grija pentru noul catelus – vaccinare, worming, purici, desexing, puppy care

vaccinare^

îngrijirea cățelușului

pentru a vă proteja animalul de boli potențial grave și uneori letale, cățelul trebuie vaccinat (inoculat). Vaccinurile noastre protejează împotriva mai multor boli, inclusiv parvovirusul canin, boala canină, hepatita canină și virusul parainfluenza canină și Bordetella (tuse de canisa).

programul de vaccinare/imunizare al cățelușului tău^

vaccinările cățelușului pot începe de la vârsta de 6 săptămâni. În cazul în care catelul tau este mai în vârstă, suntem capabili de a începe un program de vaccinare/imunizare oricând în timpul puppyhood. Pentru ca cățelul tău să poată socializa în siguranță cu alți câini și să meargă la plimbări în aer liber ne propunem să obținem imunitate completă până la vârsta de 12 săptămâni. Dacă nu sunteți sigur cu privire la starea de vaccinare a cățelușului, vă rugăm să ne contactați înainte de a-l scoate afară pentru plimbări și pentru a întâlni alți câini și animale de companie.

rezervați o întâlnire de vaccinare a cățelușului

când poate câinele dvs. să meargă în parc și să meargă afară fără risc de infecție?^

ca regulă generală, la o săptămână după ultima vaccinare, cățelușul tău poate socializa cu alți câini sau poate merge la plimbări în parc etc. La AdelaideVet aceasta este la 7 zile după rapelul de vaccinare de 10-12 săptămâni.

pentru a menține imunitatea, câinii adulți necesită un rapel anual de tuse canină și un rapel de vaccinare tri-anual pentru a proteja împotriva bolilor rămase pe viață. Veți primi un memento când se va face vaccinarea anuală a câinilor.

Worming^

cele mai frecvente viermi care afectează câinii din Australia sunt viermi rotunzi, viermi, viermi și viermi. Viermii sunt o cauză comună de sănătate la animalele de companie și pot provoca probleme cum ar fi pierderea poftei de mâncare, vărsături, diaree și, în cazuri grave, deces.

puii trebuie să fie deparazitați cu un vierme la vârsta de 2, 4, 6, 8, 10 și 12 săptămâni, apoi în fiecare lună până la vârsta de 6 luni și apoi la fiecare 3 luni pentru viață. Recomandăm cuburi Drontal sau Canex pentru puii mai tineri. Citiți mai multe despre viermi aici

Desexing^

puii de sex masculin și feminin ar trebui să fie desexați la vârsta de 5 luni. Acest lucru se întâmplă într-un moment în care animalul dvs. de companie se apropie de maturitatea sexuală și pentru femele înainte de a intra în căldură.

pe lângă reducerea numărului de sarcini nedorite, desexarea împiedică animalele de companie să se plimbe, să lupte sau să provoace neplăceri vecinilor. La femei, desexarea reduce semnificativ riscul de cancer uterin și mamar, iar la bărbați castrarea reduce riscul de cancer al prostatei și testiculelor. La puii masculi, desexarea poate ajuta la prevenirea marcării teritoriului și a ridicării picioarelor pe care câinii masculi adolescenți tind să învețe să o facă mai întâi în interiorul casei. Citiți mai multe despre desexing aici

Puppy Pre-School^

oferim cursuri preșcolare pentru cățeluși între 10 și 14 săptămâni. Aceste clase sunt o necesitate pentru orice proprietar de animale de companie care doresc un câine sociabil bine comportat. Clasa pune un accent puternic pe importanța socializării și predă formarea de bază. Sfaturi este disponibil pentru orice probleme sau întrebări aveți cu privire la catelusul tau.

dacă sunteți interesat de cursurile de cățeluși, vă rugăm să sunați la spital pentru a face o rezervare sau pentru a afla mai multe despre cursurile noastre aici

un control al cățelușului-puii dvs. încep să se simtă bine pe viață^

când cățelușul dvs. ne vizitează pentru un rapel de vaccinare, medicul veterinar va efectua un control al cățelușului, inclusiv un examen fizic complet. În primul an de viață, vom verifica, de asemenea, modificările așteptate și ne-așteptate în corpul cățelușului dvs., cum ar fi dinții reținuți ai cățelușului, alinierea adecvată a șoldului, herniile și dezvoltarea dewclaw. Asistentele noastre vă vor oferi, de asemenea, un plan nutrițional care este esențial în faza de creștere a vieții lor.

Heartworm Prevention^

Heartworm boala poate afecta câini și pui și este foarte usor de raspandit de tantari. Din păcate, impactul heartworm este devastator, motiv pentru care catelul tau va avea nevoie de medicamente de prevenire heartworm. Acest tratament va începe de la vârsta de 12 săptămâni. Puteți alege să oferiți cățelușului dvs. un medicament preventiv spot-on lunar sau o injecție cu viermi cardiaci. Injecția heartworm, Proheart poate fi administrată la vârsta de 12-16 săptămâni, urmată de o doză pentru adulți la vârsta de 9 luni și apoi o injecție o dată pe an după aceea. Prevenirea viermilor inimii va continua pe tot parcursul vieții animalului dvs. de companie.

controlul puricilor^

puricii sunt, din păcate, o pacoste mereu prezentă pentru animalele noastre de companie. Dacă puricii există în mediul înconjurător, ei vor găsi o cale pe haina câinelui tău. Din fericire, acestea pot fi prevenite ușor și eficient cu o soluție sau tabletă topică o dată pe lună. Toate animalele de companie din gospodărie trebuie tratate. Puii pot primi un tratament topic pentru purici încă de la vârsta de 6-8 săptămâni. Echipa noastră de asistență medicală veterinară vă poate oferi mai multe informații despre controlul eficient al puricilor pentru a se potrivi cățelușului dvs. și mediului său. Citiți mai multe despre purici aici

