cum pot obține P60-ul meu pentru anii precedenți?

cuprins

Cum pot obține P60 pentru anii precedenți?

adresați-vă angajatorului dvs., astfel încât să aibă o copie a P60-ului pierdut, deși va scrie ‘duplicat’ pe acesta. Dacă trebuie să vă întoarceți mai mult de 3 ani și angajatorul dvs. nu are un formular P60 disponibil, puteți să-i cereți să emită o declarație de câștiguri. Un angajator nu este obligat să vă dea o copie a unui P60.

Dacă aveți nevoie de un P60 care merge înapoi mai mult 3 ani, angajatorul ar putea fi în măsură să vă ajute. Cu toate acestea, poate fi necesar să le cereți o declarație de câștiguri. Dacă angajatorul dvs. nu vă oferă o copie a formularului P60, atunci puteți solicita HMRC. Vă rugăm să rețineți că angajatorul dvs. nu este obligat să vă dea o copie.

pot obține P60 de acum 10 ani?

angajatorii trebuie să dețină copii ale P60 pe care le eliberează timp de 3 ani ca parte a evidenței lor de salarizare. Dacă trebuie să vă întoarceți mai mult de 3 ani și angajatorul dvs. nu are un formular P60 disponibil, puteți să-i cereți să emită o declarație de câștiguri. Un angajator nu este obligat să vă dea o copie a unui P60.

ce faceți dacă angajatorul dvs. nu vă oferă un P60?

angajatul nu primește formularul P60 până la 31 mai angajatul ar trebui să ceară mai întâi angajatorului să le dea un formular P60. Dacă încă nu primesc unul, ar trebui să scrie la propriul birou HMRC.

Cum pot obține P60-ul meu de la HMRC?

de la 1 ianuarie 2020, acum vă puteți conecta la myAccount și puteți vizualiza un rezumat detaliat al ocupării forței de muncă (anterior un P60) al deducerilor din impozitul pe salariu și pe venit pentru 2019 pe care angajatorul sau furnizorul dvs. de pensii le-a raportat veniturilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă înregistrați la Serviciul MyAccount al Revenue.

poate angajatorul refuza să dea P60?

P60 trebuie să vi se acorde până la 31 Mai după sfârșitul anului fiscal (5 aprilie), astfel încât, dacă este necesar, să puteți completa o declarație fiscală sau să solicitați rambursarea impozitului. Singura circumstanță în care un angajator nu este obligat să vă elibereze un P60 este dacă ați părăsit locul de muncă în cursul anului fiscal.

ce trebuie să știți despre formularul P60?

P60 a explicat un P60 este o formă utilizată de HMRC. Un P60 este emis la sfârșitul fiecărui an fiscal. Un P60 conține informații exacte despre cât ați câștigat PAYE (Paye pe măsură ce câștigați) și Nic (contribuțiile de asigurări naționale) pe care le-ați plătit în cursul anului fiscal specificat.

cum funcționează certificatul de sfârșit de an ( P60)?

cum funcționează P60. Un P60 (certificat de sfârșit de an) este o declarație anuală emisă contribuabililor la sfârșitul fiecărui an fiscal în care angajatul lucrează pentru un angajator. Nu ar trebui să distrugeți niciodată P60, deoarece este o parte vitală a dovezii că taxa a fost plătită. Un P60 este de fapt o parte dintr-un formular de impozitare de trei părți apel un P14 (sfârșitul anului rezumat).

când primesc ultimul meu P60 de la angajatorul meu?

de la 1 ianuarie 2019, angajatorii trebuie să raporteze detalii despre salariile angajaților lor, impozitul pe venit, PRSI și USC la venituri de fiecare dată când își plătesc angajații. Angajatorii trebuie, de asemenea, să ofere detalii despre angajații care își părăsesc locul de muncă. 2018 P60 este ultimul P60 pe care îl veți primi de la angajator.

ce se întâmplă dacă faceți o greșeală pe HMRC P60?

HMRC au o tehnologie superbă în aceste zile, dar fac frecvent greșeli și vă vor factura involuntar atunci când fac o greșeală. Sistemele fiscale HMRC sunt automatizate și vor crea și emite scrisori fără interacțiune umană. Erorile se pot amplifica rapid în amenzi, așa că păstrați-vă P60 ca dovadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.