cum să compilați și să rulați un Program ‘C’

subiectele abordate în acest capitol

Scopul acestui capitol

uneori mai târziu devine niciodată. Fă-o acum.

până la sfârșitul acestui capitol, veți fi gata cu mediul computerului pentru a compila și rula primul program C (care este explicat în capitolul următor). Acest capitol explică procesul de compilații în ambele Linux și Windows Mașină.Pașii de compilare în Mac este aproape similar cu Linux (deși de lucru intern diferă pe care nu trebuie să știți pentru învățare C)

cum să compilați și să rulați un Program ‘C’ pe Linux Machine (Ubuntu)

Pasul 1: Căutați și deschideți aplicația ‘terminal’

Pasul 2: instalați pachetele esențiale de construire

instalarea pachetelor build-essential va instala toate instrumentele de compilare și execuție necesare pentru compilarea și rularea programului C.

introduceți următoarea comandă ca root pe terminalul Linux:

Notă: Trebuie să fiți conectat la internet pentru a rula această comandă.
$ sudo apt-get install build-essential
construi esențiale pentru C compilare
NOTĂ: Dacă utilizați un Mac, mergeți să instalați Xcode developer tools din App Store. Ea are grijă de cele mai multe dintre utilitățile necesare pentru a compila și rula programul C.

Pasul 3: Scrieți programul C și salvați

Deschideți Editorul de Text grafic Ubuntu folosind următoarea comandă,

$ gedit sampleProgram.c

și copiați codul C de mai jos în el. Nu vă faceți griji dacă nu înțelegeți codul C deocamdată. Veți învăța programarea din capitolul următor. De asemenea, nu uitați să salvați fișierul cod C cu .extensie C. Salvați fișierul.

#include <stdio.h>int main( ){ printf("Hello World\n"); return 0;}

Pasul 4: compilați codul’ C’

următorul pas este compilarea codului sursă scris în pasul anterior. Acest lucru se poate face folosind următoarea comandă de pe terminalul dvs.

notă: Asigurați-vă că executați comanda de mai jos în directorul în care fișierul de cod sursă al programului de probă „sampleProgram.c ” este salvat.
$gcc sampleProgram.c -o sampleProgram

fișierul sursă ” sampleProgram.c ” devine convertit într-un fișier executabil „sampleProgram”.

Pasul 5: Rulați fișierul executabil al programului C

ultimul pas este să rulați programul c compilat. Utilizați următoarea sintaxă pentru a face acest lucru:

$ ./sampleProgram

Felicitări! Tocmai ați compilat și executat programul C. Puteți vedea cum se execută programul în exemplul de mai sus, afișând textul pe care l-am scris în codul sursă folosind funcția ‘printf ()’. Știu că sunteți nou la ‘printf ()’ – deci, nu vă faceți griji, veți învăța mai târziu.

cum să compilați și să rulați un Program ‘C’ pe mașina Windows

în general, un compilator cu o interfață grafică de utilizator este utilizat pentru a compila și executa programul C pe Windows. Dar, da, se poate face și prin utilizarea interfeței de linie de comandă care se numește faimos-cmd pe mașinile windows.

promptul de comandă are nevoie de noi pentru a efectua o serie de pași pentru a executa programul C fără a utiliza un compilator GUI. În acest capitol, veți învăța cum să compilați un program C folosind promptul de comandă.

Step-1: Deschideți aplicația ‘ cmd ‘și tastați’ gcc-v’

tastați ‘ cmd ‘ în bara de căutare windows și deschideți aplicația Command prompt. Rulați comanda ‘gcc-v’ pentru a verifica dacă aveți instalat un compilator C. Dacă nu aveți nevoie pentru a descărca un compilator ‘gcc’ și instalați-l. Puteți instala binarele ‘ gcc ‘ folosind acest link: instalarea GCC.

Pasul 2: Scrieți un cod’ C’

scrieți un cod C simplu și salvați-l într-un fișier care se termină cu .extensie C. Am salvat codul nostru simplu C într-un fișier „sampleProgram.c”. Codul C este prezentat mai jos.

#include <stdio.h>int main( ){ printf("Hello World\n"); return 0;}

Pasul 3: localizați locația programului C

asigurați-vă că vă aflați în același director în care ați salvat codul sursă C. Dacă nu, schimbați directorul de lucru curent în locul în care aveți codul C. Puteți face acest lucru folosind comanda ‘cd’, care schimbă directorul. Trebuie să treceți numele directorului în care este stocat programul așa cum se arată mai jos ca exemplu.

C:\> cd \users\subhash

dacă programul dvs. este deja în directorul dvs. curent, nu trebuie să îl schimbați.

Pasul 4: compilați codul C

în acest pas, trebuie să compilați codul sursă C. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați comanda ‘gcc’ urmată de numele codului sursă pe care urmează să îl executați. În cazul nostru, vom folosi ‘sampleProgram.c’.

după acest pas, un fișier executabil va fi creat în directorul în care există fișierul cod sursă C. Fișierul va avea un .extensie exe. În cazul nostru, fișierul este eșantionprogram.exe.

Pasul 5: Rulați programul

în acest pas, putem executa programul. Acest lucru se face dând numele fișierului executabil pe promptul de comandă fără a specifica nicio extensie. În acest sens, vom obține o ieșire așa cum se arată în figura de mai jos. Conform programului nostru, ieșirea codului nostru este de a imprima șirul ‘Hello World’.

Felicitări! Tocmai ați compilat și executat programul C. Puteți vedea cum se execută programul în exemplul de mai sus, afișând textul pe care l-am scris (Hello World) în codul sursă folosind funcția ‘printf ()’. Știu că sunteți nou la ‘printf ()’ – deci, nu vă faceți griji, veți învăța mai târziu.

cu acest pas, am ajuns la sfârșitul acestui capitol despre ‘cum să compilați și să rulați un program C’.

Felicitări

Felicitări Din Nou !! Ai terminat cu al treilea capitol. Pentru a trece la al patrulea capitol, faceți clic pe butonul de mai jos.

primul meu program C

pentru a reveni la al doilea capitol, faceți clic pe butonul de mai jos.

Introducere În Programarea C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.