeen on kunnon kokoinen tauko), ja kaksi viimeistä neljännestä käsittävät toisen puoliskon, ja jokainen jakso on 12 minuutin mittainen.

NCAA: n miesten koripallossa on vain kaksi noin 20 minuutin mittaista jaksoa. Aikaa kaikkina kausina koripallo-ottelussa kutsutaan sääntöajaksi. Jos sääntelyn jälkeen tulee tasapeli, jota ei voi koskaan tapahtua missään koripallo-ottelussa, joukkueet joutuvat pelaamaan jatkoaikaa, kunnes toisen joukkueen pisteet ovat edellä toista.

jokaisen jakson jälkeen on tauko. Jos peli pelataan 4 jakson muodossa, on lyhyt tauko jaksojen 1-2 ja 3-4 välillä; ja 15 minuutin tauko jaksojen 2-3 välillä, jota kutsutaan puoliaikatauoksi. Vain NCAA: n miesten koripallo-otteluissa on puoliaikatauko.

ei kysymyksiä? Lyö vetoa nyt!

pelissä on neljä jaksoa (tai neljä neljännestä), joista kaksi ensimmäistä neljännestä käsittää ensimmäisen puoliskon (jonka jälkeen on kunnon mittainen tauko) ja kaksi viimeistä neljännestä toisen puoliskon, ja jokainen jakso on 12 minuutin mittainen.

yliopistokoripallossa kausia on vain kaksi (ensimmäinen ja toinen puolisko). Jokainen puolikas (tai jakso) on 20 minuutin mittainen. Ensimmäisen ja toisen jakson sekä kolmannen ja neljännen jakson välillä on kahden minuutin väli.

jos peli on neljännen erän jälkeen tasan, se jatkuu viiden minuutin lisäajalla, sitten niin monta viiden minuutin jaksoa kuin tasapelin katkaisemiseen tarvitaan.

Miesten yliopistokoripallossa pelataan kaksi kahdenkymmenen minuutin puoliaikaa ja naisten yliopistokoripallossa neljä kymmenminuuttista jaksoa. NBA: ssa puoliaika on sama kuin yliopistokoripallossa. Puoliaika on pituudeltaan 15 minuuttia.

tämän tauon aikana pelaajat pääsevät lepäämään tai strategisoimaan valmentajan kanssa.

puoliaika on NBA: ssa 15 minuuttia. Tämä on huomattavasti lyhyempi kuin muissa urheilulajeissa, kuten amerikkalaisessa jalkapallossa, jossa puoliaikaa pidennetään.

yleensä puoliajalla pelaajat voivat istua ja rentoutua valmistautuessaan seuraavaan peliin. Sen aikana valmentaja arvioi peliä ja jokaisen pelaajan suoritusta koko pelin ajan.

Sääntöpelit NCAA: ssa kestävät yhteensä 40 minuuttia, jotka on jaettu kahteen 20 minuutin puolikkaaseen. NBA: ssa sääntöpelit kestävät yhteensä 48 minuuttia, jotka on jaettu neljään 12 minuutin neljännekseen. Jatkoajat sekä NCAA: ssa että NBA: ssa ovat 5 minuutin mittaisia.