cum să faci pardoselile de țiglă mai puțin alunecoase: 9 sfaturi pe care le-ai putea urma

podelele de țiglă pot fi extrem de frumoase, dar ar putea fi și un potențial pericol-cu atât mai mult dacă sunt ude. Cu toate acestea, chiar dacă nu sunt ude, podelele de țiglă ar putea juca un număr pe tine atunci când te aștepți mai puțin.

din cauza cât de alunecoase sunt, aceste etaje tind să nu fie prima alegere a proprietarilor de case (cu excepția cazului în care locuiesc în Florida, adică unde aproape fiecare casă are pardoseală din țiglă). Dar, dacă doriți să instalați pardoseli de țiglă în casa dvs., există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a le face mai puțin alunecoase.

înainte de a verifica soluțiile, totuși, este bine să știm de ce plăcile sunt atât de alunecoase în primul rând și ce pericole ar putea prezenta. Deci, să aruncăm o privire!

” navigare „

de ce sunt pardoselile din gresie alunecoase?

ar putea exista o serie de motive pentru care o podea de țiglă devine alunecoasă. În mod implicit, o podea de gresie interioară ar trebui să aibă „cel puțin 0.5 pentru toate suprafețele de pasarelă atât în condiții umede, cât și uscate”, conform rețelei globale de siguranță a podelei.

GFSN spune că „coeficientul de frecare (COF) este definit ca forța de frecare opusă mișcării de alunecare împărțită la forța normală la suprafață.”Pur și simplu, fizica își lucrează magia și îi face pe oameni să alunece pe podele de țiglă.

cu alte cuvinte, dacă producătorul podelei dvs. nu a luat în considerare niciun COF specific, atunci podelele dvs. sunt alunecoase.

de asemenea, rețineți că orice podea umedă este din ce în ce mai alunecoasă. Prin urmare, dacă aveți o podea care este deja alunecoasă (când este uscată), atunci ar trebui să fiți foarte atent când este umed.

care sunt pericolele plăcilor umede?

ar trebui să fie destul de evident, dar principalul pericol al plăcilor umede este alunecarea și căderea. Acest lucru prezintă un risc și mai mare pentru persoanele în vârstă, pentru care o astfel de cădere ar putea fi fatală. Dar, oamenii în vârstă nu sunt singurii care sunt în pericol mai mare din cauza plăcilor umede. Și copiii ar putea cădea mult mai ușor.

prin urmare, cea mai bună opțiune este adoptarea unor măsuri care să vă ajute să creșteți frecarea și să faceți pardoselile din țiglă mai puțin alunecoase. Să aruncăm o privire la ceea ce ați putea face pentru a vă face podelele mai sigure.

sfaturi despre cum să faceți plăcile mai puțin alunecoase

dacă doriți să faceți plăcile mai puțin alunecoase, avem câteva sfaturi pe care le puteți urma. Unele dintre ele sunt foarte simple, cum ar fi utilizarea covoarelor, în timp ce altele necesită o grăsime pentru cot, cum ar fi aplicarea unui strat antiderapant. Explorați toate aceste opțiuni și decideți care ar fi cea mai bună pentru dvs.!

1. Purtați papuci cu tălpi antiderapante

dacă nu doriți niciodată să vă faceți griji cu privire la alunecarea și alunecarea pe podeaua dvs. de țiglă, soluția este destul de simplă — purtați papuci de interior cu tălpi antiderapante. Ele nu sunt exact ultima piesă de declarație de modă, dar vă vor menține în siguranță cu un efort minim.

purtând pantofi anti-alunecare, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la înlocuirea plăcilor, tratarea lor cu soluții anti-alunecare sau instalarea plăcuțelor de spumă (vezi mai jos). Din fericire pentru tine, există niște papuci de interior foarte drăguți care nu te vor face să disprețuiești folosindu-i:

 • Miya ‘s Open Toe Fuzzy fluffy Shoes
 • Longbay’ s Comfy Knit Slipper Sosete
 • UBFEN ‘ s iarna cald papuci

