cum se instalează, sârmă, și conectați brand nou aragaz electric

aragaz electric este un must-have pentru fiecare gospodărie. Dacă a sosit momentul să înlocuiți aragazul electric actual, fie pentru că aparatul este uzat după ani de utilizare zilnică, fie pentru că doriți să vă modernizați și să vă modernizați bucătăria, s-ar putea să vă gândiți că instalarea noului aragaz este o sarcină simplă de cablare.

totuși, o instalare profesională a aragazului electric nu este ușor de realizat dacă nu sunteți un entuziast competent de bricolaj. Chiar mai mult, există legalități pe care ar trebui să le cunoașteți mai întâi înainte de a fi gata să învățați cum să instalați un aragaz pe cont propriu, să înfășurați mânecile și să abordați proiectul. Dacă sunteți un entuziast autentic care dorește să învețe cum să instalați, să conectați și să conectați noul dvs. aragaz electric, urmați acest ghid și aflați tot ce trebuie să știți.

reglementări electrice

verificați dacă noul dvs. model de aragaz electric este mai puternic decât cel pe care l-ați deținut anterior. Dacă acesta este cazul, probabil că va trebui să instalați un nou circuit pentru a alimenta aparatul. Și noile instalații de circuit pot fi realizate numai de electricieni certificați în partea P.

cum să instalați, să conectați și să conectați noul aragaz electric

și în cazul în care puteți utiliza circuitul existent și unitatea de control a aragazului, sunteți liber să conectați singur noul aragaz electric. Această procedură poate fi fatală dacă nu ești atent și nu știi ce faci. Chiar dacă știți un lucru sau două despre fundamentele electrice de bază, angajați un electrician calificat pentru a vă investiga munca și pentru a vă elibera un certificat Minor de lucrări de instalare electrică. Asigurați-vă că pentru a obține certificatul, ca eșecul de a face acest lucru poate anula asigurarea de proprietate, și veți avea, fără îndoială, un timp mai greu de vânzare casa ta.

verificați dacă locuința dvs. îndeplinește cerințele de alimentare

deoarece generează cantități intense de căldură, aragazele electrice moderne necesită multă energie pentru a funcționa corect. Asta înseamnă că va trebui să obțineți cel puțin o siguranță de 13 amperi, chiar dacă cele mai recente modele vor necesita o siguranță de 32 amperi. Pentru a fi sigur, citiți manualul aragazului electric pentru a verifica ratingul exact al amplificatorului. Aragazul electric va necesita o siguranță separată, deci va trebui să montați noul aparat pe un circuit distinct. În acest fel, sistemul izolat se va asigura că aragazul dvs. electric atrage suficientă energie în orice moment și este perfect sigur să îl utilizați.

cum se instalează, sârmă, și conectați dumneavoastră nou aragaz electric

instalați un comutator de izolare dublu pol

aragazele electrice sunt mașini de putere-e foame, care trebuie să fie supravegheate continuu de întrerupătoare de izolare dublu pol. Comutatorul de izolare garantează că, în cazul unui scurtcircuit, cablajul aparatului nu va mai purta curent electric. Comutatorul vă asigură că nu veți fi șocat dacă se întâmplă să atingeți dispozitivul după apariția unui scurtcircuit.

cum se instalează, sârmă, și conectați dumneavoastră nou aragaz electric

vrei să știi de ce vă recomandăm un comutator de izolare dublu pol în loc de unul singur? Întrerupătoarele unice pot dezactiva doar firul viu, iar aragazele atrag mult mai multă putere care poate energiza chiar și firul neutru. Folosind comutatoare cu pol dublu, vă asigurați că închide ambele fire pentru o siguranță totală în caz de urgență.

figura poziționarea unității de comandă a aragazului

noul aragaz electric trebuie conectat printr-un cablu gros numit unitatea de comandă a aragazului. Cu toate acestea, asigurați-vă că aparatul dvs. este poziționat la doi metri de aparat, dar niciodată direct sub acesta pentru a preveni o situație de pericol de incendiu. Dacă unitatea dvs. de control este un model mai recent, probabil că va avea lumini de neon stabilite. Luminile de neon vor semnifica atunci când unitatea este pornită.

