coroana de curcan prăjită / cum să gătești o coroană de curcan

coroana perfectă de curcan prăjită! Ideal pentru servirea unui grup mai mic și mai puțin stresant decât prăjirea unui curcan întreg. Consultați sfaturile mele despre cum alegeți, dezghețați și prăjiți coroana perfectă de curcan suculentă (aka piept de curcan), plus idei delicioase pentru orice resturi.

serviți cu piureul meu de cartofi Slow Cooker, varză roșie fiartă și varză cremoasă de Bruxelles!

postarea poate conține link-uri afiliate. Pentru mai multe informații, verificați dezvăluirea mea

veți iubi, de asemenea, sacul meu de prăjire curcan întreg și coroana mea de curcan cu aragaz lent. Prefer carnea întunecată? Încercați picioarele mele suculente de curcan prăjite!

îmi place să servesc un curcan frumos prăjit de Crăciun. Uneori însă, când suntem doar noi patru, a face o coroană de curcan este mai ușor, mai ieftin, mai puțin risipitor și la fel de delicios.

de asemenea, este mult mai puțin intimidant să gătești dacă găsești ideea de a prăji o pasăre întreagă prea mult de manevrat! Citiți sfaturile mele pentru a culege, decongela și găti cea mai bună coroană de curcan prăjit.

ce este o coroană de curcan atunci?

aceasta este practic partea de piept de curcan a păsării cu picioarele, aripile etc. îndepărtate, deși ocazional vârfurile aripilor sunt lăsate aprinse. În Marea Britanie veți găsi, de obicei, piept de curcan pe os cu pielea pe. În SUA puteți găsi pieptul de curcan pe os sau dezosat.

coroanele sunt mult mai ușor de depozitat în frigider (sau congelator), ceea ce este cu siguranță un PLUS imens! De asemenea, sunt mai ușor de gătit și sculptat și mult mai economice pentru familiile sau adunările mai mici. De asemenea, ideal pentru iubitorii de carne albă, care este, de asemenea, mai mică în grăsimi și perfectă pentru sănătatea conștientă.

coroana de curcan acoperită cu unt și ierburi

alegerea coroanei de curcan

chiar dacă o coroană este mult mai mică decât un curcan întreg, ea poate hrăni în continuare o mulțime în funcție de mărimea pe care o alegeți. Coroanele de curcan congelate tind să fie puțin mai ieftine și la fel de bune, cu condiția să planificați din timp.

alegeți în funcție de câte persoane serviți fără a uita resturile. Îmi place cu resturi de curcan friptură! Permițând aproximativ 250g (8,8 oz) pe persoană, o coroană de curcan de 2 kg (4,4 lbs) va servi 3-5, iar o coroană de 2,5 kg (5,5 lbs) va alimenta 6-8.

 • pentru 2-3 persoane alegeți o coroană de 1-1,4 kg (2,2 până la 3,09 lbs)
 • pentru 4-5 persoane alegeți o coroană de 1,5 până la 1,9 kg (3,31 până la 4,19 lbs)
 • pentru 6-7 persoane alegeți o coroană de 2,2 până la 2,3 kg (4,85 până la 5,07 lbs)
 • pentru 8-10 persoane alegeți 2,4 până la 2,8 kg (5,29 până la 6.17 lbs) coroana

coroana de curcan ușor prăjită pe un platou alb cu felie scoasă

cât timp ar trebui să gătesc o coroană de curcan?

primul lucru de făcut este să notați greutatea curcanului. Dacă nu este indicat pe ambalaj, cântăriți curcanul dezghețat folosind cântare digitale, notați-l și folosiți-l ca ghid.

recomandările privind timpul de gătire pentru o coroană de curcan de până la 4 kg (8,8 kilograme) este de 70 de minute plus 20 de minute pe kilogram. Dacă măsurați greutatea în kilograme, aceasta se traduce prin 20-25 de minute pe kilogram (450g).

tratează aceste vremuri ca pe un ghid general, nu ca pe o Evanghelie – prefer să mă bazez pe un termometru digital pentru a măsura timpul perfect de gătit atunci când prăjești carnea, deoarece temperaturile cuptorului pot varia. Dacă aveți dubii, verificați acest calculator de gătit curcan la îndemână.

