De Ce Câinii Se Blochează Împreună Când Se Împerechează?

un câine nuzzling un alt câine care reprezintă povestea de ce câinii se blochează împreună atunci când se împerechează?
un câine nuzzling un alt câine care reprezintă povestea de ce câinii se blochează împreună atunci când se împerechează?

Kailey Whitman

dacă sunteți nou la creșterea câinilor, s-ar putea să vă îngrijoreze prima dată când vedeți câini împerecheați. Se pare că le este greu să se detașeze unul de celălalt după ce fac fapta. De ce câinii se blochează în timpul împerecherii? Se numește cravată copulatorie și nu vă faceți griji, este perfect normal. Citiți mai departe pentru a afla de ce se întâmplă, ce înseamnă și dacă ar trebui să interveniți.

de ce câinii se blochează după ce se împerechează

câinii se blochează împreună ca ultim pas în procesul lor de împerechere. Este ceva ce fac aproape toți caninii, inclusiv lupii și vulpile. În timpul actului sexual, o parte din penisul câinelui masculin numit bulbis glandis se umflă și îl împiedică să se scoată. În esență, perechea este blocată împreună până când umflarea dispare.

” spre deosebire de pisicile care sunt fertile la fiecare 21 de zile, câinii intră în căldură doar de două ori pe an. Dintr-o perspectivă evolutivă, legătura copulatorie îi ajută să profite la maximum de orice oportunitate de a produce descendenți”, Marty Greer, DVM, autor al reproducerii Canine și neonatologiei și coproprietar al Satului veterinar din Lomira, Wis., spune. „Îmbunătățește probabilitatea ca materialul seminal să ajungă la ouă împingându-l înainte și acționând ca un dop pentru a menține materialul seminal în interiorul femelei.”

Cât Timp Rămân Câinii Blocați După Reproducere?

câinii rămân blocați împreună în stadiul final al împerecherii timp de cinci până la 45 de minute, spune Greer. Câinele mascul Descalecă și ajunge din spate în spate cu femela. Câinii noi la împerechere pot experimenta un pic de anxietate la a fi blocați împreună, dar este un proces natural. Ajută-ți câinele să rămână calm și să stea nemișcat până când cei doi se pot separa în siguranță. Acest lucru se va întâmpla de la sine odată ce excitația câinelui mascul va dispărea.

blocarea înseamnă că femela este însărcinată?

cu cât câinii mai lungi sunt lipiți împreună într-o cravată copulatorie, cu atât este mai mare șansa ca materialul seminal să ajungă la ouă. Dar sarcina la câini nu este niciodată garantată, spune Greer, „la fel ca la oameni, nu orice împerechere are succes.”

povestea continuă

potrivit American Kennel Club, un medic veterinar poate determina dacă câinele dvs. este însărcinat cu un examen sau o ecografie la aproximativ 25 de zile după împerechere. De asemenea, puteți vedea semne de sarcină la aproximativ trei săptămâni după împerechere, cum ar fi:

  • apetit mai mare și creștere în greutate

  • burtă umflată

  • mai mari și mai întunecate Sfarcurile

  • vărsături și apetit redus

dacă sunteți îngrijorat că câinele dvs. a rămas gravidă accidental, contactați medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a discuta opțiunile.

Câinii Castrați Se Mai Pot Bloca?

este rar, dar nu imposibil ca un câine sterilizat să se blocheze atunci când se împerechează cu o femelă. „Este mai probabil dacă câinele dvs. este castrat recent. Asta pentru că el poate avea în continuare niveluri mai ridicate de testosteron decât va mai târziu”, spune Greer. Testosteronul crește apetitul sexual al câinelui și afectează umflarea glandei bulbis. Cu toate acestea, chiar și cu mai puțin hormon, câinele dvs. poate încă să se trezească, să aibă relații sexuale și să se încheie cu o cravată copulatorie.

ce trebuie să faceți atunci când câinii se blochează în timpul împerecherii

s-ar putea să fiți tentați să încercați să separați câinii atunci când sunt blocați într-o cravată copulatorie în timpul împerecherii. Dar țineți-vă: tragerea câinilor în afară îi poate răni grav și acest lucru nu va opri apariția unei sarcini. În schimb, încurajează-ți câinele să rămână calm. Deși vizionarea câinilor în această poziție incomodă poate fi agonizantă pentru dvs., este pur și simplu o parte a împerecherii canine.

pentru a preveni sarcinile nedorite, țineți câinii masculi departe de câinii femele fertile, astfel încât împerecherea să nu aibă loc. „O femelă este potențial fertilă la patru săptămâni după începerea ciclului ei de căldură”, notează Greer. „Când descărcarea sângeroasă se disipează, atunci este cea mai fertilă.”

dar amintiți-vă că păstrarea unui câine mascul de la o femelă care este în căldură poate fi dificilă … foarte dificil, uneori. Câinii cu mirosul unei femele pregătite pentru împerechere au fost cunoscuți pentru a doborî oameni și a sparge ușile și lăzile. Singurul mod foarte simplu de manevrat de a evita sarcina este de a steriliza sau steriliza cainele.

să-ți vezi câinele blocat în timpul împerecherii poate fi greu de urmărit, dar nu este dăunător. De fapt, dacă sunteți în căutarea de a vă reproduce pooch—ul, o cravată copulatoare este un semn pozitiv-unul care ar putea însemna că unele pachete de bucurie de blană sunt pe drum în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.