cum să faci culorile să pară și mai strălucitoare

apusul lui Monet funcționează pe același principiu, unde culorile reduse sunt folosite pentru restul cerului, dar culorile luminoase folosite pentru soarele însuși. Dacă acest amestec de culori strălucitoare ar fi scos din context și plasat pe un fundal alb, culoarea nu ar apărea atât de strălucitoare. Același truc poate fi folosit pentru a picta fulgere, aurora boreală sau o scenă luminată de lună. Cu cât contrastul este mai extrem, cu atât culorile vor părea mai strălucitoare sau mai orbitoare. Culori luminoase nu culori bătător la ochi este o bună practică pentru a lucra pe un teren tonifiat, în scopul de a obține o reprezentare mai precisă a tonului culorii și nuanță. Lucrul pe o suprafață de artă albă va face ca orice culoare să pară mai întunecată decât este de fapt. Din acest motiv, voi aplica mai întâi un strat subțire de culoare pământ pe suprafața artei (aceasta ar putea fi Siena arsă sau umber ars). Acest substrat, cunoscut și sub numele de imprimatura, poate fi, de asemenea, gri, maro sau neutru.

cu toate acestea, puteți experimenta diferite imprimaturi colorate, care vor oferi contrast și efecte strălucitoare unei picturi. Un tablou cu o multitudine, de verdeață, de exemplu, o scenă de pădure, va apărea orbitor dacă este așezat pe o imprimatură roșie.

manipularea culorilor în pictură

unele cunoștințe despre culorile complementare (opuse) și care sunt armonioase (similare) în pictură vor ajuta la crearea unor efecte orbitoare în vopsea. După cum se poate observa, plasarea roșu împotriva albastru sau orice culoare rece similare vor face ambele culori apar mai luminos decât în cazul în care cele două culori sunt similare în nuanță.

Alte articole despre amestecarea culorilor

nu pot judeca luminile și întunericul din pictura mea

construiți încredere în pictură

cum să pictezi roșiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.