cum se conectează orice Laptop sau PC la un receptor AV

există multe modalități de a conecta un laptop sau PC la un receptor AV, în funcție de tipul de echipament audio pe care îl aveți și de configurarea sistemului. Atunci când determinați cel mai bun mod de conectare a celor două, ar trebui să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi dacă receptorul are un DAC la bord (Digital Analog Converter) sau dacă va trebui să utilizați un DAC independent.

pentru a conecta orice laptop sau PC la un receptor AV, puteți utiliza un cablu analogic, care este cel mai comun mod. De asemenea, puteți utiliza un cablu HDMI, USB, mufă coaxială, cablu Toslink sau cablu ethernet. Alternativ, utilizarea televizorului ca monitor PC sau monitor fantomă ar putea funcționa, de asemenea.

dacă aveți diferite opțiuni din care să alegeți, este posibil să aveți un timp dificil de rezolvat pentru unul. Acest articol oferă detalii despre cum să mergeți la conectarea laptopului la receptorul AV. De asemenea, evidențiază modul în care puteți conecta sunetul surround și stereo într-un singur receptor, cum să faceți o conexiune fără fir și unele dintre greșelile pe care ar trebui să le evitați atunci când configurați sistemul home theater.

cuprins

înțelegerea receptor AV

un receptor AV este o componentă electronică de obicei găsite în Home theaters și joacă mai multe roluri. Este responsabil pentru conectarea și comutarea dispozitivelor audio în configurarea sistemului home theater și a surselor video.

receptorul amplifică, de asemenea, sunetul care trebuie auzit de difuzoare și oferă interfața cu utilizatorul pentru sistemul home theater. Alte funcții includ decodarea formatului sunetelor înconjurătoare și reglarea programării radio.

în funcție de modelul dvs. electronic, este posibil să aveți un timp mai ușor de conectat receptorul AV la un computer decât la un laptop.

cei mai mulți oameni au o provocare diferențierea între un receptor AV și un stereo. În timp ce primul oferă un sistem surround complet pentru home theater, un stereo este util doar pentru muzică. Prin urmare, conectarea la un stereo nu va fi o opțiune viabilă dacă doriți să vizionați filme și să obțineți un sunet de cea mai bună calitate în timp ce vă aflați.

după cum am menționat, puteți alege dintre diferite metode atunci când vă conectați la un receptor AV. Nu există prea multe decizii între metode; alegerea dvs. va depinde în principal de porturile disponibile ale computerului și ale receptorului. Să aruncăm o privire la cele mai comune metode pe care le puteți utiliza.

utilizarea unui cablu analogic

utilizarea unui cablu analogic este cel mai simplu mod de a conecta computerul la un receptor. Majoritatea computerelor vin cu o mufă pentru căști care va fi utilă aici.

utilizarea cablurilor analogice este una dintre metodele ieftine de conectare la un receptor AV. În plus, puteți găsi cablurile la diferite lungimi și chiar puteți obține extensii dacă doriți. Un alt avantaj al cablurilor analogice este că acestea sunt versatile și puteți conecta mufa pentru căști la aproape orice alt dispozitiv care poate reda muzică.

atunci când alegeți cablul analogic ideal pentru conexiunea compute-receiver, aveți Patru opțiuni:

cabluri RF coaxiale

deși puteți utiliza aceste cabluri pentru a trimite semnale între diferite componente, ar trebui să fiți pregătiți pentru conexiunea video de cea mai mică calitate. Aceste cabluri transmit semnale video și stereo de la antena satelit, mufa tv prin cablu sau antena și funcționează cel mai bine transportând semnale din afara casei către receptorul AV.

cabluri RCA

utilizarea cablurilor RCA pentru conexiunea PC-receptor este o alegere populară pentru mulți oameni. Cablurile RCA sunt numite și conectori phono și poartă atât semnale audio, cât și video. Puteți alege între conexiunile prin cablu dual și multi-canal:

cabluri RCA duale

o conexiune RCA duală transferă semnale audio stereo. Perechea vine ca cabluri ecranate legate între ele și au de obicei dopuri roșii și albe la ambele capete.

