cum să eliminați depozitele de calciu din plăcile de piscină

te-ai săturat de depozitele de calciu care se acumulează pe plăcile din jurul piscinei tale? A învăța cum să eliminați depozitele de calciu din plăcile piscinei este mult mai ușor decât presupun majoritatea oamenilor.

când aveți instrumentele potrivite, eliminarea chitului dur și a acumulării de calciu este o sarcină gestionabilă. Deși poate dura puțin grăsime de cot, curățarea plăcilor de piscină depozitele de calciu fac parte din întreținerea vitală a piscinei pe care proprietarii de piscine trebuie să o completeze.

dacă ignorați depozitele de calciu care se acumulează în jurul liniei de plutire din piscina dvs., consecințele afectează în mod semnificativ sănătatea viitoare a apei din piscină.

depozitele de calciu vă pot pata întreaga piscină cu pete albe, calcaroase. Cel mai bine este să curățați aceste pete imediat ce le observați, astfel încât să nu continue să se răspândească.

din fericire, există numeroase modalități simple de a elimina petele de apă dură din țiglă și mortar. Acest articol vă arată cum să eliminați depunerile la scară, ce cauzează depunerile la scară de calciu și cum să eliminați petele de mortar.

Cum de a elimina depozitele de calciu din gresie piscina titleimg1
(sirirak / 123RF. com)

ce cauzează acumularea de calcar?

înainte de curățarea suprafețelor piscinei Fără depuneri de calciu, trebuie să înțelegeți ce cauzează petele albe de pe faianța piscinei.

cea mai frecventă cauză a acumulării de calciu este de la un nivel ridicat de pH sau alcalinitate, ceea ce face ca carbonatul de calciu să se separe de apa din piscină și să lase o pată nedorită.

o altă cauză potențială a acumulării calcarului este căldura intensă. Temperaturile ridicate evaporă rapid apa și sunt mai susceptibile de a lăsa o pată de calciu în urmă. Orice suprafețe de piscină care vin în contact cu apa sunt expuse riscului de scalare a calciului.

cum se elimină depozitele de calciu din plăcile piscinei cu acid Muriatic

acidul Muriatic este un acid care este pe bază de clorhidric și face o excelentă îndepărtare a calcarului. Spălarea acidului Muriatic este puternică, așa că vă recomandăm să purtați ochelari de protecție și mănuși de cauciuc.

pentru a elimina eficient petele de apă dură de pe țiglă, utilizați ingredientele puternice din acidul muriatic, care mănâncă prin calcar.

combinați o parte acid muriatic cu opt părți apă într-o sticlă mare de pulverizare. Pulverizați spălarea acidă pe zonele afectate și lăsați-o să stea timp de cinci minute. Cu o perie de nailon, continuați să spălați acumularea de calcar până când este curată.

finalizați curățarea plăcilor prin clătirea zonei cu apă curată. Dacă trebuie să eliminați acumularea de calcar în casa dvs., cum ar fi o toaletă sau un duș, luați în considerare utilizarea acidului muriatic.

curățarea plăcilor de piscină depuneri de calciu cu o mașină de spălat cu presiune

un plus excelent pentru rutina dvs. de servicii pentru piscină este o mașină de spălat cu presiune, care folosește o forță intensă pentru a pulveriza apa într-un ritm rapid, rupând duritatea calciului care este adesea dificil de îndepărtat.

o alternativă la spălarea sub presiune este sablarea cu bile, care aplică margele de sticlă la presiune ridicată și nu provoacă daune.

dacă nu aveți o mașină de spălat sub presiune în garaj, nu vă faceți griji. Șaibe de presiune sunt frecvent găsite la magazinul local de îmbunătățire acasă pentru a închiria.

îndreptați duza spre zonele cu depuneri de calciu și chiar deasupra nivelului apei pentru a îndepărta depunerile. Nu spălați plăcile care sunt libere sau crăpate, deoarece spălarea sub presiune poate provoca mai multe daune.

învățarea modului de îndepărtare a depozitelor de calciu din plăcile piscinei este mai ușoară cu o mașină de spălat sub presiune.

Pro și contra utilizării unei pietre ponce

o piatră ponce este un instrument popular pentru curățarea piscinei și descompunerea depozitelor de calciu. Deoarece pietrele ponce au un exterior dur, ele sunt excelente pentru spălarea prin silicat de calciu.

