de ce bambusul meu norocos devine galben? (Și cum să o rezolvi)

43acțiuni

Disclaimer: unele link-uri găsite pe această pagină ar putea fi link-uri afiliate. Dacă faceți clic pe un link afiliat și de a face o achiziție, s-ar putea câștiga un comision. Ca asociat Amazon câștig din achiziții calificate.–

bambusul norocos este o specie superbă de plante cu flori, care este de obicei clasificată ca plantă perenă, capabilă să atingă înălțimi de până la 100 cm.

planta este foarte unică și are Frunze parțial răsucite, de obicei de culoare gri sau verde. Tulpina cărnoasă o separă de o plantă de bambus, dar mulți oameni încă se referă la ea ca bambusul norocos, deoarece arată exact ca unul.

adăugarea unor plante norocoase de bambus în casa ta este o idee excelentă și va îmbunătăți dramatic atracția estetică a casei tale. Cu toate acestea, trebuie să știți că, la fel ca alte plante, aceasta necesită, de asemenea, o cantitate considerabilă de îngrijire și atenție.

unul dintre lucrurile pe care le-ați putea observa că se întâmplă cu bambusul dvs. norocos este că ar putea începe să schimbe culorile, transformându-se dintr-o nuanță verde deschis într-o nuanță galbenă. Dacă vă cunoașteți plantele, știți deja că acesta este un semn rău.

este recomandat să acordați atenție plantei cu atenție și să faceți o serie de pași de remediere dacă doriți să remediați această problemă.

din păcate, majoritatea oamenilor observă această problemă când este prea târziu, iar planta cedează în cele din urmă problemelor sale și moare cu totul.

pentru a preveni acest lucru și pentru a vă asigura că puteți oferi îngrijire de calitate plantelor dvs., vom vorbi despre toate motivele majore pentru care bambusul dvs. norocos ar putea începe să devină galben și ce puteți face în acest sens.

tulpini galbene sau tulpini

există două lucruri cheie pe care trebuie să le cunoașteți în primul rând; îngălbenirea poate apărea pe tulpini sau tulpini, iar planta poate avea nevoie de o atenție urgentă atunci când se întâmplă acest lucru. Dacă nu sunteți deosebit de atent, planta ar putea muri.

cheia salvării oricărei plante atunci când începe să devină galbenă este să acționezi rapid și apoi să cauți o cauză probabilă.

în primul rând, pot exista patru motive pentru care tulpinile sau tulpinile bambusului norocos ar putea începe să devină galbene. Acestea includ apa, condițiile de iluminare, îngrășământul și temperatura.

mai important, trebuie să știți că o tulpină galbenă indică o situație mult mai gravă decât o frunză galbenă.

de aceea veți dori să petreceți mai mult timp încercând să găsiți cauza și apoi să remediați problema. Asta pentru că și celelalte tulpini sunt în pericol și, dacă nu sunteți atenți, întreaga plantă ar putea cădea.

trebuie să începeți prin verificarea oricăror modificări ale mediului normal de creștere al plantei. Veți dori mai întâi să aruncați o privire atentă asupra plantei și să determinați dacă s-a schimbat ceva cu rutina dvs. sau cu planta în general.

cea mai ușoară cauză pe care ați putea să o identificați ar fi că tulpina nu a fost scufundată corespunzător în apă din cauza nivelului de apă considerabil scăzut sau dacă tulpina a fost deplasată de cineva care manipulează planta.

ce trebuie să faceți pentru tulpinile galbene

există o serie de pași diferiți pe care trebuie să îi faceți dacă tulpinile s-au îngălbenit. Este recomandat să luați măsurile adecvate și să vă deplasați pas cu pas pentru a remedia problema. În primul rând, îndepărtați toate tulpinile îngălbenite din plantă și puneți-le în carantină.

în mod eficient, trebuie să le puneți într-o vază separată și să le îndepărtați de zona în care au fost păstrate celelalte plante sănătoase. Este incredibil de important să păstrați tulpinile îngălbenite de cele sănătoase.

dacă tulpina a făcut parte dintr-un aranjament mai mare de alți bambus, trebuie să vă spălați cu atenție toate plantele sănătoase.

