ce monede sunt fabricate din

monedele circulante erau fabricate din metale valoroase precum argintul. Monetăria americană a încetat să mai folosească argintul până în anul 1971 și a trecut la metale de durată mai lungă.

fun fapt monede caracter icon

fapt amuzant! Banii de buzunar mergeau mai departe. Înainte de 1933, Monetăria făcea aur de 2,50 USD, 5 USD, 10 USD și chiar 20 USD monede pentru ca oamenii să le cheltuiască.

unele monede sunt sandwich-uri…

monedele de astăzi sunt fabricate din metale precum nichel, cupru și zinc. În loc de a folosi un metal pentru a face o monedă, mai multe tipuri de metal sunt presate împreună în straturi. Aceasta se numește o monedă „îmbrăcată”. Straturile unei monede îmbrăcate sunt ca un sandwich.

straturi ale unei monede îmbrăcate în formă de sandwich: pâine nichel/cupru, umplutură de cupru, pâine nichel/cupru
sfertul și banul au un strat de cupru în interiorul straturilor unui amestec nichel-cupru.

la exteriorul unui sfert –pâinea– este un amestec de nichel-cupru de culoare argintie. Umplutura interioară este cupru. Straturile de metal ajută moneda să dureze mult timp. Uită-te la marginea unui sfert și puteți vedea culoarea cuprului atingând vârful!

monedele sunt fabricate din metale și dimensiuni diferite…

banul și sfertul au cantități similare de nichel și cupru. Dar observați că culoarea unui ban este diferită de ban și trimestru. Penny are mai mult cupru. Sandwich-urile metalice de cupru un strat interior realizat în mare parte din zinc.

nichelul este diferit de celelalte monede, deoarece nu este o monedă îmbrăcată. Este nichel și cupru amestecate împreună în loc să fie plasate în straturi.

fiecare monedă este, de asemenea, o dimensiune diferită. Dimensiunile și metalele monedelor nu se referă la valoarea sau valoarea monedelor.

 grafic cu monede în ordinea valorii (penny, nichel, ban, trimestru) și în ordinea dimensiunii (ban, penny, nichel, trimestru)
penny și nichel sunt în valoare de mai puțin de un ban, chiar dacă dimensiunea lor este mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.