cum se instalează, sârmă, și conectați dumneavoastră nou aragaz Electric

selectați cablul adecvat pentru nevoile dvs. de gătit

dacă tocmai ați achiziționat aragazul electric nou, este posibil să aveți un cablu inclus în ambalaj. Dacă nu este cazul, iată câteva sfaturi despre selectarea celei potrivite:

  • alegeți un cablu cu o grosime suficientă, cum ar fi un cablu rezistent la căldură de 2,5 mm, care este adecvat pentru majoritatea scenariilor interne.
  • selectați un cablu cu mai multe fire. Cele mai frecvent vândute soiuri vin cu trei fire, iar cablul este denumit frecvent „două nuclee și pământ” sau un cablu „gemene și pământ”.
  • dacă nu sunteți sigur de dimensiunea și tipul de cablu potrivit pentru aragazul dvs. electric, citiți manualul oficial și consultați un electrician profesionist!

cum să instalați, să conectați și să conectați aragazul electric nou

fotografie de Beazy

luați în considerare zona fierbinte

zona fierbinte este zona care este poziționată direct deasupra aragazului electric. Înainte de a instala aragazul în locația dorită, eliberați zona fierbinte de orice materiale care sunt chiar inflamabile de la distanță, cum ar fi cazanele, tapetul, lemnul și multe altele. Asigurați-vă că există un spațiu de cel puțin 30 cm între aragaz și orice alte articole instalate în spațiul dvs. de gătit. Acest lucru este vital atunci când tocmai ați finalizat o renovare completă a proprietății, inclusiv accesorii de bucătărie, Chiuvete, instalații de frigider sau alte aparate de bucătărie.

cum să instalați, să conectați și să conectați noul aragaz electric

conectați aragazul la rețeaua electrică a casei dvs.

acum că ați luat toate măsurile de siguranță esențiale, este timpul să conectați noul aragaz electric. Pentru a asigura o instalare reușită, iată tot ce trebuie să știți despre conectarea aragazului la rețeaua electrică a casei dvs.

cum se instalează, se conectează și se conectează noul aragaz electric

conectarea cablului la partea din spate a aragazului electric

în primul rând, urmăriți cutia de ieșire a terminalului din spatele aragazului și deșurubați placa. După aceea, conectați firele vii, neutre și împământate în sloturile corespunzătoare. Strângeți șuruburile pentru a vă asigura că cablurile sunt în poziție și reaplicați placa din spate.

cum se instalează, se Cablează și se conectează aragazul Electric nou

conectarea aragazului la unitatea de comandă a aragazului

observați dacă cablul aragazului este strâns atașat la aparat. Blocați circuitul aparatului la cutia de siguranțe pentru a împiedica pe oricine să răstoarne neintenționat comutatorul în timp ce conectați aparatul. Porniți comutatorul izolator dublu pentru a dezactiva aragazul și așezați o bucată de acoperire protectoare sub aragaz pentru a evita zgârierea suprafeței bucătăriei. Utilizați un tester de tensiune pentru a vă asigura că unitatea de control a aragazului este complet oprită și sigură pentru a lucra. Împingeți firele în sloturile lor potrivite și așezați șuruburile înapoi. În cele din urmă, înșurubați izolația sub cablaj pentru a fixa firele în poziție.

Cum Se Instalează, Sârmă, Și Conectați Dumneavoastră Nou Aragaz Electric

Voila! Acum Puteți porni aragazul pentru a verifica dacă totul funcționează așa cum ar trebui și sunteți gata să gătiți câteva mese delicioase pe noul dvs. aragaz electric.

cuvinte finale

după cum se poate spune, instalarea și cablarea noului aragaz electric nu este cel mai ușor lucru din lume. Este nevoie de multă răbdare, pregătire, cercetare, abilități DIY, îngrijire extremă și mentalitatea potrivită. Cu toate acestea, dacă aveți încă cât mai puțin un bob mic de îndoială cu privire la orice parte a procesului, vă recomandăm să angajați un electrician certificat pentru a face treaba pentru dvs. La urma urmei, siguranța nu are un preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.