Articole recente

Orhideea oferă teste genetice avansate pentru cuplurile care doresc ca copilul lor să aibă cea mai bună șansă de a avea o viață sănătoasă. Ca parte a seriei noastre „sarcină și fertilitate”, vă distilăm opțiunile de tratament pentru fertilitate și vă ajutăm să navigați în procesul complex.

Cum Funcționează Testele De Sarcină?

de îndată ce o femeie concepe, corpul ei începe să sufere schimbări drastice. Deși, ea nu va fi în măsură să le simtă întâmplă — cel puțin, nu la început.

unul dintre primele semne ale sarcinii este producerea de către organism a hormonului de sarcină gonadotropină corionică umană (hCG). Cantitatea de hCG pe care corpul dumneavoastră începe să o producă va crește rapid, dublându-se la fiecare două zile pe măsură ce sarcina progresează.

dacă faceți tratamente de fertilitate precum FIV, recomandarea este să faceți un test de sânge cantitativ beta hCG comandat de medicul dumneavoastră de fertilitate.

ce zici de testele de sarcină la domiciliu? Va fi corect după FIV?

testele de sarcină la domiciliu funcționează prin detectarea hCG în urină. Aceasta implică plasarea vârfului absorbant în fluxul de urină timp de 5-10 secunde sau, în funcție de testul utilizat, colectarea urinei într-un recipient curat și uscat și scufundarea vârfului absorbant timp de 5-20 de secunde. După 1-3 minute, timpul vă va oferi un rezultat pozitiv sau negativ.

testele de sarcină în urină nu sunt recomandate pentru confirmarea sarcinii după transferul de embrioni, deoarece nu sunt exacte în primele etape ale sarcinii. Rezultatele fals pozitive sau negative sunt frecvente la testele pe bază de urină la începutul sarcinii, ceea ce provoacă confuzie inutilă pentru pacienții cu fertilitate.

cât de devreme pot face un Test de sarcină după FIV?

dacă ați făcut un transfer de embrioni proaspăt:

testul cantitativ de sânge beta hCG este comandat la 14 zile după recuperarea ovulelor. De obicei durează 48-72 de ore după transferul embrionului pentru ca embrionul să se implanteze.

dacă ați făcut un transfer de embrioni congelați:

testul cantitativ de sânge beta hCG este comandat la 9-13 zile după transferul de embrioni, în funcție de stadiul de dezvoltare al embrionului când a fost transferat. Pentru blastocisti (ziua 5-6 embrioni), se recomanda efectuarea testului de sarcina la 9 zile dupa transferul embrionilor.

după acea sarcină inițială, vine o serie de proceduri if / then:

  • dacă testul inițial de sarcină este pozitiv, testul se repetă două zile mai târziu.
  • dacă nivelurile de hcG s-au dublat și cresc în mod corespunzător, atunci prima ecografie OB va urma aproximativ două săptămâni mai târziu. Acesta este momentul în care medicul dumneavoastră poate confirma o sarcină intrauterină, poate verifica dimensiunea și poate confirma bătăile inimii fetale.
  • dacă nivelurile de BhCG nu cresc în mod adecvat, medicul dumneavoastră de fertilitate va continua să vă administreze teste de sânge pentru a determina dacă sarcina este viabilă și pentru a exclude posibilitatea unei sarcini ectopice.
  • dacă testul de sarcină este negativ, veți fi îndrumat să opriți toate medicamentele, iar medicul dumneavoastră poate discuta despre luarea în considerare a unui nou ciclu de FIV pentru a încerca din nou.

când „absolvesc” tratamentul FIV și încep să-mi văd OB/GYN?

medicul dumneavoastră de fertilitate va efectua două ecografii: una la aproximativ 6 săptămâni și 3 zile de sarcină, iar alta la 8 săptămâni și 3 zile.

după cea de-a doua ecografie OB, ginecologul va începe să vă supravegheze îngrijirea medicală continuă pe tot parcursul sarcinii.

la ce să vă așteptați după un transfer de embrioni

în timpul celor două săptămâni de la transferul de embrioni și până la programarea programată a testului, vă puteți aștepta să simțiți simptome similare ale menstruației. Aceste simptome ar include greutate sau plenitudine în pelvis, care pot fi secundare ovarelor și / sau mărirea uterului, oboseală, balonare, modificări ale dispoziției, modificări ale apetitului, sensibilitate la sân, crampe, pete ușoare, dureri musculare și greață.

Jocul de așteptare de a nu ști dacă sunteți gravidă după transferul de embrioni este adesea foarte dificil. Cu toate acestea, puteți planifica în consecință pentru că „două săptămâni așteptați” să fie mai puțin anxietate-călărit de activități de planificare care vă bucura și petrece timp cu cei dragi apropiați. Dormi suficient și fără alcool, fără fumat, fără droguri recreative, limitează cofeina la o cană pe zi și evită ridicarea grea și exercițiile fizice intense.

tratamentul pentru fertilitate și medicina reproductivă au parcurs un drum lung de când FIV a fost introdus pentru prima dată în urmă cu peste 40 de ani. Dacă intenționați să vă începeți sau să vă dezvoltați familia, consultați ghidurile noastre de experți cu privire la toate lucrurile genetică și fertilitate. Astăzi, screening-ul genetic avansat este acum disponibil pentru cuplurile care doresc ca copilul lor să aibă cea mai bună șansă de a avea o viață sănătoasă. Explorați modul în care orhideea vă ajută să concepeți cu încredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.