îngrijire dentară^

curățarea dinților și masajul gingiilor sunt foarte importante și se realizează cel mai bine prin furnizarea cățelușului dvs. cu lucruri adecvate de mestecat. Acest lucru ajută la exercitarea dinților și gingiilor și ajută la prevenirea plictiselii. Aveți grijă atunci când selectați jucării, deoarece puii se pot rupe accidental și pot înghiți bucăți de jucării din plastic și cauciuc, ceea ce le-ar putea face grav bolnavi. Puteți da, de asemenea, catelusul tau Greenies sau mestecă Rawhide, care sunt foarte bune pentru dinți și gingii și va oferi ore de distracție. Citiți mai multe despre îngrijirea dentară, oasele de mestecat și multe altele aici

nutriție-o dietă sănătoasă^

o dietă echilibrată este esențială pentru creșterea puiilor. Vă recomandăm să hrăniți un cățeluș sau o formulă de creștere de înaltă calitate, disponibilă în comerț, astfel încât animalul dvs. de companie să primească toți nutrienții de care au nevoie organele și oasele lor. Stocăm mai multe soiuri de alimente pentru câini de calitate premium la spitalele noastre.

puii au stomacuri mici și necesită adesea mese mici. Trei până la patru mese răspândite pe tot parcursul zilei sunt cele mai bune. Laptele nu este necesar și poate provoca diaree la cei care sunt intoleranți la lactoză. Apa curată trebuie să fie disponibilă în orice moment. Citiți mai multe despre hrănirea cățelușului dvs. aici

identificare și Microcipare^

cățelul dvs. trebuie înregistrat la Consiliul local până la vârsta de 3 luni. Unele consilii oferă o înregistrare redusă pentru animalele de companie desexate. Consiliul dvs. va furniza o etichetă de câine pentru gulerul lor, dar vă sugerăm, de asemenea, o etichetă de câine personalizată cu datele dvs. de contact și o identificare mai permanentă, microciparea.

microciparea este o formă permanentă de identificare sub forma unui cip mic, care este implantat sub piele. Detaliile de înregistrare sunt păstrate cu înregistrările centrale ale animalelor și pot fi actualizate de către proprietar dacă există vreo modificare a detaliilor proprietarului. Vă recomandăm să microcip la momentul desexing ca un tatuaj este necesar în urechea dreaptă pentru a le identifica ca fiind microcipat.

Pet Insurance^

Pet Insurance este acum disponibil pentru a acoperi cheltuielile medicale ale animalului dvs. de companie, inclusiv intervenții chirurgicale, boli și accidente. Vă rugăm să ne cereți un prospect.

scăldat^

puii, în general, nu necesită o mulțime de băi, cu toate acestea, dacă este necesară o baie, asigurați-vă că utilizați un șampon ușor. Pielea canină este foarte diferită de a noastră. Vă recomandăm ca câinele dvs. să fie scăldat nu mai mult de o dată pe săptămână. Aflați mai multe despre scăldatul cățelușului dvs. aici

mediul de acasă, așternutul și jucăriile^

acasă, cățelușul dvs. are nevoie de un loc confortabil pentru a dormi și de acces la un loc protejat de intemperii. Când cățelușul tău ajunge pentru prima dată acasă, el/ea va fi obișnuit să se aline cu frații și surorile sale noaptea. Acest lucru înseamnă că puteți experimenta unele plâns pentru primele două nopți. Pentru a vă așeza cățelușul, oferiți o pătură familiară și un coș sau o cutie în care să vă ghemuiți. De asemenea, puteți plasa un ceas care bifează sub pătură pentru a simula bătăile inimii mamei.

pentru a vă menține activă mintea luminoasă a cățelușului, furnizați o gamă bună de jucării, cum ar fi Kongs, bile de tratament, mestecări de frânghie etc., care sunt rotite pe parcursul unei săptămâni. Acest lucru va asigura jucăriile sunt atrăgătoare un roman de fiecare dată când acestea sunt date la catelusul tau.

dacă sunteți afară și în jur, ar trebui să aveți cățelul echipat cu plumbul și hamul corect atât pentru dvs., cât și pentru siguranța cățelușului.

instruire și instruire la domiciliu^

grija pentru catelusul tau

există anumite semne ar trebui să fiți atenți pentru că vă va alerta atunci când catelusul tau are nevoie pentru a merge afară. Acestea includ mersul în cercuri, ședința sau whining la câine sau sniffing pe teren. Este recomandabil să vă scoateți cățelușul afară primul lucru dimineața, după ce ați dormit, după ce ați fost lăsat singur o perioadă de timp, după ce ați mâncat și înainte de a merge la culcare.

se vor întâmpla accidente! Dacă vă prindeți cățelușul în act, ar trebui să-l scoateți imediat afară. Nu vă bateți niciodată cățelușul, nu-i frecați nasul în el sau nu-i mustrați după un accident. Un cățeluș este prea tânăr pentru a putea conecta acest feedback negativ cu ceea ce a făcut greșit.

folosirea laudelor este de departe cea mai bună metodă de antrenament. Puii vor doar să-i mulțumească pe proprietarii lor. Oferă-i cățelușului tău o mulțime de întăriri pozitive atunci când au făcut o treabă excelentă. Aflați mai multe despre antrenamentul cățelușului și problemele specifice de comportament aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.