2. Plasați covoarele în zone cheie pentru un Element de Design suplimentar

covoarele sunt o declarație de design excelentă și pot îmbunătăți aspectul oricărui loc. Le-ați putea plasa în spații care obțin mult trafic și, astfel, reduceți alunecarea podelei în acea zonă.

mai mult, dacă alegeți un covor care se potrivește cu designul camerei, este o situație câștig-câștig. Nu sunteți sigur ce design să alegeți? Ce zici de una dintre aceste:

 • unique Loom ‘s Sofia traditional area Rug in gray
 • Rainlin’ s Minimalist modern Indoor Shag Area Rug
 • unique Loom ‘ s Lattice marocan Geometric Modern area Rug in ivory

toate aceste covoare pot funcționa excelent pe podelele de țiglă, iar dacă le împerecheați cu grippers de covor, acestea vor rămâne pe loc pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp.

3. Covorașele de bucătărie antiderapante sunt o alternativă excelentă pentru covoare pentru bucătării

covorașele de bucătărie sunt o alternativă excelentă pentru covoare pentru orice bucătărie. Dacă alegeți designul potrivit, acesta nu numai că va îmbunătăți siguranța, ci va adăuga și aspectul acelei zone. De exemplu, dacă aveți plăci în bucătărie și în jurul insulei dvs. de bucătărie, covorașele sunt o soluție excelentă.

puteți așeza un covor în zonele cheie de lângă chiuvetă și aragaz. Nimeni nu va putea spune că este doar acolo pentru a vă împiedica să alunecați! Dacă nu știți ce să alegeți, iată câteva opțiuni excelente:

 • covorașul de bucătărie antiderapant din două piese Carvapet
 • seturile de covoare de bucătărie Pretigo

astfel de covorașe de bucătărie sunt special concepute pentru a fi rezistente la alunecare și foarte ușor de curățat. Deci, dacă vă luptați cu o podea alunecoasă în bucătăria dvs., acestea sunt cu siguranță o alegere excelentă.

4. Aplicați un strat antiderapant pe plăcile dvs.

un strat antiderapant este menit să crească tracțiunea pe plăcile dvs. Este o modalitate excelentă de a le împiedica să devină prea alunecoase, păstrându-și în același timp aspectul. Este destul de ușor de aplicat și puteți chiar să o faceți singur. Procesul este simplu:

 • în primul rând, trebuie să curățați și să uscați suprafața.
 • apoi, testați soluția într-o zonă mică, pentru a afla cât durează uscarea/tratarea. În mod ideal, doriți să faceți acest lucru într-o zonă pe care nu o utilizați frecvent.
 • după ce se usucă complet (și cunoașteți timpul aproximativ de uscare), puteți începe să îl aplicați pe întregul etaj.
 • folosiți un mop din microfibră pentru a-l aplica pe plăcile interioare sau un pulverizator de rezervor de grădină pentru zonele exterioare. De asemenea, puteți folosi mopul pentru plăci exterioare, dar cu pulverizatorul, o veți face mult mai repede și veți acoperi o suprafață mai mare.
 • lăsați soluția să se usuce complet și apoi neutralizați-o cu un amestec de părți egale de apă și bicarbonat de sodiu.
 • în cele din urmă, clătiți plăcile și lăsați-le să se usuce.

asta este — plăcile dvs. ar trebui să aibă o aderență mai bună după ce aplicați stratul antiderapant.

5. Așezați bandă antiderapantă pe fiecare țiglă sau pe orice altă țiglă

dacă vă simțiți viclean și aveți multă răbdare, puteți să vă faceți timp pentru a plasa bandă antiderapantă pe fiecare țiglă. Și de ce viclean, s — ar putea întreba-asta pentru că este nevoie de destul de un pic de muncă.

banda vine într-o rolă și, dacă doriți să fie perfectă și să obțineți un aspect fără sudură, ar trebui să măsurați plăcile și să tăiați banda pentru a se potrivi fiecărei plăci. Dacă doriți să faceți acest lucru pe fiecare țiglă, este posibil să aveți nevoie de mai mult de o rolă de bandă.

pe partea luminoasă, banda este aproape invizibilă. Nu va fi vizibil peste dale, și că este mare, dacă doriți să obțineți un aspect destul de fără sudură.

de asemenea, merită menționat faptul că nu trebuie să îl puneți pe fiecare țiglă. De exemplu, l-ați putea așeza pe orice altă țiglă sau numai pe anumite plăci (cum ar fi cele din fața ușii de intrare).

