Cum se testează cablul coaxial? Verificați puterea semnalului, pierderea și conectivitatea

cablurile coaxiale RF sunt utilizate pentru a transfera semnalul de la emițătorul radio sau TV la antenă. Aceste fire sunt realizate din cabluri metalice în interior și plasă de împletitură metalică în exterior pentru a forma o coaxie rezistivă. Uneori, din cauza situațiilor din jur, cablul coaxial se deteriorează ca o tăietură sau o fisură în straturile acestuia. Dacă apare această problemă, aceasta creează un risc pentru funcționarea emițătorului.

dacă simțiți că funcționarea emițătorului nu este până la marcaj sau dacă primiți pierderi frecvente de semnal fără niciun motiv, atunci este mai bine să testați cablul coaxial. Aici, eu sunt furnizarea de unele metode fiabile pentru a testa cablu coaxial pentru pierderea semnalului. Să mergem mai departe la explicații.

cuprins

cum se testează cablul coaxial

există câteva metode pentru a testa cablul coaxial pentru a obține frecvențe de semnal fiabile. Le voi explica aici:

1) Cum se testează cablul coaxial cu un multimetru

urmați pașii de mai jos pentru a testa cablul coaxial cu ajutorul unui multimetru și a unei sonde.

 1. faceți ambele capete ale coaxiei libere deconectându-l de la dispozitiv, cum ar fi un splitter de cablu, un televizor sau orice altceva la care ați conectat cablul.
 2. acum, bobina aceste ambele capete pentru a lua confortabil măsurători prin multimetru.
 3. luați sonda de testare și conectați cablurile acesteia la capetele specifice ale multimetrului (roșu pozitiv în mufa marcată ‘+’ și negru negativ în mufa ‘COM’).
 4. atingeți unul dintre cabluri la partea metalică exterioară a dopului PL-259 și al doilea la știftul Central. Dacă nu auziți niciun sunet, înseamnă că coaxiul nu este sortat.
 5. acum, în setările multimetrului, setați opțiunea de apelare la ‘continuitate’ sau ‘CONT’ pentru efectuarea măsurătorilor.
 6. pentru a verifica dacă testarea continuității va funcționa sau nu, faceți un contact al ambelor vârfuri ale sondei. Dacă tonul emite, înseamnă că dispozitivul funcționează corect. testați cablul coaxial cu un multimetru
 7. conectați capătul negativ al sondei multimetrului la firul/știftul central de pe o parte a coaxialului. Asigurați-vă că nu atinge stratul exterior.
 8. conectați capătul pozitiv al sondei multimetrului la firul/știftul Central din cealaltă parte a coaxiului. Trebuie luate aceleași precauții ca și cele pe care le-ați luat cu vârful pozitiv.
 9. după ce faceți acest lucru, analizați tonul. Dacă este emis de difuzorul multimetrului, înseamnă că cablul coaxial funcționează corect și semnalul nu se rupe prin el.
 10. dacă utilizați un conector coaxial, atingeți mantaua exterioară a acestuia cu sonda negativă. Dacă nu utilizați conectorul, atingeți firul exterior împletit cu sonda negativă. Păstrați capătul pozitiv al sondei în aceeași poziție pe care ați setat-o în pasul de mai sus.
 11. verificați dacă tonul este auzit de la difuzorul intern al multimetrului sau nu. Nu trebuie să existe sunet, deoarece nu există nicio conexiune electrică între firul/vârful central și mantaua/firul exterior. Dacă auziți zgomot, înseamnă că izolația din cablul coaxial este ruptă și este motivul pierderii semnalului. Este mai bine să înlocuiți firul cu un cablu coaxial de bună calitate.

dacă cablul coaxial trece printr-o mansardă sau perete, atunci mai întâi trebuie să-l urmăriți.

2) Cum să urmăriți un cablu Coaxial

când ați făcut conexiunile coaxiale în diferitele dvs. Camere, prin podele, tavane, pereți etc. apoi devine dificil să urmăriți calea cablului coaxial. Deci, înainte de a testa coaxiul sau de a configura noul sistem TV sau home theater, trebuie să urmăriți cablul coaxial. Urmați pașii de mai jos pentru a efectua urmărirea cablului coaxial.

 1. adunați instrumentele necesare, cum ar fi un tester de continuitate și un explorator pentru coaxial și o bandă de mascare pentru a localiza calea cablului coaxial.
 2. dacă aveți mai multe cabluri de semnal coaxial cu ajutorul unui splitter de cablu, mai ales atunci când sunt în perete, atunci ar trebui să potriviți capetele unui anumit cablu coaxial. Folosind un tester de cablu coaxial, puteți efectua această sarcină cu ușurință. Conectați un capăt al testerului în priza de perete și duceți celălalt capăt la punctul în care se întâlnesc toate cablurile. Atingeți fiecare știft de cablu la un moment dat și, atunci când este emis un sunet, înseamnă că ați găsit cablul potrivit. urmăriți cablul coaxial
 3. dacă celălalt capăt al cablului coaxial este conectat la antena de satelit sau antena de pe acoperiș, atunci puteți utiliza o bobină de aluminiu multimetru & pentru a urmări capetele drepte ale unui cablu coaxial specific. Umpleți folia de aluminiu la capătul cablurilor coaxiale. Când atingeți sonda multimetru la capătul cablului coaxial dreapta, apoi contorul va citi ‘0’ și pentru toate celelalte cabluri, veți vedea unele lecturi diferite.
 4. un mapper de cablu coaxial poate fi utilizat pentru a urmări și evalua cablurile coaxiale plasate în mai multe locații.
 5. dacă ați pierdut cablul coaxial în perete sau mansardă, atunci puteți lua ajutorul unei sonde de toner coaxial pentru a urmări cablul. Când găsește cablul coaxial în interiorul peretelui, acesta va genera un zgomot puternic și puteți identifica cu ușurință locația cablului.

cel mai bun sfat despre cum să urmăriți și să testați cablul Coaxial

pentru a efectua o urmărire și testare a unui cablu coaxial, puteți utiliza un instrument de marcă și standard pentru a vă face sarcina ușoară și rapidă. Vă ofer o scurtă informație despre cel mai bun tester de cablu coaxial și explorator pentru a vă ușura lucrurile.

Klein Unelte Vdv512-058 Cablu Coaxial Explorer & Tester

 Klein Unelte Vdv512-058

dispozitivul Vdv512-058 de la Klein Tools este evaluat ca fiind cel mai bun tester de cablu coaxial și explorator de către utilizatorii din întreaga lume.

 • poate testa continuitatea cablului coaxial și poate, de asemenea, să mapeze cablul în patru locații simultan
 • vine cu o telecomandă cu coduri de culori care va face identificarea ușoară
 • luminile LED vă vor ajuta să cunoașteți starea cablului coaxial dacă este scurt/deschis / bun
 • are un design ușor și compact pentru a se potrivi cu ușurință în buzunar
 • un mâner convenabil vă ajută să îl transportați și să îl operați destul de confortabil

cumpara @ amazon

concluzie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.