 • 2kg coroana: 70m + (2x20m) = 110 minute / 1h 50m
 • 3kg coroana: 70m + (3x20m) = 130 minute / 2h 10m
 • 4kg coroana: 70m + (4x20m) = 150 minute / 2h 30m.

recomandările pentru o coroană de curcan de peste 4 kg (8,8 kilograme) sunt de 90 de minute plus 20 de minute pe kilogram.

 • 5 kg coroană: 90m + (5x20m) = 190 minute = 3h 10m.

cum știu dacă curcanul meu este făcut?

îndepărtați orice presupunere și evitați curcanul uscat prea gătit – folosiți pur și simplu un termometru pentru carne. Coroana dvs. de curcan se face atunci când temperatura internă este de 74C (165F) la cea mai groasă parte a pieptului de curcan.

dacă nu aveți un termometru, puteți verifica străpungând cea mai groasă parte a cărnii – sucurile ar trebui să curgă clar și dacă ați respectat instrucțiunile de gătit, ar trebui să fiți bine. Dar pentru cele mai bune și mai sigure rezultate, vă rugăm să folosiți un termometru.

odihniți-vă întotdeauna curcanul prăjit, acoperit slab, timp de aproximativ 30 de minute înainte de a tăia. Acest lucru întâmplător vă oferă o mulțime de timp pentru a pregăti sosul și orice feluri de mâncare veggie!

verificarea temperaturii coroanei de curcan prăjit

cum să dezghețați o coroană de curcan

deși o coroană de curcan are nevoie de mai puțin timp pentru a dezgheța decât o pasăre întreagă, mai are nevoie de aproximativ 12 ore pe kilogram (12 ore pe 2,2 kilograme) dacă se decongelează în frigider. Păstrați curcanul în ambalaj și așezați-l pe o tavă cu ramă, în cazul în care se scurge lichid pe măsură ce curcanul se dezgheță.

nu uitați să vă permiteți o mulțime de timp (2 zile pentru o coroană de curcan de 4 kg/ 8,8 lire) pentru a evita stresul de ultimă oră. Am fost acolo, am făcut asta și nu este frumos! Permiterea dezghețării lente în frigider este cel mai sigur mod de a dezgheța un curcan, din fericire o coroană nu ocupă prea mult spațiu.

de asemenea, puteți dezgheța pasărea la temperatura camerei, cu condiția ca camera să fie sub 15C (60F). Acest lucru este ușor mai rapid, dar va trebui să permiteți 4 ore pe kilogram (2,2 lbs) și fie să folosiți curcanul imediat, fie să îl păstrați la frigider imediat ce s-a dezghețat. Pentru mai multe sfaturi, consultați aceste sfaturi despre dezghețarea & depozitarea unui curcan pe site-ul British Turkey.

POT GĂTI UN PIEPT DE CURCAN ÎNGHEȚAT?

mi-am luat coroana de curcan congelată de la Donald Russel și, deși personal nu am încercat acest lucru, au instrucțiuni despre cum să gătesc o coroană din frozen HERE.

reguli de aur pentru prăjirea curcanului PERFECT

acest lucru se aplică unui curcan întreg sau unei coroane de curcan… ignorați-vă în pericol!

