Masters 2021 uitbetaling: prijzengeld en beurskoers voor Top Golfers

met zijn overwinning op het 2021 Masters toernooi, Hideki Matsuyama kreeg zijn eerste carrière groene jas en 600 FedEx Cup punten. De 29-jarige verliet ook Augusta National Golf Club met een grote som geld.

de beurs voor de Masters van dit jaar werd vastgesteld op $11,5 miljoen, wat betekende dat Matsuyama iets meer dan $2 miljoen won omdat hij op de eerste plaats eindigde. Niet alleen was het Matsuyama ‘ s eerste Masters overwinning, maar het was ook zijn eerste carrière overwinning op een groot toernooi. Zijn vorige beste show kwam op de 2017 U. S. Open, waarin hij gelijk stond voor de tweede plaats.Hoewel Matsuyama de grootste payday had, is hij niet de enige golfer die een aanzienlijke korting kreeg van de Masters purse na een indrukwekkende show in de eerste major van 2021.

hier is hoeveel elk van de top 10 finishers ontving voor hun prestaties op de Masters van dit jaar.

10: Cameron Smith en Tony Finau, $299,000

met Dank aan Adam Woodard van de Golfweek.Matsuyama had misschien geen goede finish voor de Masters, maar dat maakte niet uit. En dat komt door hoe goed hij speelde in de eerste drie rondes van het toernooi.In de laatste ronde van zondag had Matsuyama een viertakt voorsprong op de rest van het veld na het schieten van een 65 in de derde ronde op zaterdag. Dus zelfs nadat hij zondag een 73 had geschoten, eindigde hij nog steeds een slag voor Zalatoris, die op negen onder par werd tweede.Met de overwinning werd Matsuyama de eerste Japanse man die een groot toernooi won.”I can’ t say I ‘m,” zei Matsuyama, per Tim Reynolds van The Associated Press. “Echter, Ik ben de eerste om een major te winnen, en als dat de lat, dan heb ik het ingesteld.”

Matsuyama ‘ s vorige beste finish bij de Masters was in 2015, toen hij vijfde werd. Het jaar daarop eindigde hij op de zevende plaats. Hij eindigde echter niet in de top 10 van Augusta National sinds die tijd, want hij eindigde elk jaar 11e of slechter van 2017-20.

nu zal Matsuyama veel meer mogelijkheden hebben om op de Masters te spelen, omdat winnaars van het toernooi een levenslange uitnodiging krijgen om deel te nemen aan het evenement.Zalatoris mag dan een slag achter Matsuyama zijn gekomen, maar het was nog steeds een ongelooflijke vertoning van de 24-jarige in zijn Masters-debuut. Het was pas de derde keer dat hij in een groot toernooi had gespeeld, met zijn vorige twee optredens op het U. S. Open (hij miste de cut in 2018 en eindigde vorig jaar op de zesde plaats).Tijdens het toernooi speelde Zalatoris constant goed, want hij scoorde 70, 68, 71 en 70. Als dat een teken is van dingen die in de toekomst komen, dan zalatoris kan blijven in de buurt van de top van de Masters leaderboard in de komende jaren, en misschien zal hij eindigen op de top snel genoeg.Te veel fouten kosten Spieth, die bij de Masters een tijdje meedeed met zijn beste golf en het toernooi voor de tweede keer wilde winnen. De 27-jarige had echter een triple bogey op donderdag, een double bogey op zaterdag en drie bogeys in zijn eerste zes holes op zondag.

nog steeds stond Spieth gelijk voor de derde plaats, waarmee hij zijn vijfde top-drie finishte in acht Masters-optredens.”I felt some mental fatigue for sure and made a couple bonehead mistakes in the weekend, just from, I think, maybe the long stretch,” Spieth said, per Sean Martin of PGATour.com. “Maar al met al, zeker een andere goede afwerking hier.”

een van de grootste verrassingen van het toernooi was de teleurstellende vertoning voor Dustin Johnson, die in 2020 Masters champion was. De 36-jarige zat vijf over par in de eerste twee ronden en miste de cut Bij Masters Voor het eerst sinds 2014. Hij eindigde in de top 10 in zijn vorige vijf optredens.