pentru a vă conecta utilizând această metodă, va trebui să conectați capătul căștilor la mufa de pe laptop și cealaltă la cablul RCA.

conectați mufele roșii și albe de la capătul cablului la porturile receptorului. Pentru a asigura conexiunea corectă, verificați dacă culorile mufei și portului se potrivesc. Având conexiunea corectă vă veți asigura că sunetul vine din direcția corectă.

după ce ați configurat totul, verificați setările audio pentru nivelul corespunzător. Dacă nu puteți auzi niciun sunet, Setați căștile la implicit făcând clic pe pictograma de volum din bara de activități și selectând redare.

cabluri RCA multicanal

această opțiune implică șase sau mai multe cabluri conductoare și este ideală pentru transmiterea a mai mult de cinci canale audio cu gamă completă și câteva canale subwoofer.

realizarea unei conexiuni folosind mai multe cabluri este similară cu metoda duală. Trebuie doar să vă asigurați că potriviți porturile cu mufele.

Cabluri XLR

un cablu XLR vine cu trei pini și este o alternativă ideală pentru conexiunile RCA dezechilibrate. Cei trei pini—unul pentru conductorul pozitiv, celălalt pentru conductorul negativ și firul de împământare—lucrează împreună pentru a oferi un sunet echilibrat.

după ce ați conectat laptopul la receptor folosind un cablu XLR, acesta anulează zgomotul conductorilor pozitivi și negativi, oferind o gamă dinamică mai mare.

utilizați un cablu HDMI

HDMI reprezintă interfață Multimedia de înaltă definiție și transmite semnale audio și video digitale. Ca atare, este una dintre cele mai comune modalități de conectare a laptopurilor sau computerelor la sistemul surround.

utilizarea unui cablu HDMI ar trebui să fie alternativa dvs. de acces, mai ales dacă mergeți după conexiuni audio și video de înaltă calitate.

va trebui să aveți porturi HDMI atât pe laptop, cât și pe receptor. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru o conexiune reușită:

 1. conectați un capăt al cablului HDMI la laptop/PC și celălalt la portul HDMI in al receptorului.
 2. navigați la setările de intrare și setați dispozitivul ca HDMI.
 3. în bara de activități Windows, faceți clic dreapta pe ieșirea HDMI și alegeți ‘dispozitive De redare.’Aici, puteți face modificări la ieșirea audio a laptopului după cum doriți.
 4. faceți clic dreapta pe opțiunea Ieșire HDMI și setați-o ca dispozitiv implicit. Numele exact al opțiunii va diferi în funcție de driverele și componentele hardware ale computerului.
 5. asigurați-vă că ați ales canalul de intrare potrivit pe receptor și cel de ieșire potrivit pe laptop.

utilizarea unui cablu HDMI pentru a conecta computerul la sistemul surround este cea mai simplă și mai convenabilă. Puteți obține chiar și cabluri de diferite lungimi pentru a face conexiunile și mai ușoare.

utilizați un cablu Toslink sau SPDIF

un cablu Toslink este un cablu de conexiune audio digital dezvoltat de Toshiba și este similar cu cablul SPDIF de Sony și Philips. Transmite semnale audio ca impulsuri luminoase printr-un cablu cu fibră optică. Ca și în cazul altor cabluri, realizarea unei conexiuni este destul de simplă și trebuie doar să urmați acești pași:

 1. verificați dacă nu există fire sau cabluri atașate la laptop. De asemenea, asigurați-vă că volumul este redus la minimum pe laptop și pe sistemul de sunet surround.
 2. conectați un capăt al cablului la computer și celălalt la receptor.
 3. efectuați modificări de sunet în setările de pe laptop. Asigurați-vă că schimbați dispozitivul audio implicit Windows navigând la panoul de control, selectați ‘Sunet’, faceți clic dreapta pe ieșirea optică și setați-l la implicit.

utilizarea unui cablu Toslink este avantajoasă deoarece nu utilizează curenți electrici. Prin urmare, nu trebuie să experimentați interferențe electrice sau magnetice.

