2 – olennaiset (hyökkäys & puolustus, maalinteko jne.)
4-Kenttäkaavio
5 – Lentopallotermien Sanasto

olennaiset

pelin pituus

lentopallo-ottelu kestää tyypillisesti 60-90 minuuttia (noin 20 minuuttia ottelua kohden). Kellolla ei ole merkitystä, vaan pelaaminen jatkuu, kunnes yksi joukkue on voittanut kolme ottelua.

pelin alku

ottelu alkaa pelaajan tarjoilulla kentän takaosassa.

hyökkäys & puolustus

syöttöpisteen vastaanottavan joukkueen Jäsenillä on kolme osumaa, joilla pallo lähetetään takaisin verkon yli, yleensä kolauksen, asetelman, piikin järjestyksessä ilman, että pallo osuu maahan heidän kyljelleen tai sama pelaaja osuu palloon kahdesti peräkkäin. Syötön saatuaan ensimmäisenä palloon koskenut pelaaja käyttää ohjattua osumaa, jota kutsutaan bumpiksi, lyödäkseen pallon ilmassa setterille. Setteri saa törmätyn syötön ja käyttää settiksi kutsuttua lofting-syöttöä syöttääkseen pallon hyökkääjälle. Kun hyökkääjä saa erän, hän lyö kovalla lyönnillä eli piikillä pallon vastustajan puolelle kenttää.

vastustaja yrittää estää piikin. Jos blokkia ei osuta, vastustaja yrittää saada kontrollia tekemällä kolauksen. Jos pelaaja saa pallon hallintaansa ensimmäisessä kolahduksessaan, kolahduksen sykli, asetettu, spike toistaa kummallakin puolella, kunnes yksi joukkue saa pisteen. Joukkue, joka palvelee jatkaa palvelemista, kunnes se menettää pisteen, jolloin Tarjoilu vuorottelee vastustajalle.

Iskutyypit

yleensä osumat voidaan luokitella mihin tahansa kolmesta kategoriasta: syöttö, block tai hyökkäys. Syöttö on mikä tahansa osuma joukkuetoverille, ja siihen kuuluu kuhmu (kyynärvarren syöttö), yläpuolinen syöttö, set ja dig. Block on yritys verkolla estää vastustajaa lyömästä palloa verkon yli. Hyökkäys on mikä tahansa osuma vastustajan kenttään ja sisältää piikki, kärki, dump, bump, ja overhead pass.

pisteytys

piste syntyy, kun pallo osuu maahan vastustajan kentän sisällä, tai kun vastustaja ei pysty palauttamaan palloa verkon yli kolmella osumalla, lyö pallon rajojen ulkopuolelle tai tekee virheen. Vuonna 1999 lentopallon viralliset pistesäännöt muuttuivat sivumaaleista rallimaaleiksi. Rallin pisteytyksessä kumpi tahansa joukkue voi saada syöttöpisteen. Jokainen peli pelataan 25 pisteeseen ja joukkueen on voitettava 2 pisteellä. Ensimmäinen joukkue, joka on voittanut kolme ottelua, voittaa ottelun. Jos jokainen joukkue on voittanut 2 ottelua, pelataan viides ja viimeinen peli 15 pisteeseen, ja joukkueen on johdettava kahdella pisteellä voittaakseen.