Importanța valorilor morale

dacă ați auzit oameni care pretind despre (sau a lipsei de!) bună etică și a sistemelor de valori, atunci ceea ce ei harpă pe este valoarea morală. Moralitatea definește o acțiune ca fiind bună sau rea. Este un termen care a fost folosit pentru a face diferența între calitățile bune și calitățile rele. Această înțelegere a binelui și a răului face ca individul sau societatea să realizeze necesitatea acțiunilor bune care trebuie urmate pentru a se susține pe sine și pe comunitate. Prin urmare, fiecare individ și societate vin cu setul lor de etică și valori. Etica este un set acceptat de principii morale urmat de o societate sau de un individ, în timp ce; valorile descriu standardul comportamental personal a ceea ce este valoros sau important.

importanța valorilor morale

care este importanța valorilor morale în viața noastră? Eseu și discurs

semnificația valorilor morale

discursurile despre valorile morale și etică au deținut o poziție importantă în multe scrieri canonice clasice ale teoreticienilor. În conducerea unui stat sau chiar în viața personală, un sistem puternic de valori aduce pace și bucurie. Fără nicio valoare morală, mulți teoreticieni au sugerat că națiunea se va conduce la un stat anarhic, unde nelegiuirea și haosul vor domni suprem. Cum e posibil? Să analizăm un exemplu.

într-o societate în care există o valoare morală, înțelegem și realizăm importanța proprietății private și încălcarea, încălcarea proprietății sau luarea proprietății altuia este o crimă. Furtul este un act condamnabil din punct de vedere moral, iar noi, într-o societate, învățăm asta în mod regulat copiilor noștri. Prin urmare, copiii cresc cu valoarea morală că furtul este o acțiune rea și, prin urmare, nu va lua, încălca sau smulge un obiect care aparține altcuiva. Puteți argumenta că o lege strictă în vigoare va împiedica doar acțiunea de furt. Dar nu este întotdeauna cazul. O lege strictă ne va face probabil să ne abținem de la furt, dar o îndoctrinare morală ne va învăța să furăm, să mințim sau să luăm proprietatea altuia este o acțiune greșită.

citește și: importanța de a spune mulțumesc!

să subliniem acest punct în continuare. Spune, găsești o poșetă întinsă pe drum și știi imediat că cineva a pierdut-o. O persoană morală reală va încerca să localizeze numele și numărul proprietarului pungă să-l returneze întrucât o acțiune adverse va fi să-l buzunar. Acum imaginați-vă o stare în care moralitatea nu există și cine găsește un obiect care se află în jur pretinde că este al lui și, prin urmare, ajungeți într-o stare de anarhie în care proprietatea dvs. nu este în siguranță. Prin urmare, valoarea morală este necesară pentru a conferi Legii o prezență socială mai degrabă decât o formă juridică.

mai mult, valorile morale nu numai că ne fac cetățeni care respectă legea, ci și o ființă umană bună. Bunul Samaritean își ajută vecinii – această lecție are o mare semnificație morală. Noi, ca parte a societății, trebuie să ne ajutăm reciproc și numai atunci putem cere ajutor în timpul nostru de suferință. O valoare morală ne învață valorile de a fi o cetățenie bună și o ființă umană Dumnezeu.
cum funcționează educația morală?

sistemul de valori morale funcționează pe baza implicării că a nu urma acțiuni bune este reprobabil și îl face pe individ să se rușineze pentru că este incorect din punct de vedere moral. Prin urmare, vinovăția este un aspect important al educației morale, deoarece numai sentimentul de vinovăție ține un control asupra acțiunilor unei persoane.
care sunt aceste valori morale?

  • onestitate
  • compasiune
  • curaj
  • modestie
  • iertare

fundamentele morale ale unei societăți și ale unui individ se bazează întotdeauna pe aceste valori sau virtuți ale adevărului, compasiunii, curajului, modestiei și iertării. Aceste valori sunt perene în orice societate numai sensul și aplicarea lor se pot schimba într-o oarecare măsură de la o societate la alta sau de la un individ la altul.

pentru o societate, poligamia poate fi acceptată ca parte a vieții, în timp ce o altă societate o va considera deplorabilă din punct de vedere moral. Odată cu schimbarea rapidă a societății moderne, moralitatea vechiului sistem de valori și înțelegerea noului sistem de valori adesea nu văd ochi în ochi, acest lucru duce la o ciocnire între cele două. Sfințenia căsătoriei are o mare importanță pentru vechiul sistem de valori, în timp ce noua societate modernă a creat noi forme de relație, cum ar fi relația de viață.

valoarea morală care a fost definită ca o bază de cunoștințe pentru a face diferența între acțiunea bună și acțiunea Rea, prin urmare, trebuie acum luată cu un vârf de sare. Arcuirea principiilor morale care nu au loc pentru adaptare trebuie să dea loc ideilor noi. Nu este necesar ca fiecare individ să practice aceste idei, ci să le accepte este necesar, deoarece acceptarea diferitelor este, de asemenea, o valoare morală importantă pentru lumea actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.