utilizarea unui cablu USB

unele receptoare AV sunt dotate cu o mufă USB, pe care o puteți utiliza pentru a vă conecta la PC. Dacă receptorul dvs. vine cu un port USB, atunci probabil că are un DAC la bord.

cablurile USB vin cu diferite tipuri de conectori, deci cel mai bine este să vă familiarizați cu tipurile, astfel încât să îl puteți alege pe cel ideal pentru echipamentul dvs. De obicei, receptorul va avea un conector USB-B. Prin urmare, va trebui să găsiți un cablu cu mufă USB-A la un capăt și USB-B la celălalt.

când alegeți cablul USB potrivit, asigurați-vă că faceți o cercetare amănunțită. Un cablu USB de înaltă calitate va reduce erorile de sincronizare care degradează sunetul.

un lucru demn de remarcat este că nu vă puteți conecta computerul la receptor folosind conectorul din față. Producătorii au proiectat conectorul USB pentru hard disk-uri și playere media.

utilizați televizorul ca Monitor pentru PC

pe lângă conectarea directă a PC-ului la receptor, puteți configura o conexiune prin intermediul televizorului. Folosind această metodă, puteți conecta chiar și o tabletă surface la televizor. Nici măcar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rezoluția afișajului și calitatea imaginilor. Datorită televizoarelor ultra-HD, Calitatea va fi destul de similară cu cea a unui PC.

pe lângă utilizarea HDMI (și DP pe unele televizoare) pentru a obține o imagine de înaltă calitate, există alte două modalități de a face conexiunea care vă permite să utilizați televizorul ca monitor PC:

 • cu o interfață vizuală digitală (DVI), ar trebui să obțineți o imagine clară, deoarece nu există o conversie digitală în analogică. Dacă utilizați o conexiune DVI cu televizorul LCD, veți obține imagini clare de înaltă calitate. Aceasta este opțiunea video de calitate medie.
  • dacă aveți un laptop Mac sau un Mac Mini de tip desktop, puteți utiliza televizorul ca monitor PC printr-o conexiune DVI. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un adaptor pentru a putea conecta mini DVI la DVI standard. Ar trebui să găsiți acest adaptor în pachetul dvs. atunci când cumpărați computerul.
 • majoritatea computerelor și laptopurilor vor veni cu un port VGA. Dacă aveți norocul, televizorul LCD vă va permite să vă conectați direct la computer utilizând portul VGA. Conexiunile VGA sunt analogice și ar trebui să vă așteptați la unele distorsiuni ale imaginii după conectarea la televizorul LCD. Adaptorul video convertește semnalul de la CPU la VGA și apoi îl trimite la un monitor cu intrare VGA, ceea ce provoacă distorsiuni. Aceasta este opțiunea video de cea mai mică calitate.

toate porturile de afișare pot fi conectate cu un adaptor dacă televizorul dvs. are intrări diferite de cele pe care le poate emite computerul. Alternativ, puteți achiziționa cabluri care au capete diferite, negând în primul rând nevoia de adaptoare.

Configurarea unui monitor fantomă

Configurarea unui monitor fantomă implică trimiterea independentă a semnalelor video și audio, ceea ce vă permite să primiți sunet și imagine de înaltă calitate fără ca unul să perturbe celălalt. Această metodă trimite audio la receptorul AV și video la televizor.

pentru a configura un monitor fantomă, placa video ar trebui să aibă două porturi HDMI, două ieșiri DisplayPort sau ambele. Dacă utilizați un DisplayPort, poate fi necesar să obțineți un adaptor, deoarece majoritatea receptoarelor și televizoarelor au porturi HDMI. Odată ce ați conectat cablurile, va trebui să vă Reglați televizorul și receptorul înainte de a putea începe să utilizați monitorul.

