prenupțial în Singapore – 3 motive pentru a semna un prenupțial chiar dacă nu sunteți bogat

indiferent ce spun ei despre sfințenia căsătoriei, dacă unul dintre voi stă pe o mină de aur a bogăției familiei, există șanse mari ca socrii să insiste să semnați un acord prenupțial înainte de a vă lega nodul.

dar dacă, la fel ca majoritatea dintre noi, niciunul dintre voi nu este descendentul unui imperiu de miliarde de dolari? Există încă unele motive foarte bune pentru a semna un contract prenupțial, în special pentru a proteja partea care este plasat într-o poziție financiară mai rău de căsătorie. Desigur, instanțele nu sunt forțate să pună în aplicare contractul prenupțial în multe cazuri. Dar poate oferi direcție dacă căsnicia ta ar trebui să se destrame.

ce este un contract prenupțial?

un contract prenupțial sau un contract prenupțial este un contract care este redactat înainte de a lega nodul. Acesta precizează modul în care problemele maritale vor fi soluționate în caz de divorț. Ar trebui să echilibreze respectarea legii din Singapore, dar totuși să îndeplinească ceea ce este acceptabil pentru amândoi. De obicei, un acord prenupțial este pregătit de un avocat de divorț.

un contract prenupțial nu trebuie utilizat de niciuna dintre părți pentru a scăpa de responsabilitățile financiare față de soțul / soția lor. Mai degrabă, este de a se asigura că împărțirea activelor se face într-un mod sistematic și cordial.

în esență, funcționează puțin ca asigurarea de căsătorie. Deși nu este obligatoriu, oferă liniște sufletească, deoarece minimizează riscul și reduce orice incertitudine că partenerul tău va trage o cascadorie nebună asupra ta dacă căsnicia ta nu se termină bine.

cum se redactează un contract prenupțial?

unele dintre aspectele unui contract prenupțial pe care le puteți include sunt: probleme de proprietate, întreținere și custodie.

de exemplu, puteți decide cu privire la o proprietate de 20-80 de o casa, sau de stat să împartă pasivele și datoriile în mod clar. Dacă aveți mai multe proprietăți, puteți specifica, de asemenea, modul în care acestea ar fi împărțite în caz de separare, divorț sau deces al unui soț.

rețineți că, deși un contract prenupțial specifică modul în care amândoi doriți să vă împărțiți activele partajate, pot exista cazuri în care acesta nu este executoriu. Instanța din Singapore va decide și va asigura o împărțire justă și echitabilă a activelor. Așa că bărbații, nu vă gândiți la asta ca la o amuletă împotriva plății întreținerii după divorț.

de asemenea, este demn de remarcat faptul că în Singapore, custodia copiilor nu poate fi negociată într-un contract prenupțial, deoarece de obicei nu se nasc la punctul contractului și regulile privind custodia lor sunt considerate inaplicabile.

dacă unul dintre voi este un străin a cărui țară de origine recunoaște acorduri prenupțiale, ați putea alege să vă guvernați contractul prenupțial în conformitate cu acel sistem juridic. De exemplu, unele sisteme juridice europene recunosc acordurile prenupțiale, astfel încât instanțele din Singapore le vor lua mai în serios.

ca orice alt contract, un contract prenupțial trebuie redactat și convenit reciproc.

3 motive bune pentru a elabora un prenupțial

într-o lume ideală, partenerul tău de viață ar apărea în fața ochilor tăi într-un nor de sclipici și praf de stele, ți-ai construi casa de vis și ai trăi fericit după aceea. Cu toate acestea, în viața reală, căsătoria duce adesea la sacrificii.

chiar dacă sunteți complet îndrăgostit de cealaltă jumătate și nu puteți prevedea probleme în viitor, există câteva motive întemeiate pentru a elabora un acord prenupțial.

unul dintre voi va face sacrificii de carieră atunci când vă mutați

cu o cetățenie globală din ce în ce mai mobilă, căsătoria ar putea duce la mutarea unei părți, astfel încât cealaltă să poată urmări o oportunitate de carieră în altă parte.

dacă unul dintre voi va sacrifica progresul în carieră pentru a face căsătoria să funcționeze, este o idee bună să abordați acest lucru în prenupțial. Dacă lucrurile nu merg bine, unul dintre voi va pierde mult timp financiar, iar un prenupțial vă poate ajuta să vă asigurați că persoana respectivă primește sprijinul financiar de care are nevoie pentru a se pune din nou pe picioare.

un soț plătește pentru educația celuilalt

când sunteți într-o relație pe termen lung, liniile dintre cine plătește pentru ceea ce tind să se estompeze. Dintr-o dată, împrumuturile pentru studenți ale partenerului tău devin ale tale, deoarece îți imaginezi un viitor comun împreună. Cunosc mai mult de un cuplu care nici măcar nu erau căsătoriți înainte de a se afla în situația în care o parte ajuta să plătească diploma universitară a celeilalte, fie ca împrumut, fie în alt mod.

în cazul în care lucrurile se destramă, unul dintre voi va rămâne cu o diplomă sau altă calificare care îi va spori puterea de câștig înainte. Dar celălalt va rămâne doar cu regrete uriașe. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, un prenupțial vă poate ajuta să vă asigurați că partea care scoate banii este compensată în mod corespunzător.

unul dintre voi renunță la slujbă pentru a avea grijă de copii

acesta este scenariul clasic în care o persoană, de obicei soția, este înșelată financiar de căsătorie. Deși bărbații tind să se teamă că trebuie să plătească sume mari de pensii pentru fostele lor soții, dacă nu sunteți bogați, este probabil ca cel care nu a lucrat să fie plasat într-un dezavantaj financiar imens, mai ales dacă el sau ea primește custodia copiilor.

oricât de mult s-ar putea să nu doriți să plătiți întreținerea fostului soț, fiți conștienți că copiii vor suferi pentru aceasta. Desigur, instanțele vor încerca să-și dea seama cât de mult ar trebui să plătească o parte celeilalte. Dar un acord prenupțial poate stabili în termeni mai clari ceea ce cuplul consideră o sumă echitabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.