Rezolvat! De Ce Cuptorul Meu Suflă Aer Rece?

cuptor suflare aer rece

foto: .com

Î: ajutor! Cuptorul meu funcționează, dar căldura nu se aprinde. De ce cuptorul meu suflă aer rece?

A: dacă încălzitorul casei nu funcționează, este esențial să rezolvați problema rapid. O casă fără căldură nu este doar incomodă, dar poate fi și periculoasă. Cu toate acestea, cu costul unui cuptor nou variind între $2,614 și $6,310, majoritatea proprietarilor de case nu vor dori să înlocuiască un cuptor până când este complet necesar.

întrebându-mă, „de ce încălzitorul meu suflă aer rece?”Există multe motive pentru care un cuptor nu funcționează, sunt multe motive pentru care un încălzitor poate sufla aer rece, dintre care unele pot fi abordate de un proprietar la îndemână, în timp ce altele pot necesita atenție profesională. De asemenea, puteți consulta câteva sfaturi de depanare a cuptorului de top.

cuptor suflare aer rece?
un profesionist de top poate găsi și remedia problema. Obțineți estimări gratuite, fără angajament, de la experții din apropierea dvs.
logo-ul HomeAdvisor

+

BobVila.com siglă

cuptorul are nevoie de timp pentru a se încălzi sau termostatul dvs. este setat greșit.

cuptor suflare aer rece

foto: .com

dacă cuptorul pornește și trimite imediat aer rece, dați-i un minut sau două. Încălzitoarele au nevoie de puțin timp pentru a se încălzi, deoarece trebuie să împingă aerul rece din orificii înainte de a trimite aer cald. Un efect similar apare la pornirea apei calde în duș-apa rece iese întotdeauna mai întâi. Dacă trec minute, căldura nu se aprinde și aerul este încă rece, continuați depanarea.

setările termostatului sunt, de asemenea, un vinovat comun al problemelor de încălzire. Mai întâi, asigurați-vă că termostatul este setat la „căldură” și că valoarea de referință este la o temperatură suficient de ridicată pentru a porni cuptorul. Apoi, verificați termostatul pentru a vedea dacă este setat la „on” sau „auto”.”Dacă este setat la” Pornit”, suflanta cuptorului va continua să funcționeze indiferent dacă încălzește efectiv aerul. Comutarea termostatului la „auto” va asigura că ventilatorul suflă numai atunci când cuptorul furnizează căldură.

lampa pilot este stinsă.

o lumină pilot este o lumină mică de gaz care arde continuu pentru a aprinde un arzător mai mare, cum ar fi un cuptor. Cu toate acestea, această lumină poate fi stinsă dacă există un tiraj, o supapă murdară sau un termocuplu defect (un dispozitiv de siguranță care oprește gazul atunci când nu este detectată nicio lumină pilot). Căutați o lumină pilot pe modelele care au 20 sau mai mulți ani; modelele mai noi nu au de obicei această caracteristică.

publicitate

pentru multe case, relighting o lumină pilot este un proces simplu. Majoritatea aparatelor vor veni cu indicații atașate. Dacă lumina continuă să se stingă după ce ați urmat pașii și sunteți sigur că nu există nici un proiect de suflare, un termocuplu defect poate fi de vină. Majoritatea proprietarilor de case preferă să apeleze la un tehnician de cuptor pentru a evalua și înlocui această parte.

cuptor suflare aer rece?
un profesionist de top poate găsi și remedia problema. Obțineți estimări gratuite, fără angajament, de la experții din apropierea dvs.
logo-ul HomeAdvisor

+

BobVila.com siglă

alimentarea cu gaz este slabă sau oprită.

cuptoarele necesită o alimentare constantă cu gaz a arzătoarelor pentru a genera căldură. Dacă alimentarea cu gaz este insuficientă, cuptorul se va dezactiva ca măsură de siguranță, suflând astfel aerul rece. Pentru a evalua acest lucru, verificați pur și simplu dacă supapa de gaz este pornită, asigurându-vă că maneta supapei este paralelă cu conducta de alimentare cu gaz. Verificați alte aparate cu gaz din casă, cum ar fi cuptorul, pentru a determina dacă primesc suficient gaz. Apelați un profesionist dacă supapa de gaz este pornită și încălzitorul încă nu furnizează aer cald.

murdăria și murdăria sunt pe senzorii de flacără.

pentru cuptoarele fără lumini pilot, senzorii de flacără (cunoscuți și sub numele de tije de flacără sau detectoare de flacără) sunt utilizați pentru a asigura o căldură adecvată. Dacă tija de flacără este acoperită de murdărie sau murdărie, poate provoca oprirea arzătorului. Drept urmare, încălzitorul va începe să sufle aer rece sau poate circula rapid între cald și rece.

din fericire, această problemă poate fi rezolvată prin curățarea senzorului de flacără. Proprietarii de case care sunt familiarizați cu componentele cuptorului pot curăța rapid senzorul sau pot apela la serviciile unui tehnician HVAC pentru a-l curăța.

