Perioder

Hva er definisjonen av perioder i basketball?

Hvor mange perioder er det i en basketballkamp?

hvor lang er en periode?

en basketballkamp består av fire 10 minutters kvartaler hver. For en high school basketball spill, det er fire 8 minutters perioder; det er en 10 til 15 minutter pause pause og en 1-minutters pause mellom første og andre periode og en annen 1-minutters pause mellom tredje og fjerde periode.

I NBA er det ingen forskjell mellom et «kvartal» og en «periode». Det er fire perioder (eller fire kvartaler) i et spill, med de to første kvartalene som består av første omgang (etter som det er en anstendig størrelse pause), og de to siste kvartalene som består av andre omgang, og hver periode er 12 minutter lang.

I NCAA menns basketball er det bare to perioder som går i rundt 20 minutter hver. Tiden i alle perioder i et basketballspill kalles reguleringstid. Hvis det etter regulering er et slips som aldri kan skje i en basketballkamp, må lagene spille overtid til ett lags poengsum er foran den andre.

etter hver periode er det en pause. Hvis et spill spilles i 4-periodeformatet, er det en kort pause mellom periodene 1-2 og 3-4; og en 15-minutters pause i periodene 2-3, som kalles pausepause. BARE NCAA menns basketballspill har en halvtidspause.

Ingen spørsmål? Plasser et spill nå!

det er fire perioder (eller fire kvartaler)i et spill, med de to første kvartalene som består av første omgang (etter som det er en anstendig størrelse pause), og de to siste kvartalene som består av andre omgang, og hver periode er 12 minutter lang.

i college basketball er det bare to perioder (første og andre halvdel). Hver halvdel (eller periode) er 20 minutter lang. Det er et to-minutters intervall mellom første og andre perioder og mellom tredje og fjerde perioder.

hvis kampen er uavgjort etter fjerde periode, fortsetter den med en ekstra periode på fem minutter, deretter så mange fem minutters perioder som er nødvendig for å bryte uavgjort.

menns college basketball spiller to tjue minutters halvdeler mens kvinners college basketball spiller fire ti minutters perioder. Halvtidsperioden I NBA er den samme som med college basketball. Halvtidsperioden er 15 minutter lang.

i denne pauseperioden får spillerne hvile eller strategisere med treneren.

pausen er 15 minutter i NBA. Dette er betydelig kortere enn med Andre idretter som Amerikansk Fotball hvor pausen perioden er utvidet.

vanligvis kan spillerne sitte og slappe av mens de forbereder seg til neste kamp. I løpet av denne tiden vil treneren vurdere spillet og ytelsen til hver spiller gjennom hele spillet.

REGULERINGSSPILL i NCAA løper i totalt 40 minutter, delt i to 20-minutters halvdeler. I NBA kjører reguleringsspill i totalt 48 minutter, delt inn i fire 12-minutters kvartaler. Overtidsperioder for BÅDE NCAA og NBA er 5 minutter lange.