cum au schimbat computerele lumea

computerul există doar de 80 de ani, totuși majoritatea dintre noi nu ne putem imagina viața fără această tehnologie miraculoasă. Ceea ce ocupa etaje întregi ale clădirilor și a fost operat manual, acum este capabil să se potrivească pe birou, în buzunar și chiar pe încheietura mâinii! Calculatoarele facilitează majoritatea, dacă nu toate, activitățile noastre zilnice – de la serviciu, la școală, chiar și la divertisment.

este aproape surprinzător să ne gândim cât de repede am adoptat computerele și ne-am adaptat viața pentru a lucra cu aceste mașini. Fără alte întrebări, să aruncăm o privire la modul în care computerele au schimbat lumea:

de la război până acum

reconstruirea computerului de spargere a codului lui Alan Turing, Bombe

Alan Turing Plaque

în postarea noastră pe blog despre istoria computerelor, am aflat că primele computere au fost folosite de Alan Turing, care lucra cu armata britanică, pentru a descifra mesajele criptate trimise între forțele navale naziste germane în timpul celui de-al doilea război mondial. la scurt timp după aceea, au fost integrate în domeniul afacerilor. Tehnologia, în special hardware – ul, inclusiv tranzistoarele, s-a schimbat rapid de-a lungul anilor-computerele s-au micșorat în dimensiune, dar au crescut exponențial în viteză și funcționalitate, cunoscută sub numele de legea lui Moore. Până în 1981, IBM lansase un computer atât pentru uz casnic, cât și pentru birou, iar computerele au devenit din ce în ce mai personale de atunci. În plus, computerele au permis cunoștințe comune, provocând inovații tehnologice și progrese în medicină la rate de neimaginat.

apariția Internetului

ARPANET 1972 harta

Similar cu utilizarea inițială a computerelor, Internetul a fost inventat de Departamentul Apărării al SUA. Cunoscut sub numele de ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network), scopul a fost de a facilita comunicarea între sistemele informatice din universități și laboratoare de cercetare. Internetul, sau ar trebui să spun, World Wide Web, a fost inventat de Tim Berners-Lee și a conectat – și continuă să facă acest lucru – oricine are o conexiune la Internet la întregul conținut al web-ului, precum și permite comunicarea instantanee între două sau mai multe persoane.

tehnologie divizoare

desene animate de oameni argumentând peste rochie

cu Internet completând computerul, comunicarea cu oameni din întreaga lume a fost în cele din urmă realizat. Rețelele sociale au apărut la începutul anilor 2000, care au creat diferite platforme (de ex., MySpace, Facebook) pentru ca oamenii să se conecteze și să discute – gratuit, cu toate acestea! Oricât de conectată ar fi lumea acum, unii ar argumenta că rețelele sociale creează, în mod ironic, de fapt diviziuni între oameni, în special cu cele mai recente alegeri prezidențiale. Vedeți pe Facebook, oameni care se ceartă cu alți oameni pe care nu i-au mai întâlnit până acum și niciuna dintre părți nu ajunge la un acord. Să nu insistăm asupra acestor probleme, totuși. Fii recunoscător că trăiești în era creșterii tehnologice avansate.

este uimitor să ne gândim cât de mult viețile noastre au fost schimbate de această tehnologie destul de recentă. Suntem încântați de progresele ulterioare ale tehnologiei care așteaptă omenirea. Care credeți că va fi următoarea descoperire tehnologică? Anunță-ne! Pentru toate nevoile dvs. tehnologice, comentarii, întrebări și preocupări, contactați M & H Consulting prin telefon la 1-(866)-964-8324.

categorisit în: computer, era digitală, Istorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.