de ce actualizările de Software sunt atât de importante

Facebook LinkedIn Twitter  e-mail Copiați linkul

lucrați din greu pe computer sau dispozitiv și apare brusc un mesaj care spune: „este disponibilă o actualizare de software”. Sunteți ocupat, așa că faceți clic pe „Anulare” în loc de „instalare”, crezând că veți ajunge la el mai târziu, dar nu o faceți niciodată. Sună familiar?

adevărul este că este ușor să săriți actualizările software, deoarece acestea pot dura câteva minute din timpul nostru și poate nu par atât de importante. Dar aceasta este o greșeală care ține ușa deschisă pentru ca hackerii să vă acceseze informațiile private, punându-vă în pericol furtul de identitate, pierderea de bani, credit și multe altele.

este posibil să fi auzit de recenta încălcare a datelor Equifax, în care 143 de milioane de americani au fost potențial afectați, cu numere de securitate socială, date de naștere și adrese de domiciliu expuse. Hackerii au putut accesa datele Agenției de raportare a creditelor printr-o vulnerabilitate cunoscută într-o aplicație web. O soluție pentru această gaură de securitate a fost de fapt disponibilă cu două luni înainte de încălcare, dar compania nu a reușit să-și actualizeze software-ul. Aceasta a fost o lecție grea, dar una din care putem învăța cu toții. Actualizările Software sunt importante, deoarece includ adesea patch-uri critice pentru găurile de securitate.

de fapt, multe dintre atacurile malware mai dăunătoare pe care le vedem profită de vulnerabilitățile software din aplicațiile obișnuite, cum ar fi sistemele de operare și browserele. Acestea sunt programe mari care necesită actualizări regulate pentru a fi sigure și stabile. Deci, în loc să amânați actualizările software, vedeți aceste actualizări ca fiind unul dintre cei mai esențiali pași pe care îi puteți lua atunci când vine vorba de protejarea informațiilor dvs.

în plus față de remedierile de securitate, actualizările software pot include, de asemenea, caracteristici noi sau îmbunătățite sau o mai bună compatibilitate cu diferite dispozitive sau aplicații. De asemenea, pot îmbunătăți stabilitatea software-ului dvs. și pot elimina funcțiile învechite.

toate aceste actualizări au ca scop îmbunătățirea experienței utilizatorului. Și, deși mementourile de actualizare repetate pot fi enervante, mai ales dacă aveți o mulțime de aplicații diferite, acestea vă pot îmbunătăți experiența pe termen lung și vă pot asigura că beneficiați la maximum de tehnologia dvs.

în timp ce unele programe de calculator necesită aprobarea și instalarea manuală a actualizărilor, actualizarea software-ului pe dispozitivele dvs. mobile poate fi mult mai ușoară. Puteți selecta actualizare automată, asigurându-vă că aplicațiile dvs. mobile rămân actuale. Având în vedere că proprietarul mediu al smartphone-urilor folosește 30 de aplicații pe lună și are cel puțin două ori mai multe instalate, acest lucru vă poate economisi mult timp și efort.

acum, că știți cât de importante pot fi actualizările software, iată câteva sfaturi pentru a vă menține în siguranță:

  • știți că menținerea actualizată a software-ului de securitate este esențială. Acest lucru vă va proteja de cele mai recente amenințări.
  • selectați Actualizare automată pentru software atât pe dispozitivele mobile, cât și pe computere, atunci când este posibil. Pentru software-ul care nu se actualizează automat, Faceți-vă un obicei să verificați și să aplicați în mod regulat actualizările disponibile.
  • înainte de a descărca orice software, citiți mai întâi recenziile altora pentru a vă asigura că este sigur să instalați în primul rând. Infractorilor cibernetici le place să distribuie aplicații false concepute pentru a vă fura informațiile.
  • Fiți la curent cu cele mai recente amenințări, astfel încât să știți cum să vă protejați de vulnerabilitățile cunoscute.

căutați mai multe sfaturi și tendințe de securitate mobilă? Asigurați-vă că urmați @McAfee acasă pe Twitter, și ca-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.