împreună cu aceasta, trebuie să spălați vaza și umplutura și cu un săpun ușor de spălat vase. Toate acestea sunt necesare pentru a preveni răspândirea problemei. Când verificați tulpinile, trebuie să vă asigurați că nu există prea multă nămol pe tulpini.

mai mult, nici pe tulpini nu ar trebui să existe părți moi.

trebuie să spălați tulpinile în mod corespunzător până când toată nămolul a fost îndepărtat din plantă. Orice tulpini care au pete moi trebuie îndepărtate.

cu trecerea timpului, acestea vor deveni galbene, de asemenea, astfel încât acțiunea preventivă este cea mai bună și vă poate salva de la o mulțime de probleme pe linie.

dacă ați făcut modificări în mediul normal de creștere al plantei, trebuie să le inversați imediat. Trebuie să vă concentrați pe mutarea plantei către un mediu ideal de creștere (vom vorbi despre asta în paragrafele următoare), apoi urmăriți plantele cât mai atent posibil.

va trebui să udați plantele cu atenție cel puțin în următoarele trei sau patru săptămâni până când pericolul a trecut complet.

unul dintre indiciile pe care le puteți utiliza pentru a determina exact de ce a început îngălbenirea este să aruncați o privire la punctul de origine. De unde a început în primul rând? Să vorbim despre câteva scenarii.

dacă îngălbenirea a început pe partea de sus

probabil indică o mulțime de expunere la soare.

sau, ar putea fi prezența acarienilor păianjen sau a altor insecte care ar putea mânca planta din interior spre exterior.

dacă ați fi legat un fir de tulpină, acesta ar fi putut fi strâns mai mult decât este necesar, ceea ce ar fi putut deteriora sau rupe tulpina cu totul.

dacă îngălbenirea a început pe partea de jos

este probabil un semn de prea multă udare sau apa ar putea fi prea rece.

este posibil să nu fi furnizat suficientă apă proaspătă plantei sau cantitatea de substanțe chimice din apă ar putea fi mai mare decât poate tolera planta.

putregaiul rădăcinii, nămolul, insectele, prezența larvelor, ciupercilor sau microbilor sunt, de asemenea, probleme grave. Este posibil ca îngălbenirea să fi început de jos din cauza faptului că planta nu a primit suficientă expunere la soare sau a primit prea mult îngrășământ.

unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înțelegeți este că partea galbenă este moartă. Nimic din ce faci nu-l va aduce înapoi. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că întreaga plantă este moartă. Există pași pe care îi puteți lua pentru a aduce înapoi planta.

când spălați tulpina în săpun ușor de spălat vase, poate doriți să o lăsați acolo să se înmoaie până la 10 minute. De asemenea, trebuie să simțiți tulpina pentru a determina părțile care sunt încă moi. Zonele care sunt moi sunt susceptibile de a deveni verzi în următoarele câteva săptămâni.

când identificați punctul în care tulpina este încă fermă, utilizați un cuțit ascuțit și tăiați-l în acel moment.

trebuie să aruncați o privire la secțiunea transversală și să vedeți dacă centrul este încă moale. Dacă este, trebuie să faceți o altă tăietură și să găsiți punctul în care centrul este ferm și nu există nicio decolorare pe care o puteți vedea.

partea tulpinii care a rămas cu tine poate fi plasată în apă și, odată cu trecerea timpului, va rădăcina și va începe să încolțească, atâta timp cât o păstrați caldă și la soare. Din nou, asigurați-vă că păstrați planta separată de altele în timp ce se recuperează integral.

acum, că știm cum să tratăm tulpinile de bambus îngălbenite, este timpul să ne concentrăm asupra frunzelor galbene. Înainte de a face acest lucru, să vorbim despre condițiile ideale de creștere pentru planta de bambus norocos.

iluminarea ideală

bambusul norocos are nevoie de lumină strălucitoare, deși indirectă, pentru a crește corect. Puteți așeza planta pe un blat sau în baie sau chiar în bucătărie. Oriunde va face, atâta timp cât planta nu este direct în linia soarelui, deoarece filtrează prin fereastră.

dacă planta nu primește suficientă lumină solară odată cu trecerea timpului, frunzele vor începe să devină galbene. În cele din urmă, acest lucru se va deplasa spre tulpină și asta ar putea indica o mare problemă așa cum am menționat mai sus.

probabil că frunzele galbene vor cădea, dar atâta timp cât oferiți din nou cantitatea potrivită de lumină solară, altele noi îi vor lua locul.

apă

în afară de aceasta, planta de bambus norocos are nevoie și de apă. Planta este de fapt destul de special despre condițiile de apă care este păstrat în.

