Underpaying baby-sitter-ul adolescent? Ați putea fi contribuie la diferența salarială

costul vieții

Share on Facebook Share on Twitter Share prin e-mail

Babysitter de sex feminin de multe ori face mai puțin decât omologii de sex masculin și sunt de așteptat să facă sarcini suplimentare neplătite

postat: decembrie 14, 2019

vremea de iarnă
Sarah Stansfield, în vârstă de 10 ani, și babysitter-ul ei Summer Moore primesc aer dintr-un salt în timp ce se culcă în Michigan în această fotografie de fișier din 2015. (Alex McDougall / Ann Arbor știri / Associated Press)

arată mai mult

cum plata babysitter-ului prea puțin acum poate avea consecințe majore asupra cât de mult câștigă pentru tot restul vieții. 9:17

prețul pe care îl plătiți pentru un baby-sitter adolescent este adesea mai mic pe oră decât pentru alte locuri de muncă ocupate de tineri și ar putea contribui la diferența salarială de gen în anii adulți ai acelor lucrători, potrivit cercetătorilor.

primul loc de muncă al unui adolescent poate fi foarte influent în eventuala lor muncă și salarii ca adult, cu salarii mai mici pentru femeile tinere față de bărbați care prind rădăcini la o vârstă fragedă, potrivit lui Yasemin Besen-Cassino, președintele departamentului de Sociologie Universitatea de Stat Montclair din New Jersey.

  • noua emisiune de afaceri și economie a CBC Radio, costul vieții, este difuzată pe CBC Radio One în fiecare săptămână și este disponibilă online oricând la CBC Listen.

în cartea sa, costul de a fi o fată: Adolescenții care lucrează și originile diferenței salariale de gen, Besen-Cassino a examinat experiențele femeilor tinere care lucrează într-o varietate de domenii, inclusiv comerțul cu amănuntul, sectorul serviciilor și babysitting-ul.

publicitate

ea a constatat că diferențele salariale de gen vor începe în anii adolescenței timpurii și vor persista pe măsură ce tinerii vor îmbătrâni.

care este diferența salarială?

diferența salarială între femei și bărbați este diferența dintre ceea ce femeile și bărbații sunt plătiți.

în Canada, femeile în vârstă de muncă câștigă în medie cu 4,13 dolari mai puțin pe oră decât bărbații. Pentru fiecare dolar pe care un bărbat îl plătește, o femeie primește 0,87 USD, potrivit unui studiu realizat de Statistics Canada în 2018.

statisticile arată, de asemenea, că femeile câștigă adesea mai puțin decât bărbații pentru a face aceleași locuri de muncă.

salariile Babysitting variază în Canada

în întreaga țară, babysitters percepe tarife diferite pe oră, în funcție de locul în care trăiesc.

la capătul inferior, un Karley de 12 ani în curent rapid, Sask., a spus Cost of Living câștigă cinci până la șapte dolari pe oră. Chloe, în vârstă de șaisprezece ani, în Steinbach, omule., câștigă șase până la opt dolari pe oră.

publicitate

în marile centre urbane, salariile sunt mai mari. Olivia, în vârstă de paisprezece ani, câștigă 10 dolari pe oră îngrijind un copil în centrul orașului Toronto și 15 dolari pe oră pentru doi.

Citeste mai mult!

în vârstă de optsprezece ani, Regina Alexis din Vancouver percepe salariul minim, care este în prezent $13.85 în British Columbia. În Yellowknife, N. W. T., Ruby, în vârstă de 17 ani, face 10 dolari pe oră de babysitting.

 Vancouver babysitter Regina Kathleen Alexis
Vancouver babysitter Regina Alexis, 18, a început babysitting fratele ei, atunci când ea a fost de 10 sau 11, și folosește aplicații babysitting pentru a găsi noi familii care au nevoie de babysitting. (Prezentat de Regina Alexis)

Babysitting versus îngrijirea gazonului

când comparați babysitting cu alte locuri de muncă informale pe care adolescenții le iau de obicei, veți găsi o varietate de prețuri diferite — dintre care multe ajung să plătească mai mult decât îngrijirea copilului.

în Calgary, Evan, în vârstă de 12 ani, conduce o afacere de tuns iarba, greblat frunze și lopată de zăpadă, unde percepe 25 de dolari pe tăietură pentru o peluză medie.

Evan spune că întotdeauna discută despre prețuri cu clienții săi și ține evidența a ceea ce taxează concurenții de pe Kijiji, pentru a se asigura că primește și oferă cel mai bun preț.

publicitate

lopata de zăpadă
lopata de zăpadă, o sarcină adesea efectuată de băieți mai mult decât de fete, tinde, de asemenea, să plătească mai mult. (Chanss Lagaden / CBC)

Gabe, în vârstă de cincisprezece ani, a început să cosească peluze în Calgary în 2018.

ideea a venit de la tatăl său, care cosea peluze când era adolescent. În timpul primei sale veri, Gabe a taxat 20 de dolari pe gazon, ceea ce a taxat tatăl său în acea zi. Vara trecută, Gabe și-a mărit prețul la 15 dolari pe oră.

când căutați mașini de tuns iarba pentru adolescenți sau studenți pe Kijiji din Alberta, prețurile variază de la 10 la 50 USD, dar media este de aproximativ 30 USD pe oră.

diferența salarială începe la începutul adolescenței

studiul lui Besen-Cassino a remarcat apariția decalajului salarial la o vârstă fragedă și efectul său asupra femeilor tinere.