Iată următorii pași pe care ar trebui să îi faceți pentru ca totul să funcționeze:

 1. pe desktop, navigați la ‘ Setări Afișare ‘și derulați în jos la’ mai multe afișaje.’
 2. mergeți la meniul derulant și faceți clic pe ‘ duplicați aceste afișaje.’
 3. alternativ, faceți clic pe’ Detect ‘ pentru ca opțiunea de mai sus să apară dacă lipsește.
 4. configurați sunetul surround pe Windows 10 făcând clic dreapta pe pictograma sunet din tava de sistem.
 5. Deschideți setările de sunet și navigați la ‘panoul de Control al sunetului’ sub ‘Setări conexe.’
 6. asigurați-vă că aveți ieșirea către receptorul AV ca dispozitiv implicit.
 7. configurați difuzoarele făcând clic dreapta pe ieșirea audio și testând configurația.

când utilizați o configurare a monitorului fantomă, poate fi necesar să configurați totul din nou dacă schimbați intrarea la receptorul AV. Mergeți la mai multe monitoare sub Opțiuni de afișare și faceți clic pe ‘Detect’, care va solicita PC-ului să efectueze o altă strângere de mână HDMI pentru a configura totul și a fi gata să funcționeze.

combinarea sunetului Stereo și Surround într-un singur receptor AV

de obicei, chiar dacă aveți cel mai bun amplificator AV, există șanse mari să nu se potrivească cu calitatea amplificatoarelor stereo. Probabil va trebui să decideți care dintre ele, între stereo și sunetul surround, este mai important pentru dvs. și să-l sacrificați pe celălalt pentru o performanță mai bună.

cu toate acestea, puteți configura sistemele să se întâlnească la mijloc și să nu compromită. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un amplificator pentru sunetul surround și altul pentru stereo. Amplificatorul sunetului surround ar trebui să aibă pre-out-uri pentru ambele difuzoare frontale care transmit un semnal analogic către amplificatorul stereo.

puteți utiliza aproape orice amplificator stereo cu intrările RCA standard pentru a configura acest sistem. Cu toate acestea, să presupunem că mergeți la sunet și video de înaltă calitate. În acest caz, este mai bine să alegeți un receptor stereo care are o intrare dedicată, astfel încât să ocolească controlul volumului și alte funcții de egalizare.

această funcționalitate oferă receptorului control complet asupra volumului și caracterului sonic. Prin eliminarea oricăror controale suplimentare de volum, puteți minimiza distorsiunile.

dacă utilizați un receptor fără o intrare AV dedicată, asigurați-vă că setați controlul volumului la același nivel cu cel al amplificatorului surround atunci când le utilizați simultan.

de asemenea, veți avea nevoie de câteva difuzoare, de preferință difuzoare față-stânga și față-dreapta care vin cu proprietăți HiFi.

odată ce aveți tot ce aveți nevoie, iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă configura sistemul:

 1. conectați difuzoarele. Difuzoarele din dreapta față și din stânga față ar trebui să meargă la receptorul stereo, în timp ce toate celelalte sunt conectate la bornele corespunzătoare ale amplificatorului AV. Apoi, ar trebui să conectați pre-ieșirile din față stânga și din față dreapta ale receptorului AV la intrarea AV a receptorului stereo.
 2. calibrați difuzoarele. Pentru a face acest lucru, va trebui să specificați configurația difuzorului pe care o utilizați. Cele mai multe receptoare AV high-end vor avea o opțiune ‘amp assign’ pe care o puteți utiliza pentru a notifica receptorul că utilizați un amplificator extern pentru cele două difuzoare frontale.
 3. porniți calibrarea automată a difuzoarelor. Puteți rula acest lucru așa cum ați face în mod normal pentru a verifica dacă toate difuzoarele rulează așa cum ar trebui. Dacă primiți mesaje de eroare, este posibil să fi făcut o greșeală în atribuirea amp sau în timpul cablării.
 4. conectați toate sursele video la amplificatorul AV și sursele de muzică cu două canale la stereo. Dacă toate conexiunile sunt corecte și ați configurat totul corect, ar trebui să puteți obține un sunet surround echilibrat, la fel cum ați face dacă ați conecta totul direct la receptor.

conectarea computerului la sistemul Home Theater fără fir

să recunoaștem; având cabluri care rulează în jurul camerei de zi nu este o priveliște plăcută. În plus, acestea reprezintă un pericol pentru siguranță, mai ales dacă aveți copii și animale de companie în casă cu dvs. Având în vedere că receptorul AV este centrul sistemului de divertisment la domiciliu, nu puteți face fără el dacă doriți semnale video și audio de înaltă calitate.

există opțiuni pentru a vă ascunde cablurile și a le menține bine gestionate, dar ce zici de opțiunile de conectare fără fir?

