Historie / SuperSport-Afrikas kilde til sport video, inventar, resultater og nyheter

det er stolthet Sørafrikansk rugby og misunnelse av rugby-spiller verden. Currie Cup Er ikke bare den eldste innenlandske konkurransen i spillet; Det er også uovertruffen når det gjelder historie og tradisjon.

det er en historie som starter helt tilbake i 1889 da Det nylig etablerte South African Rugby Football Board organiserte den første landsomfattende innenlandske konkurransen. Turneringen ble holdt I Kimberley og Den første vinneren var Western Province, som slo Ut Griqualand West, Transvaal og Eastern Province.

Selve Cupen kom bare til våre kyster to år senere, da en touring British Isles-tropp brakte med seg et trofe donert Av Sir Donald Currie. Hans instruksjoner var klare: gi det til det lokale laget som gir deg den beste kampen pa touren.

Rugby historiker Paul Dobson gir oss en detaljert beskrivelse av de tidlige årene i en artikkel publisert på rugby15.co.za nettsted: «Ingen lag slo 1891-turister, men de regnet Med At Griqualand West hadde spilt best mot dem-kanskje en diplomatisk beslutning da Kimberley da var i trell av menn som Cecil John Rhodes og Barney Barnato,» skriver Han om Cupens første innehavere.

» Griquas var uvillig til å dele med Det for å oppfylle Curries forhold om at Det skulle brukes til interprovincial konkurranse, men til slutt ga de inn,» forklarer han.

De må ha visst hva som skulle komme. Lagene er uvillig til å del med det i dag.

likevel, i 1892 – det første året som provinsene faktisk konkurrerte mot hverandre for Cup – hadde trofeet allerede to navn på den. Det ville ta ytterligere 30 år før Et annet lag (Transvaal i 1922) ville bli med dem.

å si At Vestlige Provinsen dominerte de tidlige årene ville være et understatement. De vant alle unntatt en av de ti første turneringene, og den eneste grunnen til at de ikke gjorde det ti av ti er fordi de ikke konkurrerte i 1899.

de dominerte i en slik grad at de var ubeseiret i 19 år (12/9/1892 til 26/7/1911, 46 vinner 2 trekker, 1002 poeng mot 82).

det er statistikk som Disse Som Blue Bulls-fans er glad i å bringe opp hver gang DE blir fortalt AT WP har ni flere titler enn dem. «Det er som å henge clubbed seler over peisen din,» vil være ordene som slutter en braai brått.

Vi velger ikke sider i Den Kings Of The Cup-debatten.

det vi vet er at de tidlige turneringene var svært forskjellige fra det vi er vant til i dag.

Currie Cup ble bare avgjort av en finale for første gang i 1939. Det ble også en årlig konkurranse i 1968.

Det har blitt stoppet Av Verdenskriger; splittet, strukket, krympet og bøyd av kriger i styrerommet. Men i en eller annen form har den overlevd.

I Dag er Det 67 graveringer på Koppen i Dag for å minne oss om hvert lag som har måttet ære å løfte Det i luften. Mye har endret seg de siste 125 årene, men dette har ikke: gravering nummer 68 vil bli like voldsomt konkurrert for som noen gang.