 • Preîncălziți cuptorul la temperatura indicată în rețetă. Permiteți ceva timp pentru acest lucru și nu începeți să gătiți până când cuptorul nu a ajuns la temperatura potrivită.
 • dacă aveți un cuptor asistat de ventilator, reduceți temperatura cu 20 de grade C (dacă o rețetă dă o temperatură de 200C, coborâți-o la 180C într-un cuptor asistat de ventilator).
 • aduceți curcanul la temperatura camerei timp de o oră (sau cel puțin 30 de minute) înainte de prăjire. Dacă curcanul tău este rece, se va găti inegal.
 • lăsați curcanul să se odihnească după prăjire – acest lucru nu este negociabil! Acoperiți-l ușor cu folie și lăsați-l timp de cel puțin 20 de minute, într-un loc cald și, în mod ideal, pe o farfurie/platou încălzit.
 • sculpta curcan folosind un cuțit ascuțit non zimțată, folosind o furculiță sculptură pentru a menține curcan încă în timp ce felie. Doar felie la fel de mult ca ai nevoie.
 • păstrați resturile în frigider, acoperite cu folie, de îndată ce s-au răcit complet.
coroana de curcan prăjită feliată pe un platou alb

curcan prăjit fără tam-tam

acum, că aveți liniile directoare de gătit curcan, aveți nevoie de ingrediente pentru o cină perfectă de curcan fără tam-tam.

contrar a ceea ce ați putea crede, nu aveți nevoie de ingrediente sau condimente fanteziste pentru o coroană de curcan ușor prăjită. Puteți rămâne cu ulei de măsline sau unt, sare și piper, dacă doriți!

pentru o rețetă ușor crescătoare puteți freca pieptul de curcan cu o plantă simplă și unt de usturoi așa cum am făcut aici.

 • coroana de curcan pe os, piele pe
 • unt nesărat
 • ulei de măsline
 • usturoi tocat
 • ierburi – am folosit rozmarin și salvie, dar le puteți varia dacă preferați
 • coajă de lămâie și suc
 • miere – acest lucru este creează o piele mai inchisa, deoarece caramelises astfel încât să puteți lăsa afară, dacă se dorește
 • o multime de sare de mare și piper proaspăt măcinat

veți avea nevoie, de asemenea,

 • tava de prăjire cu un suport
 • termometru digital
 • folie de aluminiu
 • un set de sculptură bun
ingrediente pentru coroana de curcan prăjită

gătirea coroanei de curcan pas cu pas

aruncați o privire la acest tutorial pas cu pas – vă rugăm să rețineți că veți găsi rețeta completă, inclusiv ingredientele din cardul de rețetă de la sfârșitul acestui post.

pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 220C / 430f.această temperatură este doar pentru faza inițială de prăjire – 20 de minute – și va rumeni și va croi pielea. Așezați raftul pe treimea inferioară a cuptorului și îndepărtați orice rafturi deasupra acestuia (pentru că vă veți arde mâna pe el atunci când verificați curcanul, așa cum pot garanta).

pasul 2. Pregătiți-vă usturoiul și untul de plante medicinale. Puneți untul, uleiul, ierburile, mierea, coaja de lămâie și sucul într-un bol și amestecați cu o pastă folosind spatele unei linguri. Ajută dacă untul este ușor înmuiat!

pregătirea untului de ierburi de usturoi pentru coroana de curcan

Pasul 3. Uscați curcanul complet dezghețat cu hârtie de bucătărie. Se condimentează din belșug cu sare de mare grosieră și piper proaspăt măcinat, aproximativ 10-15 rotații ale morii pentru ambele sau pentru o linguriță.

pasul 4. Acum va trebui să vă apropiați și personal cu curcanul… folosiți-vă mâinile pentru a slăbi ușor pielea de pe piept, fără a o trage de pe părți. Frecați o parte din unt sub piele, împingând cât puteți. Folosiți-vă mâinile pentru a freca restul de piele și apoi condimentați ușor încă o dată.

frecarea coroanei de curcan cu unt de plante medicinale înainte de prăjire

pasul 5. Așezați curcanul pe un suport peste cositorul de prăjire. Prăjiți descoperit timp de 20 de minute – pielea se va colora frumos.

coroană de curcan parțial prăjită

pasul 6. Reduceți temperatura cuptorului la 180C (350F). Scoateți curcanul din cuptor și acoperiți-l cu folie. Gatiti inca 30 de minute la 500g (20-25 minute pe kilogram).