Adaptoare video Wireless

majoritatea PC-urilor moderne vin cu carduri wireless și Adaptoare Bluetooth pentru a face conexiunea wireless și mai ușoară. Dacă nu este cazul computerului dvs., veți avea nevoie de un adaptor video wireless pentru conexiune.

adaptoarele video Wireless sunt disponibile în diferite forme, dimensiuni și oferă conectivitate diferită. Când conectați computerul la televizor, adaptorul utilizează aceleași porturi ca și dacă utilizați un cablu pentru conectare. Kitul adaptorului vine atât cu un receptor, cât și cu un emițător. Computerul dvs. se va conecta la transmițătorul wireless în timp ce afișajul se conectează la receptor.

oglindirea ecranului

alte opțiuni pentru conectarea wireless a PC-ului la sistemul home theater includ oglindirea și extinderea ecranului. Oglindirea vă permite să aveți același conținut pe laptop și pe ecranul televizorului. Deși puteți utiliza în continuare o conexiune prin cablu HDMI pentru aceasta, aveți și câteva opțiuni wireless.

de exemplu, dacă utilizați un computer Apple, aveți nevoie doar de un dispozitiv care acceptă Airplay, cum ar fi Apple TV sau Apple TV 4K. caracteristica Miracast este omologul Windows PC și veți avea nevoie de dispozitive care îl acceptă, inclusiv streamere Roku și adaptoare de afișare fără fir.

de asemenea, puteți conecta computerul fără fir la televizor dacă rulează sistemul de operare Chrome Google. Veți avea nevoie de televizoare Chromecast, Chromecast Ultra, Nvidia Shield și Sony care rulează Android TV pentru a utiliza această caracteristică.

extinderea ecranului

extinderea nu este la fel de obișnuită ca oglindirea și vă permite să afișați conținut diferit pe ambele ecrane. În acest fel, televizorul acționează ca o extensie a ecranului computerului. Această metodă este utilă în special dacă doriți ca YouTube să joace în timp ce lucrați la altceva pe laptop.

unul dintre cele mai semnificative dezavantaje ale conexiunilor fără fir este că acestea se confruntă adesea cu întârzieri. Prin urmare, dacă intenționați să faceți ceva care necesită răspunsuri rapide, cum ar fi Jocurile, poate doriți să explorați conexiunile prin cablu despre care am discutat mai sus.

Greșeli frecvente la configurarea unui sistem Home Theater

în cele din urmă ați configurat ce merge unde și sunteți gata să vă alimentați sistemul home theater. Cu toate acestea, ceva pare să fie rău, iar calitatea sunetului și a imaginilor dvs. nu este corectă. Probabil că ați luat o întorsătură greșită undeva, dar nu puteți să indicați unde.

Ei bine, iată câteva dintre greșelile comune pe care ar trebui să le evitați atunci când configurați sistemul home theater:

alegerea componentelor în ordinea greșită

sigur, receptorul este adesea hub-ul majorității sistemelor home theater. Cu toate acestea, atunci când configurați sistemul, asigurați-vă că nu cumpărați receptorul ca primă componentă. În mod ideal, alegeți mai întâi difuzoarele, ținând cont de cameră și de bugetul dvs. Puteți cumpăra apoi receptorul pentru a se potrivi difuzoarelor.

dacă cumpărați un sistem home theater, ecranul și afișajul video ar trebui să fie prima dvs. alegere înainte de a obține difuzoare care completează totul.