în plus, pietrele ponce sunt ieftine și ușor de găsit. Deși pietrele ponce sunt utile pentru curățarea plăcilor de piscină depozite de calciu, există unele contra utilizării acestui produs de curățare a plăcilor de piscină.

înainte de a utiliza o piatră ponce pentru a curăța suprafețele plăcilor, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. Un aspect include durata de timp necesară pentru curățarea unei suprafețe.

pietrele Ponce se uzează relativ repede și nu sunt cea mai rapidă metodă de a elimina acumularea de calcar. De asemenea, pietrele ponce pot deteriora plăcile prin zgârierea suprafeței.

îndepărtați petele de apă dură din țiglă și mortar cu bicarbonat de sodiu

bicarbonatul de sodiu este un instrument de curățare care are diverse utilizări. Similar cu atunci când curățați un spa cu oțet, ingredientele din bicarbonatul de sodiu dizolvă fără efort murdăria, murdăria, petele de mortar și depozitele de calciu și este cel mai rapid mod de a scăpa de alge într-o piscină.

dacă doriți să aflați cum să eliminați depozitele de calciu din plăcile de piscină, utilizați un amestec simplu de bicarbonat de sodiu. Acest produs de curățare a bicarbonatului de sodiu va elimina, de asemenea, depozitele de calciu de pe fibra de sticlă.

tb1234

bicarbonat de sodiu pentru curățarea plăcilor

  • ceașcă de bicarbonat de sodiu
  • ceașcă de peroxid de hidrogen
  • 1 linguriță de săpun lichid de vase
  • ceașcă de apă
tb1234

combinați ingredientele de curățare într-un vas de amestecare de dimensiuni medii și amestecați până când consistența este aceeași pe tot parcursul. După ce ați pus mănuși de cauciuc pentru a vă proteja pielea, aplicați amestecul pe zonele afectate cu acumulare de mortar și ca modalitate de a îndepărta petele de mortar de pe țiglă.

lăsați amestecul de bicarbonat de sodiu să stea timp de zece minute pentru a slăbi pata de mortar înainte de a-l pulveriza cu o mașină de spălat sau un furtun sub presiune.

cum să curățați depozitele de calciu cu clarificator de piscină

un clarificator de piscină funcționează cu substanțele chimice din piscină pentru a face îndepărtarea calcarului mai ușor de gestionat. Clarificatoarele de piscină conțin substanțe chimice care se aglomerează depunerile de calcar în apa pe care o captează filtrul piscinei.

deoarece aglomerările sunt blocate în filtrul piscinei dvs., acestea nu pot reintra în piscină. După achiziționarea unui clarificator, urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a determina cât de mult să utilizați în funcție de volumul piscinei.

vă recomandăm să utilizați această metodă de curățare a piscinei dacă acumularea de calcar este deosebit de severă. Curățarea plăcilor de piscină depozitele de calciu pot părea provocatoare la început. Cu toate acestea, un clarificator îl face mult mai simplu.

este o idee bună să înveți modul corect de a aspira o piscină după îndepărtarea depozitelor de calciu, astfel încât acestea să nu se așeze pe fundul piscinei.

de ce este piscina mea tulbure? Dacă aveți apă tulbure sau urme de cretă albă enervantă pe țigla piscinei, rezultă din acumularea de calcar. Cei mai mulți oameni cred că este imposibil de a elimina depozitele de apă tare pe țiglă piscină.

cu toate acestea, agenții de curățare precum bicarbonatul de sodiu și acidul muriatic dizolvă zonele dure de mortar și calcar. Pentru a îndepărta petele de apă dură din țiglă și mortar, Echipați-vă cu instrumentele adecvate.

Aflați cum să eliminați acumularea de calciu pe o linie de plutire a piscinei cu agenți de curățare eficienți pentru întreținerea piscinei. Piscina dvs. are nevoie de servicii regulate de piscină pentru a elimina scala de calciu. Cu puțină grăsime de cot, o piatră ponce și bicarbonat de sodiu se sparg prin calcar. # elimina #calciu # depozite #înot # piscină
(sirirak/alorentzatos / 123RF. com)

dacă ați învățat cum să eliminați depozitele de calciu din plăcile de piscină, împărtășiți aceste sfaturi despre curățarea depozitelor de calciu ale plăcilor de piscină cu vecinii dvs. pe Facebook și Pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.