6. Instalați plăci de pardoseală peste plăci

aceasta este o soluție care nu numai că face plăcile mai puțin alunecoase, ci le înlocuiește cu totul! Plăcile de podea sunt ieftine și sunt destul de ușor de instalat, chiar și pentru începători.

Iată un articol despre cum să instalați laminat peste țiglă. Există, de asemenea, mai multe videoclipuri utile care vă pot învăța cum să o faceți, ca acesta:

pe scurt, cel mai bun mod de a face o podea de țiglă mai puțin alunecoasă este să o înlocuiți în întregime!

7. Acoperiți plăcile alunecoase cu plăcuțe de spumă

plăcuțele de spumă sunt ideale pentru acoperirea plăcilor alunecoase, deoarece creează un fel de pernă pentru picior, făcându-le astfel o alternativă excelentă la covoare. Deși s-ar putea să nu aibă același finisaj elegant ca plăcile, tampoanele din spumă pot fi o soluție bună dacă aveți copii care aleargă și doriți să îi împiedicați să alunece și să cadă.

și în cazul în care vă întrebați dacă toate tampoanele din spumă arată prost, răspunsul este nu-puteți găsi niște tampoane cu adevărat elegante care seamănă cu podelele din lemn.

8. Folosiți autocolante pentru a face zona antiderapantă și pentru a-i îmbunătăți designul

dacă sunteți în căutarea unei modalități mai ieftine de a face pardoselile cu gresie mai puțin alunecoase, puteți alege o acoperire cu țiglă. Ceea ce înseamnă, practic, este că lipiți plăci false peste cele existente.

puteți găsi niște plăci adezive anti-alunecare superbe care seamănă cu cele reale și nu ați putea spune niciodată că nu sunt plăcile reale. Unele dintre cele mai bune ar fi Alwayspon pe vinil podea autocolant gresie, care vin în diferite culori. Puteți alege tipul care vă place cel mai mult și îl puteți plasa peste plăcile existente.

cu toate acestea, pentru a asigura durabilitatea plăcilor stick-on, ar fi mai bine să folosiți un adeziv cu ele. În caz contrar, podelele care obțin mult trafic ar putea determina ca plăcile de autocolant să se desprindă în cele din urmă.

s-ar putea să vă placă și: cele mai bune autocolante antiderapante pentru duș

9. Luați în considerare înlocuirea plăcilor alunecoase cu plăci antiderapante

în ultimă instanță, poate doriți să luați în considerare înlocuirea completă a plăcilor alunecoase. Nu este o faptă ușoară, dar va elimina riscul unor accidente nefericite. Ai putea contacta contractantul, și să decidă împreună pe un nou set de placi care au un rating mai bun COF.

de asemenea, rețineți că nu trebuie să înlocuiți toate plăcile. Le puteți înlocui doar în zonele cu cel mai mare trafic (cum ar fi holul, în jurul insulei bucătăriei sau baia).

și nu vă faceți griji — când vine vorba de înlocuirea plăcilor, nu trebuie neapărat să le eliminați pe cele vechi. Ai putea instala cele noi pe partea de sus a ei, la fel ca tine ar fi cu podele.

cuvinte finale

plăcile alunecoase sunt periculoase — cu atât mai mult dacă sunt ude. Ele pot fi periculoase pentru copiii care aleargă, oamenii în vârstă și chiar pentru tine atunci când te aștepți mai puțin. Dar, nu disperați — avem soluția (sau mai bine zis, soluțiile)! Alegeți una dintre alternativele din lista de mai sus și nu va mai trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la plăcile alunecoase.

ai putea rock niște papuci de interior drăguț și confortabil sau instala unele bandă anti-alunecare — nu contează ce opțiune te duci pentru, toate funcționează. Deci, nu ezitați să alegeți soluția care vă place cel mai mult și să nu lăsați niciodată o podea alunecoasă să vă strice ziua!

Related: cum să faci scările din lemn mai puțin alunecoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.