cum să ștergeți fișierele nedorite de pe computer

iStock-170228579.jpg

este PC-ul plin de fișiere vechi și junk? Vă arătăm cum să vă ordonați hard disk – ul

prea multă dezordine pe hard disk nu numai că consumă spațiu-înseamnă că PC-ul dvs. trebuie să lucreze mai mult pentru a găsi fișierele de care aveți nevoie. Fișierele pe care nu le mai utilizați pot fi arhivate pe o unitate externă, în timp ce descărcările, duplicatele și fișierele temporare pot fi șterse cu totul.

eliminați fișierele nedorite cu curățarea discului

Windows are un instrument încorporat (Curățare disc) pentru curățarea fișierelor nedorite ascunse.

Faceți clic pe Start > File Explorer > acest PC (Windows 10). Faceți clic dreapta pe hard disk-ul principal (de obicei unitatea C:) și selectați Proprietăți.

Faceți clic pe butonul Curățare disc și veți vedea o listă de elemente care pot fi eliminate, inclusiv fișiere temporare și multe altele.

pentru și mai multe opțiuni, faceți clic pe Curățare fișiere de sistem. Bifați categoriile pe care doriți să le eliminați, apoi faceți clic pe OK > ștergere fișiere.

sfaturi tehnice în care puteți avea încredere – Obțineți newsletter-ul nostru tehnic gratuit pentru sfaturi, știri, oferte și alte lucruri manualele nu vă spun

eliminați fișierele de descărcare vechi

pentru a scăpa de descărcări, deschideți folderul Descărcări (din stânga în Computer/File Explorer). Aceasta este locația de stocare implicită a Windows, dar este posibil să aveți și descărcări pe desktop, așa că verificați și acolo.

fișierele de instalare sunt un bun exemplu de ceea ce puteți șterge. După ce ați instalat un program pe care l-ați descărcat, nu ar trebui să mai aveți nevoie de fișierele de instalare din sistemul dvs.

stabilirea documentelor mai vechi și a altor fișiere personale pe care le puteți arhiva este mai dificilă. Utilizați propria cea mai bună judecată, deși este posibil să vizualizați fișierele și folderul după vârsta lor navigând în folderul Documente, apoi făcând clic dreapta pe un spațiu gol și selectând Sortare după și apoi data modificată.

ștergeți fișierele duplicate

descoperirea manuală a fișierelor duplicate poate fi mai dificilă. Versiunea gratuită a CCleaner include un instrument automat la îndemână pentru a găsi duplicate. Faceți clic pe Instrumente > Duplicate Finder pentru a-l rula.

din nou, vă recomandăm să faceți backup pentru duplicate înainte de a șterge definitiv orice, pentru orice eventualitate.

Ferește-te

ștergerea accidentală a fișierelor importante de sistem poate provoca PC-ul să nu mai funcționeze corect. Vă sugerăm să evitați eliminarea fișierelor din alte locații decât folderele descărcări, documente, muzică, imagini sau videoclipuri și Desktop.

vrei ceva mai mult ajutor cu gestionarea fișierelor? Echipa noastră prietenoasă de tehnologie vă poate ajuta cu asistență unu-la-unu pentru o serie de probleme tehnologice. Aflați mai multe aici.

arhivați fișierele personale mai vechi și descărcările într-un format de stocare fiabil, cum ar fi un hard disk USB extern mare. DVD-urile goale se pot zgâria și se pot uza în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.