ignorând acustica camerei

majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de mult acustica unei camere afectează sunetul sistemului home theater. Dacă sunetul dvs. nu este foarte atrăgător, nu trebuie să schimbați difuzoarele imediat. Aflați cum vă afectează camera din jur divertismentul. Ați putea fi șocat că un pic tweaking în cameră vă poate salva mai multe dolari.

de exemplu, pardoselile din lemn de esență tare și alte suprafețe dure vor avea ca rezultat o calitate slabă a sunetului, datorită reflexiei sonore crescute. Pentru a reduce rata de reflexie, instalați câteva panouri acustice chiar lângă difuzoarele din dreapta și din stânga, dar chiar și fără aceste panouri, puteți modifica cu ușurință acustica camerei adăugând un covor de podea și perdele.

pentru a vă ajuta să determinați dacă trebuie să lucrați la acustica unei camere, efectuați testul THX clap și verificați ce zone puteți îmbunătăți.

plasarea obiectelor în fața difuzorului

majoritatea oamenilor au articole diferite plasate în fața difuzoarelor. Dacă sunteți o astfel de persoană, poate doriți să o mutați pentru a îmbunătăți claritatea și calitatea sunetului difuzoarelor. Având mai multe obiecte în jurul difuzoarelor oferă mai multă suprafață pentru reflecție. Când sunetul reflectat se amestecă cu sunetul direct al difuzoarelor, rezultatul este focalizarea și claritatea reduse.

distrageri vizuale în Sala de teatru

doar modul în care acustica camerei afectează sunetul de la sistemul home theater, puteți obține, de asemenea, distrageri vizuale din cauza culorilor greșite ale camerei, a iluminării necorespunzătoare și a mai multor suprafețe reflectorizante din sistemul home theater.

când vine vorba de selectarea culorilor pentru tavanul și pereții camerei dvs. de divertisment, amestecați nuanțele deschise. Draperiile sau perdelele de perete ar trebui să fie, de asemenea, în nuanțe mai întunecate. Culorile luminoase nu sunt foarte ideale din cauza reflecției pe care ar putea să o provoace pe ecranul Teatrului. De asemenea, în timpul secțiunilor luminoase ale difuzării filmului, camera se va aprinde.

dacă greșeala dvs. are Gadgeturi strălucitoare în camera de divertisment, atunci pur și simplu mutați aceste electronice, astfel încât reflecția lor să nu apară pe afișajul video. În cazul în care există o fereastră orientată direct spre ecranul afișajului, acoperiți-o cu o perdea de culoare închisă.

calibrare necorespunzătoare

una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac majoritatea oamenilor este calibrarea greșită a basului. Majoritatea oamenilor vor avea nivelul de bas prea tare cu până la 10 și 12db.

când calibrați sistemul, acordați-vă timp pentru a vă asigura că totul este corect. Tonurile de testare interne funcționează excelent cel puțin pentru a vă ajuta să vă echilibrați toate canalele. Verificați dacă toate componentele, inclusiv subwooferul dvs., sunt setate corect pentru a reduce balonarea sunetului.

neutilizarea HDMI

deși există mai multe modalități de configurare a sistemului home theater, utilizarea HDMI este cea mai bună opțiune. Un cablu HDMI este cea mai bună metodă de mutare a semnalelor digitale de la o componentă a sistemului la alta. Deși această opțiune este benefică în principal pentru calitatea video, ea joacă, de asemenea, un rol mic în calitatea sunetului sistemului dvs.

despărțire Shot

conectarea laptop sau PC-ul la receptorul AV nu este știință de rachete. Trebuie doar să înțelegeți ce merge unde și puteți configura rapid totul. Cea mai grea parte este imaginind exact ce să folosească pentru a obține calitatea pe care desiree. Dacă sunteți blocat pe un anumit pas, manualele ar trebui să fie de mare ajutor.

cel mai bun lucru este că aveți diferite opțiuni din care să alegeți atunci când determinați cea mai bună metodă a conexiunii. Cu toate acestea, sunteți mai bine cu o conexiune prin cablu HDMI dacă sunteți după sunet și video de înaltă calitate. În plus, puteți conecta totul fără fir pentru a reduce numărul de fire care circulă în camera dvs. de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.