cuptor suflare aer rece

foto: .com

filtrul este murdar și restricționează fluxul de aer, sau conductele de condens sunt înfundate.

orice obstrucție a fluxului de aer va limita capacitatea unui cuptor de a încălzi eficient casa. Un filtru de aer murdar restricționează fluxul de aer în cuptor, determinându-l să funcționeze mai mult până când se supraîncălzește și nu mai trimite aer cald cu totul. Ca regulă generală, proprietarii de case ar trebui să schimbe filtrul cuptorului la fiecare 90 de zile sau când este gri și acoperit de praf sau scame. Dacă cuptorul încă suflă aer rece la câteva ore după înlocuirea filtrelor de aer, apelați la un profesionist.

cuptor suflare aer rece?
un profesionist de top poate găsi și remedia problema. Obțineți estimări gratuite, fără angajament, de la experții din apropierea dvs.
Logo-Ul HomeAdvisor

+

BobVila.Logo com

o altă sursă potențială de restricție este blocarea condensului, recunoscută de semnul indicator al acumulării de apă în jurul cuptorului. Încălzitoarele cu gaz de înaltă eficiență creează apă (cunoscută și sub numele de condens) pe măsură ce rulează, iar acest condens este golit printr-o linie de scurgere. Apa se va întoarce în cuptor dacă acea linie este blocată—fie de praf, murdărie, mucegai sau gheață. Aceasta va activa un comutator de depășire pentru a opri încălzitorul pentru a preveni deteriorarea apei. Proprietarii de case la îndemână pot elimina pur și simplu blocajul din liniile de condens, deși este recomandat să apelați la un profesionist dacă pompa de condens în sine este ruptă.

conducta este deteriorată.

de asemenea, este posibil ca cuptorul în sine să funcționeze așa cum ar trebui, dar există deteriorări ale conductelor care transportă căldura în toată casa. Dacă există găuri și fisuri în conducte, aerul rece din mansardă ar putea intra în conductele de aer, în timp ce aerul cald ar putea să se scurgă până când ajunge la orificii. Deteriorarea conductelor poate, de asemenea, să-și ridice capul în lunile de vară, ducând la răcirea ineficientă a locuinței. Cel mai bun mod de a remedia această problemă este să sigilați conductele cât mai curând posibil.

cuptor suflare aer rece

foto: .com

dacă nu puteți identifica sursa problemei, apelați un profesionist pentru a inspecta cuptorul sau sistemul HVAC.

Dacă toate remedierile de mai sus nu rezolvă problema și nu puteți identifica sursa problemei, apelați un profesionist pentru a inspecta cuptorul sau sistemul HVAC. Acestea pot oferi informații suplimentare, pot face reparații la încălzirea locuinței și pot ajuta la determinarea dacă este timpul să cumpărați un cuptor nou. Un profesionist HVAC poate oferi, de asemenea, informații despre diferite soluții de încălzire, cum ar fi instalarea unei pompe de căldură față de un cuptor.

cuptor suflare aer rece?
un profesionist de top poate găsi și remedia problema. Obțineți estimări gratuite, fără angajament, de la experții din apropierea dvs.
logo-ul HomeAdvisor

+

BobVila.com siglă

întreținerea de rutină poate preveni problemele viitoare.

așa cum se întâmplă adesea cu aparatele electrocasnice, întreținerea de rutină este cheia pentru prevenirea problemelor viitoare. Îngrijirea preventivă poate ajuta la reducerea probabilității apariției unei probleme, precum și la semnalarea unei probleme devreme înainte de a provoca o oprire. Se recomandă să urmați pașii de întreținere prevăzuți în manualul de utilizare livrat împreună cu cuptorul, precum și aceste măsuri preventive suplimentare.

  • înlocuiți regulat filtrele de aer. Se recomandă înlocuirea filtrelor la fiecare 90 de zile sau când filtrele apar murdare. Cel puțin, acest lucru ar trebui făcut o dată pe sezon.
  • inspectați sistemele de aerisire și accesoriile. Înainte de fiecare sezon de încălzire, asigurați-vă că conductele, umidificatoarele, purificatoarele electronice de aer și multe altele sunt sigure. Căutați semne de scurgere a apei.
  • curățați interiorul și exteriorul unității. Asigurați-vă că roata suflantei sau motorul ventilatorului și lama, precum și arzătorul, sunt curate și lipsite de rugină sau coroziune. Verificați din nou conexiunile și comenzile electrice. Pentru proprietarii de case care nu sunt familiarizați cu sistemele HVAC, acest lucru este cel mai bine lăsat la un profesionist. Acest lucru trebuie făcut înainte de fiecare sezon de încălzire și răcire.
Găsiți profesioniști locali de încredere pentru orice proiect de acasă
Logo-ul HomeAdvisor

+

BobVila.com Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.