Cum se utilizează Internetul disponibil pe un PC, pe un smartphone printr – un cablu USB-Quora

Bună, mulțumesc pentru A2A.

trebuie să faceți ‘Tethering invers’ pentru a face acest lucru. Urmați instrucțiunile pentru a face acest lucru.

Introducere
acest ghid este destinat să vă ajute să partajați conexiunea la Internet de la PC la Androidsmartphone/tabletă prin cablu USB. Această tehnică se numește tethering invers USB. Este diferit de USBtethering în care partajați internetul de pe Android pe computer. Există multe motive pentru care aveți nevoie de această tehnică de lucru:
– nu aveți rețea mobilă/wifi și PC – ul dvs. nu are niciun adaptor wifi
– nu puteți face legătura prin wifi, de exemplu, compania dvs. nu vă permite să faceți niciun hotspot la locul de muncă
– nu doriți să cheltuiți bani pentru un plan mobil și doriți o conexiune la Internet mai stabilă și mai rapidă decât wifi
– nu doriți ca PC-ul și Android-ul să devină prea fierbinți din cauza wifi

ați căutat și ați găsit câteva aplicații/instrumente/soluții, ați urmat exact instrucțiunile lor, dar în cele din urmă ați fost frustrați pentru că nu au funcționat, iată că vin pentru o nouă metodă.

această metodă funcționează după elementele de bază Internet connectionsharing. Android este capabil să facă USBtethering, va fi capabil să facă USB Reserve tethering cu această metodă!
avantaje:
– nici un software suplimentar pe PC. Nu lăsați nicio urmă pe computer. Imaginați-vă atunci când sunt la locul de muncă și va trebui să instalați unele nasol „jucărie” aplicație pe PC-ul pentru a estiblish o conexiune tunel pentru această sarcină.
– funcționează cu Windows, Linux și Mac OS X
– știi ce faci. Cine știe ce fac instrumentele” ușor de utilizat” atunci când nu reușesc să vă ajute?
dezavantaje:
– trebuie să tastați unele comenzi pe Android.
dacă sunteți gata, să începem!

cerințe:
– dispozitiv Android înrădăcinat cu capacitate „USB tethering”. Verificați setările Android – wireless & rețele – Tethering & hotspot portabil. Multe ROM-uri stoc dezactiva această capacitate. Trebuie să-l activați într-un fel (rădăcină Android și de a folosi o aplicație pentru a activa sau înlocui ROM stoc). ROM-urile CyanogenMod au întotdeauna această capacitate. Cel mai important lucru de reținut este atunci când vă conectați Android și activați „USB tethering”, apare ca o rețea USB

adaptor, nu un dispozitiv de stocare în masă sau media.
– PC cu o conexiune la Internet funcțională.
– cablu USB pentru a conecta Android la PC.
– emulator Terminal pe Android. Dacă nu doriți să tastați comenzi pe ecranul tactil cu Terminal Emulator, puteți utiliza tastatura PC-ului pentru a introduce comenzi cu „adb shell”. adb este o parte din AndroidSDK, care este disponibil pentru descărcare de la Google. Pentru a utiliza adb, trebuie să activați „debugging USB” pe Android.
– opțional, BusyBox pe Android.

Pasul 1: Conectați Android la PC prin cablu USB și activați „USB tethering”. Vi se permite în continuare să activați această opțiune chiar și atunci când 3G/wifi pe Android este oprit.
– dacă utilizați Linux (Ubuntu), nu trebuie să instalați nimic. Applet NetworkManager va încerca să stabilească o conexiune pe noul dispozitiv de rețea cu fir detectat.
– dacă utilizați Windows, Windows va căuta automat Windows Update și va instala driverul

pentru dvs. Puteți sări peste căutarea Windows Update și puteți instala manual un driver deja inclus de la Microsoft. În fereastra Instalare Driver, faceți clic pe Răsfoire Computer, apoi permiteți-mi să aleg…, selectați NetworkAdapters, debifați Afișați Hardware compatibil, uitați-vă la „Microsoft Corporation” în coloana din stânga și alegeți dispozitivul compatibil NDIS la distanță din coloana din dreapta. Puteți instala sau actualiza un driver de la Device

Manager în Windows.
– dacă utilizați Mac, instalați driverul HoRNDIS. Veți fi anunțat despre o nouă interfață de rețea. Faceți clic pe” Preferințe de rețea ” în caseta de dialog pentru ao adăuga la lista de interfețe cunoscute. Apoi „Aplicați”.
– dacă utilizați Linux fără GUI sau NetworkManager, executați aceste comenzi ca root (sau utilizați sudo):

Cod:

 1. ifconfig usb0 10.42.0.1 netmask 255.255.255.0

(să presupunem că nu aveți nici o altă rețea USB

adaptor, în caz contrar, Android poate fi usb1, usb2…)

Cod:

 1. ecou 1 > / proc/sys / net / ipv4 / ip_forward

comanda pentru sudo va fi:

Cod:

 1. sudo 'echo 1 > / proc/sys / net / ipv4 / ip_forward'

Cod:

 1. iptables-t nat-F
 2. iptables-t nat - a POSTROUTING - J MASQUERADE

Pasul 2:
– dacă utilizați Linux, faceți clic pe applet NetworkManager din partea dreaptă sus a ecranului, selectați „Editați conexiunile…”. În filă „cu fir”, alegeți noulconexiune stabilită (aveți grijă, nu Ethernet LANconnection) și faceți clic pe ” Editați…”În fila ” Setări IPv4″, alegeți” partajat la alte computere ” ca metodă. Faceți Clic Pe”Salvați”. NetworkManager va restabili conexiunea și va atribui PC-ului dvs. o adresă IP pe această conexiune de rețea USB, implicit: 10.42.0.1. Lăsați neatinse conexiunile la Internet (prin cablu sau fără fir).
– dacă utilizați Windows, deschideți „NetworkConnections” în Panoul de Control. Este oarecum diferit de configurarea în Linux. Faceți clic dreapta pe un Internetconexiune pe care o aveți. Presupun că utilizați un desktop care nu are niciun adaptor wifi, așa că faceți clic dreapta pe conexiunea LAN Ethernet cu Internet și selectați „Proprietăți”. În filă „partajare” (sau „avansat” pentru Windows XP), Faceți clic pe ” Permiteți altor utilizatori de rețea să se conecteze…”, apoi selectați conexiunea USB în lista derulantă de mai jos. Faceți clic pe OK. Windows va configura automat conexiunea de rețea USB și îi va atribui o adresă IP, implicită pentru Windows 7: 192.168.137.1, implicită pentru Windows XP: 192.168.0.1. Puteți vedea că conexiunea dvs. la Internet este acum” Partajată”, iar conexiunea USB este acum”Rețea neidentificată”.
– dacă utilizați Mac, deschideți Preferințe sistem-rețea. Dacă ați instalat HoRNDIS, veți vedea o nouă interfață de rețea

corespunzătoare conexiunii USB

. Cu „utilizarea DHCP” ca configurare Ipv4, acesta poate fi deja conectat. Reveniți la Sistempreferințe, faceți clic pe”Partajare”. Selectați”Partajare Internet”. Alegeți conexiunea la Internet (Ethernet sau aeroport…) în „partajați conexiunea de la” și alegeți interfața de conectare USB

în „la computerele care utilizează”. Mac va atribui interfeței de conexiune USB o adresă IP, implicit: 192.168.2.1.
– dacă utilizați Linux fără GUI sau NetworkManager, ați făcut toate configurarea PC-ului în pasul 1.

configurarea PC-ului este acum gata!

Pasul 3:
deschideți Emulatorul Terminal pe Android. Tip:

Cod:

 1. su

promptul de comandă trebuie să se schimbe de la $ la #. Dacă nu, verificați dacă dispozitivul dvs. este înrădăcinat corect.

tastați următoarea comandă în Terminal Emulator, la fel pentru toate sistemele de operare PC:

Cod:

 1. netcfg rndis0 dhcp

numele interfeței usb din Android poate varia. De obicei este rndis0 sau usb0. Tip

Cod:

 1. busybox ifconfig

pentru a identifica numele.
utilizați instrucțiunile vechi de mai jos atunci când metoda dhcp automată nu funcționează.

tastați următoarele comenzi în Terminal Emulator:
Pentru Linux PC:

Cod:

 1. ifconfig rndis0 10.42.0.2 mască de rețea 255.255.255.0
 2. traseu adăuga implicit GW 10.42.0.1 dev rndis0

dacă ruta eșuează, încercați:

Cod:

 1. busybox traseu adăuga implicit GW 10.42.0.1 dev rndis0

pentru PC-ul Windows, utilizați aceleași comenzi de mai sus, înlocuiți 10.42.0.2 cu 192.168.137.2 (192.168.0.2 pentruWindows XP), înlocuiți 10.42.0.1 cu 192.168.137.1 (192.168.0.1 pentru Windows XP)
Pentru Mac PC, înlocuiți 10.42.0.2 de 192.168.2.2, înlocuiți 10.42.0.1 de 192.168.2.1

acum Puteți închide Terminal Emulator și porniți browserul pentru Internet.

unele aplicații (descărcare în Google Play, GMail, Facebook…) nu recunosc conexiune la Internet. Puteți încerca în acest fel (

avertisment: nu a fost testat

):
– activați temporar conexiune 3G pe Android
– Tip:

Cod:

 1. ifconfig rmnet0 0.0.0.0

numele interfeței 3G din interiorul Android poate varia: ppp0, rmnet0… Tip

Cod:

 1. busybox ifconfig

pentru a identifica numele.
înainte de ifconfig rmnet0 … deasupra.
acest lucru va face ca aplicațiile să vă vadă conexiunea la Internet prin USB ca 3G!

setările de conectare USB pe Android vor fi returnate automat atunci când deconectați cablul USB. Pentru a reveni la setările de pe PC, debifați ” permiteți altor rețeautilizatorii să se conecteze…”pe Windows,” Partajare Internet „pe Mac, treceți de la” partajat la alte computere „înapoi la” automat (DHCP) ” sau pur și simplu ștergeți conexiunea USB din NetworkManager pe Linux.

credite: XDA

Sper că vă ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.