Testul de fiabilitate în SPSS folosind Cronbach Alpha

Cronbach Alpha este un test de fiabilitate efectuat în cadrul SPSS pentru a măsura consistența internă, adică Fiabilitatea instrumentului de măsurare (chestionar). Este cel mai frecvent utilizat atunci când chestionarul este dezvoltat folosind mai multe declarații la scară Likert și, prin urmare, pentru a determina dacă scara este fiabilă sau nu.

exemplu de Cronbach Alpha

un cercetător a dezvoltat un chestionar cu 9 întrebări pentru a determina cât de siguri se simt oamenii la locul lor de muncă. În plus, întrebările au fost pe scara Likert în 5 puncte, cu răspunsuri variind de la „puternic de acord” la „puternic de acord”. Pentru a determina dacă chestionarul ar putea măsura” în mod fiabil ” variabila latentă, adică sentimentul de siguranță, a fost efectuat testul Cronbach alpha. Valoarea de fiabilitate acceptabilă este .6. Prin urmare, dacă rezultatul fiabilității chestionarului dvs. este mai mult decât .6 Apoi chestionarul dvs. este considerat”fiabil”.

cum de a îmbunătăți fiabilitatea (Cronbach Alpha) (James, 2013)

Cronbach Alpha în SPSS

  • Pasul 1: În Meniu, Faceți clic pe analiză -> Scale – > analiza fiabilității (Figura 1).
Figura 1: Cronbach Alpha în SPSS
Figura 1: Cronbach Alpha în SPSS
  • Pasul 2: apoi se va deschide caseta de Dialog fiabilitate, care este prezentată mai jos. Toate întrebările care trebuie verificate pentru fiabilitate sunt transferate în ” caseta de articole „(Figura 2)
Figura 2: Cronbach Alpha în SPSS
Figura 2: Cronbach Alpha în SPSS
  • Pasul 3: Apoi faceți clic pe” statistici ” care duc la o altă casetă de dialog. Aici, sub” Descriptives for”, verificați elementul, Scala și scala dacă elementul a fost șters. În Corelațiile De Verificare Inter-Item. Faceți clic pe” Continuați „și apoi pe” OK ” pentru a rula testul (Figura 3).
Figura 3: Cronbach Alpha în SPSS
Figura 3: Cronbach Alpha în SPSS
utilizați 5e25a5ee63214 pentru a salva 5000 pe 15001 – 20000 cuvinte ordinea standard a serviciului de anchetă literatură.

rezultate și rezultate

Tabelul 1 prezentat mai jos este tabelul cu statistici de fiabilitate care oferă valoarea pentru Cronbach alpha care în acest caz este .805 și reflectă fiabilitatea ridicată a instrumentului de măsurare. În plus, aceasta indică un nivel ridicat de coerență internă în ceea ce privește eșantionul specific.

17-4

Tabelul 2 „Articol Total statistici” prezintă rezultatele pentru Cronbach Alpha dacă elementul este șters. Măsura fiabilității este de a determina „elementul” care, atunci când este șters, ar spori fiabilitatea generală a instrumentului de măsurare.

Tabelul 2: postul total statistici
Tabelul 2: postul total statistici

în tabelul 2, Statisticile item-total descriu eficiența enunțată a unui construct. Este esențial să știm dacă toate afirmațiile măsoară în mod eficient un factor. Prin urmare, se măsoară Statisticile bazate pe elemente. Tabelul de mai sus arată că cele mai mici statistici corectate sunt pentru Qu8, care este 0.128 care ar fi putut contribui la reducerea fiabilității globale. Scorul’ Cronbach alpha value if item deleted ‘ de 0.823 dovedește în continuare acest lucru. Regula generală este că dacă orice declarație care are ‘Cronbach alpha value if item deleted’ mai mult decât valoarea totală Cronbach alpha existentă, atunci ar trebui eliminată. Astfel, aceasta este o modalitate eficientă de a îmbunătăți valoarea alfa a fiabilității Cronbach.

  1. James, G. (2013, 5 Iulie). Cum să îmbunătățiți fiabilitatea (Cronbach ‘ s Alpha). Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=xVl6Fg2A9GA
  • autor
  • Postări recente
partener la Project Guru
Priya este un master în administrarea afacerilor cu specializări în marketing și Finanțe. Este fluentă în modelarea datelor, analiza seriilor de timp, diverse modele de regresie, prognozarea și interpretarea datelor. Ea a asistat oameni de știință de date, corporații, cercetători în domeniul finanțelor, bancar, economie și marketing.

ultimele postări de Priya Chetty (vezi toate)
  • oportunități pentru companiile de cumpărături online pe piețele rurale indiene-23 decembrie 2021
  • cum să subliniem capitolul de introducere a tezei din restul capitolelor? – 16 decembrie 2021
  • diferite tipuri de tehnici de revizuire a literaturii urmate într – o cercetare a tezei-decembrie 15, 2021

analiza cu SPSS, analiza datelor și concluzie, alte teste spss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.