Masters 2021 Payout: palkintorahat ja kukkaro erittely Huippugolfaajille

vuoden 2021 Masters-turnauksen voitollaan Hideki Matsuyama sai uransa ensimmäisen vihreän takin ja 600 FedEx Cup-pistettä. 29-vuotias lähti myös Augusta National Golf Clubilta suuren rahasumman kanssa.

tämän vuoden Mastersin kukkaro oli 11,5 miljoonaa dollaria, eli Matsuyama voitti hieman yli 2 miljoonaa dollaria sijoituttuaan ykköseksi. Se oli paitsi Matsuyaman ensimmäinen Masters-voitto, myös hänen uransa ensimmäinen voitto major-turnauksessa. Hänen edellinen paras näyttönsä tuli vuoden 2017 US Openissa, jossa hän sijoittui toiseksi.

vaikka Matsuyamalla oli suurin palkkapäivä, hän ei ole ainoa golfaaja, joka sai melkoisen siivun Mastersin kukkarosta vuoden 2021 ensimmäisen Majorin näyttävän näytöksen jälkeen.

näin paljon kukin 10 parasta finaaliin päässeistä sai esityksistään tämän vuoden Mastersissa.

courtesy of Adam Woodard of Golfweek.

Matsuyama ei ehkä loistanut isäntien maalissa, mutta sillä ei lopulta ollut merkitystä. Se johtuu siitä, kuinka hyvin hän pelasi turnauksen kolme ensimmäistä erää.

sunnuntain päätöskierroksella Matsuyama johti neljän lyönnin erolla muuhun kenttään ammuttuaan lauantaina kolmannella kierroksella 65. Niinpä vaikka hän ampui sunnuntaina tuloksen 73, hän oli silti yhden lyönnin edellä toiseksi sijoittunutta Zalatorisia tuloksella yhdeksän alle par.

voiton myötä Matsuyamasta tuli ensimmäinen japanilainen mies, joka on voittanut major-turnauksen.

”en voi sanoa olevani”, Matsuyama sanoi uutistoimisto AP: n Tim Reynoldsin mukaan. ”Olen kuitenkin ensimmäinen voittaa major, ja jos se on baari, niin olen asettanut sen.”

Matsuyaman edellinen paras sijoitus Mastersissa oli vuodelta 2015, jolloin hän päätyi viidenneksi. Seuraavana vuonna hän sijoittui seitsemänneksi. Hän ei kuitenkaan ollut sijoittunut 10 parhaan joukkoon Augusta Nationalissa sen jälkeen, sillä hän sijoittui 11: nneksi tai huonommin joka vuosi 2017-20.

nyt Matsuyamalla on paljon enemmän mahdollisuuksia pelata Mastersissa, sillä turnauksen voittajat saavat elinikäisen kutsun kilpailla tapahtumassa.

Zalatoris saattoi päätyä yhden lyönnin Matsuyaman taakse, mutta se oli silti 24-vuotiaalta uskomaton esitys Masters-debyytissään. Se oli vasta kolmas kerta, kun hän oli pelannut major turnaus, hänen kaksi edellistä esiintymisiä tulossa US Open (hän jäi leikata 2018 ja sidottu kuudenneksi viime vuonna).

koko turnauksen ajan Zalatoris pelasi tasaisen hyvin, sillä hän heitti pisteet 70, 68, 71 ja 70. Jos se on merkki tulevasta, niin Zalatoris saattaa olla tulevina vuosina lähellä Masters-sarjataulukon kärkeä, ja ehkä hän päätyy huipulle tarpeeksi pian.

liian monet virheet kävivät kalliiksi Spiethille, joka pääsi Mastersiin pelaamaan hetken parasta golfiaan ja tavoitteli toista kertaa turnausvoittoa. 27-vuotiaalla oli kuitenkin torstaina kolmoisbogey, lauantaina tuplabogey ja sunnuntaina kuudella ensimmäisellä reiällä kolme bogeyta.

silti Spieth nousi kolmannelle sijalle ja merkkautti viidennen kärkikolmikon sijoituksensa kahdeksassa Masters-turnauksessa.

”tunsin jonkin verran henkistä väsymystä varmasti ja tein viikonlopun aikana pari luullakseni vain pitkän venytyksen takia”, Spieth sanoi Pgatourin Sean Martinin mukaan.com. ”Mutta kaiken kaikkiaan, varmasti toinen hyvä viimeistely täällä.”

yksi turnauksen suurimmista yllätyksistä oli pettymys Dustin Johnsonille, joka oli vuoden 2020 Masters-mestari. Istuen viisi yli par läpi kaksi ensimmäistä kierrosta, 36-vuotias jäi cut Masters ensimmäistä kertaa sitten 2014. Hän oli sijoittunut viidellä edellisellä esiintymisellään kymmenen parhaan joukkoon.