indicație superioară: începeți să verificați temperatura în partea cea mai groasă a îmbinării cu un termometru digital spre sfârșitul timpului de gătire (cu aproximativ 20 de minute înainte). Dacă curcanul tău are nevoie de ceva mai multă culoare, îl poți prăji fără folie în ultimele 20 de minute. Curcanul dvs. este gata când ajunge la 75C (165F) și acesta este cel mai bun indicator pentru coacere.

verificarea temperaturii coroanei de curcan pentru coacere folosind termometru digital

Pasul 7. Transferați curcanul pe un platou (unul cald, în mod ideal) și cort liber cu folie. Lăsați-l să se odihnească timp de 20-30 de minute înainte de sculptură. Acest lucru permite proteinelor să se relaxeze și va duce la curcan mai suculent!

Pasul 8. Sculptați curcanul în felii subțiri și serviți cu sos și alegerea părților laterale.

sculptarea unei coroane de curcan

idei pentru resturile de curcan

păstrați resturile la frigider într-un recipient etanș până la 4 zile, păstrându-le imediat ce s-au răcit. Sau transferați într-un recipient sigur pentru congelator și congelați până la 2 luni.

o coroană de curcan nu va avea ca rezultat atât de multe resturi ca o pasăre întreagă, dar s-ar putea să mai aveți! Iată câteva idei despre cum să folosiți carnea de piept de curcan – puteți folosi orice rețetă care folosește piept de pui.

caserola cremoasă de curcan rămasă

această caserolă cremoasă de curcan rămasă este ușoară, super delicioasă și o modalitate excelentă de a folosi resturile de pui sau curcan. Sos Alfredo cremos, slănină, curcan, paste și broccoli coapte până la auriu… familia ta va înnebuni pentru această rețetă!

plăcintă de curcan rămasă

această plăcintă ușoară de curcan rămasă este o modalitate excelentă de a folosi restul de curcan prăjit, șuncă sau slănină și smântână. Este plăcinta perfectă a zilei de box, cel mai bine mâncată în fața unui film de Crăciun!

One-pot Restover Turkey Orzo Paste

această rețetă cremoasă de paste orzo cu o singură oală este excelentă pentru utilizarea restului de curcan de Ziua Recunoștinței/ Crăciun. Este rapid, ușor, delicios și slăbire prietenos prea! Apropo, dacă restul de curcan nu este în sezon, această rețetă funcționează excelent și cu puiul 🙂
caserolă de paste orzo cu curcan rămas

supă de curcan rămasă

această rețetă de supă de curcan rămasă este o modalitate excelentă de a folosi restul de curcan de la sărbătoarea de Ziua Recunoștinței sau de Crăciun! Această supă sănătoasă este ușor și rapid de făcut, delicioasă și sănătoasă.

coroana de curcan ușor prăjită

gătești o coroană de curcan de Crăciun? Este perfect pentru servirea unui grup mai mic și mai puțin stresant decât prăjirea unui curcan întreg. Consultați sfaturile mele despre cum alegeți, dezghețați și prăjiți coroana perfectă de curcan suculentă (aka piept de curcan). Verificați notele de rețetă pentru a vedea care este timpul optim de gătit în funcție de greutatea coroanei de curcan.
5 din 3 voturi

imprimare Pin

curs: Crăciun /Ziua Recunostintei
bucătărie: American, britanic
cuvinte cheie: Cum de a găti o coroană de curcan, friptură de sân Tukey, friptură de curcan coroana

timp de pregătire: 15 minute
timp de gătire: 1 oră 50 minute
timp de odihnă: 30 minute
Timp Total: 2 ore 35 minute

Porții: 6
calorii: 459kcal

ingrediente

 • ▢ 2 kg / 4.4 lira turcia coroana (piept de curcan), complet decongelat, dacă congelate

Planta unt

 • ▢ 55 g | ½ stick de unt nesărat
 • ▢ 2 linguri ulei de măsline
 • ▢ 2 catei de usturoi , tocată
 • ▢ 1 lingura miere lichida
 • ▢ 1 lingura rozmarin tocat
 • ▢ 1 lingura proaspete tocate de salvie
 • ▢ 1/2 lamaie , coaja și sucul
 • ▢ Sare si piper dupa sezon