Besen-Cassino a început cu un studiu cantitativ, analizând ce băieți și fete ar fi plătiți la vârsta de 12 și 13 ani. Ea a constatat că fac același salariu la acele vârste.

 Dr.Yasemin Besen-Cassino
Yasemin Besen-Cassino conduce Departamentul de sociologie de la Universitatea de Stat Montclair din New Jersey.. (Mike Peters / prezentat de Yasemin Besen-Cassino)

odată ce copiii au împlinit 14 sau 15 ani, Besen-Cassino a observat că a început un decalaj salarial de gen, despre care a spus că s-a agravat pe măsură ce copiii au crescut.

publicitate

„m-am întrebat, ce se întâmplă la 14 și 15 ani?”a spus Besen-Cassino.

„am observat că majoritatea fetelor rămân în locuri de muncă de babysitting, în mare parte locuri de muncă independente, iar băieții se mută în locuri de muncă de tip angajat.”

așteptări diferite pentru fete

așteptările pentru babysitters de sex feminin sunt, de asemenea, diferite de omologii lor de sex masculin, potrivit Besen-Cassino.

„majoritatea veneau la muncă, știți, cu o jumătate de oră mai devreme, plecau cu o jumătate de oră mai târziu. Mamele ar vrea să vorbească cu ei un pic mai mult. Pur și simplu nu aveau limite”, a spus Besen-Cassino.

tot ce trebuia să facă era să aibă grijă de copii. Fără treburi casnice suplimentare,fără comisioane…. Fetele sunt de așteptat să aibă grijă. – Yasemin Besen-Cassino ,Universitatea de Stat Montclair

multe femei tinere erau, de asemenea, de așteptat să facă sarcini suplimentare neplătite, cum ar fi gătitul ușor sau puțină curățenie. Unii au fost rugați să facă comisioane sau să ia câinele familiei la plimbare.

babysitters de sex masculin a spus Besen-Cassino că nu a fost experiența lor, la toate.

publicitate

„băieții tocmai au venit pentru tura lor. Nu trebuia să apară mai devreme. Nu trebuiau să stea până târziu. Tot ce trebuiau să facă era să aibă grijă de copii. Fără treburi casnice suplimentare, fără comisioane”, a spus ea.

când vine vorba de babysitting,” fetele sunt așteptate să aibă grijă”, a spus Besen-Cassino.

„ar trebui să fie mai îngrijitori și mai materni și să aibă grijă de copii, în timp ce băieții nu se așteaptă cu adevărat să aibă grijă de copii, ci doar să fie profesioniști.”

nu este doar în Canada

alți cercetători au descoperit disparități salariale între femei și bărbați în rândul tinerilor din afara Canadei.

acesta include un studiu realizat în Olanda, potrivit Laviniei Moldovan, profesor asistent de economie la Universitatea Mount Royal din Calgary, unde este specializată în gen și microeconomie.

„s-au uitat la diferențele salariale dintre băieți și fete, pentru că o mulțime de fete ar merge la babysitting, în timp ce băieții ar merge la distribuirea ziarelor sau a altor locuri de muncă”, a spus Moldovan.

publicitate

îți lași copilul cu această persoană, nu doar cu iarba ta. – Lavinia Moldovan ,Universitatea Mount Royal

studiul, publicat în revista Labour Economics, a analizat 33.667 de studenți pe o perioadă de 15 ani, din 1984 până în 2001.

optzeci și cinci la sută dintre studenții care lucrau la slujbe de babysitting erau fete. Băieții olandezi, pe de altă parte, au urmărit locuri de muncă precum livrarea ziarelor, lucrul în magazine, supermarketuri sau restaurante.

sondajul a arătat că „fetele ar primi salarii mai mici pentru slujbele lor de babysitting”, spune Moldovan, „ceea ce ar putea fi văzut ca o valoare mai mică — sau nu neapărat o valoare mai mică, dar dacă îți place slujba pe care o faci, atunci ideea este că nu trebuie neapărat să fii plătit atât de mult, ceea ce este foarte periculos.”

pericolul este dublu: în primul rând, pentru a presupune că fetele se vor bucura de munca de babysitting, probabil pentru că societatea se așteaptă ca acestea să fie mai materne și, în al doilea rând, pentru a plăti mai puțin babysitters atunci când poate fi, de fapt, locul de muncă mai solicitant.

 Prof.Lavinia Moldovan
Lavinia Moldovan este profesor asistent de economie la Universitatea Mount Royal din Calgary. (Prezentat de Lavinia Moldovan)

„de fapt, pozițiile implică pe deplin mai multă responsabilitate decât munca în curte”, a spus Moldovan, care a subliniat că Babysitter-urile au fost „în mod tradițional subevaluate” și că este dificil să schimbi această mentalitate.

„îți lași copilul cu această persoană, nu doar cu iarba ta.”

publicitate

oficialii din țările de Jos au luat diferența de remunerare, așa cum sa constatat de către acești cercetători, serios atunci când a venit la potențialul pe termen lung al femeilor în forța de muncă.

„la un moment dat au avut o campanie pentru fete care le-au spus să încerce să fie mai bine pregătiți pentru viitor și să nu-și limiteze alegerile”, a spus Moldovan.

” erau îngrijorați că fetele se vor limita doar la îngrijirea familiei lor, așa că a existat o intervenție guvernamentală, mai degrabă decât să lase părinții să-și învețe propriii copii despre cum ar trebui să se pregătească pentru viitor.”

scris și produs de Tracy Fuller.
Faceți clic pe’ Listen ‘ de mai sus pentru a asculta segmentul sau pentru a descărca podcastul Cost of Living.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.