în majoritatea cazurilor, apa de la robinet pe care o utilizați poate conține o cantitate excesivă de substanțe chimice care sunt utilizate pentru tratarea apei, până la punctul în care acestea ar putea deteriora planta.

acesta este unul dintre principalele motive pentru care apa de la robinet nu este recomandată pentru tratarea plantei. În schimb, ar trebui să luați în considerare întotdeauna utilizarea apei distilate sau filtrate pentru toate plantele dvs. norocoase de bambus. Mai mult, trebuie să vă asigurați că planta nu stă în apă stagnantă prea mult timp.

dacă se întâmplă acest lucru, bacteriile și algele vor prelua planta. Se vor forma în jurul rădăcinilor plantei și, în cele din urmă, vor duce la putrezirea rădăcinilor.

pentru a preveni astfel de probleme, cel mai bine este să evitați să lăsați planta să fie în apă stagnantă pe perioade lungi de timp. Acest lucru poate interfera, de asemenea, cu nutrienții sau absorbția apei de care are nevoie planta.

îngrășământ

unul dintre semnele de suprafertilizare este frunzele sau tulpinile îngălbenite. Dacă ați fertilizat recent planta, ar trebui să vă gândiți să așteptați câteva zile. Lăsați planta să se recupereze singură. În unele cazuri, ar putea dura câteva săptămâni. În altele, ar putea dura chiar câteva luni.

de regulă, este foarte recomandat să fertilizați planta doar o dată sau de două ori pe an și să folosiți doar un îngrășământ lichid pentru plante de apartament. De asemenea, trebuie să diluați îngrășământul la aproximativ o zecime din puterea sa reală înainte de aplicare.

bambușii norocoși sunt plante sensibile, deci trebuie să fii foarte special cu privire la modul de abordare a procesului de fertilizare.

există mulți grădinari care sunt capabili să crească bambusul norocos de ani de zile fără a fi nevoie să-l fertilizeze deloc.

vătămări

întotdeauna trebuie să aveți grijă la rănile plantei dvs. norocoase de bambus. Leziunile plantei pot determina frunzele sau tulpinile să devină galbene.

frunzele smulse, tăierea viguroasă, deteriorarea animalelor de companie sau căderea sunt considerate leziuni și pot provoca daune plantei. Expunerea la frig sau căldură extremă poate fi, de asemenea, dăunătoare sănătății plantei.

dacă planta începe să devină galbenă, este un semn că este pe ultimele picioare și probabil că va muri foarte curând. Deci, pentru a preveni acest lucru, trebuie să luați măsuri cât mai repede posibil.

îngălbenirea extremă sau aspectul uscat indică de obicei că planta este prea departe și nu mai poate fi salvată.

dar, dacă nu, există câțiva pași pe care îi puteți face. Bambusul norocos preferă un sol argilos, bogat, acid, așa că s-ar putea să doriți să luați în considerare adăugarea de compost organic în amestec din când în când.

va beneficia foarte mult planta, deoarece Compostul organic oferă o întreagă serie de nutrienți diferiți într-un ritm relativ lent, menținând astfel planta sănătoasă și îmbunătățind aspectul acesteia.

dacă condițiile de creștere pentru planta dvs. sunt prea stresante, ar putea începe să moară. Aveți grijă la curenții de aer din cameră și asigurați-vă că temperaturile rămân cât mai consistente. Trebuie să luați măsuri cât mai repede posibil dacă doriți ca planta să supraviețuiască.

cultivarea bambusului norocos este destul de ușoară și nu necesită mult efort din partea ta.

dar, dacă doriți ca planta să supraviețuiască îngălbenirea, va trebui să fie pe degetele de la picioare. Aceste plante cedează de obicei îngălbenirii și mor, deoarece oamenii nu pot lua măsuri la timp.

dacă identificați rapid problema, veți putea să vă salvați planta!

43acțiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.