Instrucțiuni

 • Se incalzeste cuptorul la 220C (430F). Această temperatură este doar pentru faza inițială de prăjire – 20 de minute – și va rumeni și va croi pielea. Așezați raftul pe treimea inferioară a cuptorului și îndepărtați orice rafturi deasupra acestuia (pentru că vă veți arde mâna pe el atunci când verificați curcanul, așa cum pot garanta).
 • pregătiți-vă usturoiul și untul de plante medicinale. Puneți untul, uleiul, ierburile, mierea, coaja de lămâie și sucul într-un bol și amestecați cu o pastă folosind spatele unei linguri. Ajută dacă untul este ușor înmuiat!
 • uscați curcanul complet dezghețat cu hârtie de bucătărie. Se condimentează din belșug cu sare de mare grosieră și piper proaspăt măcinat, aproximativ 10-15 rotații ale morii pentru ambele sau pentru o linguriță.
 • acum va trebui să vă apropiați și personal cu curcanul… folosiți-vă mâinile pentru a slăbi ușor pielea de pe piept, fără a o trage de pe părți.
 • frecați o parte din unt sub piele, împingând cât puteți. Folosiți-vă mâinile pentru a freca restul de piele și apoi condimentați ușor încă o dată.
 • așezați curcanul pe un suport peste cositorul de prăjire. Prăjiți descoperit timp de 20 de minute.
 • reduceți temperatura cuptorului la 180C (350F). Scoateți curcanul din cuptor și acoperiți-l cu folie. Gatiti inca 60-70 de minute.
 • începeți să verificați temperatura în cea mai groasă parte a îmbinării cu un termometru digital spre sfârșitul timpului de gătit (cu aproximativ 20 de minute înainte). Dacă curcanul tău are nevoie de ceva mai multă culoare, îl poți prăji fără folie în ultimele 20 de minute. Curcanul dvs. este gata când ajunge la 75C (165 F) și acesta este cel mai bun indicator pentru coacere.
 • transferați curcanul pe un platou (unul cald, în mod ideal) și cort liber cu folie. Lăsați-l să se odihnească timp de 20-30 de minute înainte de sculptură. Acest lucru permite proteinelor să se relaxeze și va duce la curcan mai suculent.
 • sculptați curcanul în felii subțiri și serviți cu sos și alegerea părților laterale.

Note

cât timp ar trebui să gătesc o coroană de curcan?

recomandările privind timpul de gătire pentru o coroană de curcan până la 4 kg este de 70 de minute plus 20 de minute pe kilogram. Dacă măsurați greutatea în kilograme, aceasta se traduce ca 20-25 pe kilogram (450g). Tratați aceste momente ca o orientare generală-prefer să mă bazez pe un termometru digital pentru măsurarea timpului perfect de gătit atunci când prăjiți carnea, deoarece temperaturile cuptorului pot varia.

 • 2kg coroana: 70m + (2x20m) = 110 minute / 1h 50m
 • 3kg coroana: 70m + (3x20m) = 130 minute / 2h10m
 • 4kg coroana: 70m + (4x20m) = 150 minute / 2h30m.

recomandările pentru un piept de curcan de peste 4 kg sunt de 90 de minute plus 20 de minute pe kilogram. 5kg Turcia ar avea nevoie de gătit pentru 90 + (20 5) = 190minutes = 3h10m. Depozitare: păstrați resturile la frigider într-un recipient etanș până la 4 zile sau congelat până la 2 luni.

informații nutriționale

calorii: 459kcal | carbohidrați: 5g | proteine: 72g | grăsimi: 17g | grăsimi saturate: 6g | colesterol: 200mg | sodiu: 691mg | potasiu: 819mg | fibre: 1g | zahăr: 3G | vitamina A: 306IU | vitamina C: 5mg | calciu: 64mg | fier: 2mg
a încercat această rețetă?Menționați @ supergolden88 sau etichetați #supergoldenbakes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.