moștenit $500k? Sau 1 milion de dolari? Iată cum să faci acești bani să acționeze ca o pensie lunară

având o sumă atât de mare de bani poate face chiar și cel mai calm individ puțin nervos. Un plan bine gândit, inclusiv modul în care este investit și retras, nu numai că ar risipi temerile, ci ar crea un flux fiabil de venituri până la bătrânețe.

chiar și în continuare, investitorii începători ar putea dori să ia în considerare lucrul cu un planificator financiar pentru o întreprindere ca aceasta. Acești profesioniști vor lua în considerare obiectivele și ezitările lor, precum și ipotezele privind inflația, piața și speranța de viață. Există mai multe tipuri de profesioniști financiare disponibile, și o mulțime de întrebări investitorii ar trebui să ceară înainte de a lucra cu unul, inclusiv acestea.

„pensionarea nu este momentul să te joci cu cuibul tău și să începi să joci și să speculezi”, a declarat Marianela Collado, director executiv și consilier financiar senior la Tobias Financial Advisors.

deși sectorul privat s-a îndepărtat de pensii în ultimele trei decenii și jumătate, există o mulțime de oportunități pentru americani de a-și crea propria versiune, unde pot primi un flux de venituri din care să trăiască în fiecare lună din propriile investiții. Acești bani pot fi deja într-un cont de pensionare, cum ar fi un 401(k) sau un cont individual de pensionare, sau pot fi într-un alt vehicul. Investitorii pot crea un plan de retragere, în care banii sunt Distribuiți pe un program pe care îl consideră adecvat (cum ar fi în fiecare lună sau în fiecare trimestru).

vezi: Adevărul despre pensii: nu sunt morți, dar unii abia se țin de

în primul rând, este important să știm că există o multitudine de factori de luat în considerare pentru a face ca acești bani să funcționeze la întregul său potențial, inclusiv: toleranța la risc, care este cât de mult riscă un investitor, față de capacitatea de risc, cantitatea de risc de care are nevoie persoana pentru a-și îndeplini obiectivele; speranța de viață; alocările de investiții și diversificarea; ce sumă va fi retrasă în fiecare lună; și, desigur, având obiective pentru bani.

„este ca o formulă uriașă”, a spus Collado. „Când mutați o variabilă în sus, celelalte ar coborî.”

există mai multe căi se poate lua pentru a genera venituri din aceste investiții fără a eroda suma principală investită, și nici o decizie „dreapta”.

aveți o întrebare despre pensionare, inclusiv unde să vă retrageți? Consultați coloana MarketWatch „ajută-mă să mă retrag”

iată câteva opțiuni pe care investitorii le au atunci când decid cum să investească și ulterior să își retragă fondurile:

regula 4%

o regulă comună este regula 4%. În esență, această regulă afirmă că, indiferent de modul în care se desfășoară piețele, puteți retrage în siguranță 4% din portofoliul dvs. în fiecare an. De exemplu, dacă cineva se poate aștepta să trăiască cu 60.000 de dolari pe an la pensionare (sau 5.000 de dolari pe lună), acea persoană ar trebui să aibă aproximativ 1,5 milioane de dolari investiți prin pensionare, a spus Collado.

regula de 4% nu este pentru toată lumea. Unii oameni ar putea simți că nu au nevoie de 4% sau ar putea avea nevoie de mai mult. Unii experți susțin chiar că respectarea acestei orientări generale va lăsa „o sumă imensă de bani rămasă”, deoarece nu ține cont de alte surse de venit pentru pensionare, cum ar fi securitatea socială.

chiar și creatorul regulii 4% spune că există loc pentru îmbunătățiri. El și-a actualizat recent calculul la 5% din cauza mediului economic actual.

„strategia podului veniturilor”

o altă opțiune este „strategia podului veniturilor”, care folosește acțiuni și obligațiuni la cele mai înalte puncte forte, a declarat Michael Peterson, consilier financiar și fondator al fideli Steward Wealth Advisors. Obligațiunile sunt fiabile pentru generarea de venituri, deoarece investitorii vor primi principalul obligațiunii la scadența acesteia. Într-o strategie de punte de venit, obligațiunile ar fi folosite pentru a se maturiza „tocmai la timp pentru a finanța nevoile de cheltuieli ale fiecărui an”, a spus Peterson.

următorul pas în strategia podului veniturilor este de a avea o „găleată de creștere”, care ar fi pentru investițiile în acțiuni. „Pe termen lung, acestea oferă unul dintre cele mai mari randamente pe termen lung disponibile investitorilor.”Când există randamente excepțional de bune în găleata de creștere, o parte din acești bani se pot extinde în achiziționarea mai multor obligațiuni. „Această strategie vă permite să navigați inteligent în portofoliu, spre deosebire de un plan sistematic de retragere”, a spus Peterson. „Strategia privind Podul veniturilor necesită mai multă muncă, dar ar putea crește considerabil longevitatea unui portofoliu de pensii.”

vezi și: iată o strategie simplă de venituri din pensii pentru lucrătorii fără pensie

desigur, ca și în cazul tuturor strategiilor complexe de investiții, un consilier financiar ar putea ajuta investitorii să implementeze structura, să monitorizeze portofoliul și să pună în aplicare orice întrebări care apar în timpul procesului. Ei ar putea sugera, de asemenea, alte opțiuni pentru a genera un flux de venituri în pensionare.

o anuitate

ia o singură anuitate imediată premium, a declarat Malcolm Ethridge, un planificator financiar și gazdă a Podcast-ului Tech Money. Acest lucru ar putea fi o alegere viabilă pentru cineva în stare bună de sănătate, care este preocupat de viață mai mult decât economiile lor, el a spus. „În esență, acestea sunt echivalentul unei pensii oferite de un angajator”, a spus el. „Predați unei companii de asigurări o sumă forfetară de bani și, în schimb, promit să vă plătească o sumă specificată pe lună pentru tot restul vieții.”

nu toți profesioniștii financiari sunt susținători ai anuităților. Persoanele fizice pot muri înainte de a le-am primit întreaga sumă au fost datorate din anuitate (în alte cazuri, beneficiarii pot primi suma rămasă), sau pot exista taxe suplimentare și prevederi pentru a le utiliza.

anuitățile ar trebui cercetate temeinic, inclusiv puterea financiară a companiei care le emite. Dar, după găsirea dreptul de a utiliza (și, probabil, consultarea cu un profesionist financiar pentru a face această decizie), acestea ar putea fi o modalitate mai simplă de a primi un flux garantat de venituri. „Treaba ta devine apoi să te asiguri că trăiești suficient de mult pentru a-ți cheltui principalul inițial și pentru a cheltui și o parte din banii companiei de asigurări”, a spus Ethridge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.