ce cauzează înghețarea unui aparat de aer condiționat?

aerul condiționat înghețat și înghețat este de obicei un lucru bun, mai ales în lunile fierbinți de vară. Cu toate acestea, atunci când un aparat de aer condiționat îngheață, este un lucru rău. Aparatele de aer condiționat funcționează printr-un sistem de control al temperaturii, fluxului de aer și presiunii. Când există o problemă cu oricare dintre aceste componente, sistemul de refrigerare dintr-un aparat de aer condiționat, care creează aerul rece, se poate îngheța de fapt. Un aparat de aer condiționat înghețat nu va sufla aer rece și este posibil să nu sufle deloc aer.

 ce cauzează înghețarea unui aparat de aer condiționat?

pentru a înțelege cum se poate întâmpla acest lucru, este important să înțelegeți cum funcționează aerul condiționat în primul rând.

un aparat de aer condiționat conține o bobină de agent frigorific rece, care are nevoie de aer cald pentru a sufla peste el pentru a produce aer rece. Aerul cald servește, de asemenea, pentru a împiedica înghețarea bobinelor. De exemplu, cu un sistem de răcire exterior, drept, aerul cald din interior este îndepărtat de o bobină interioară și transferat într-o bobină exterioară, unde este împins afară. Dacă ați simțit vreodată aerul suflând dintr-o unitate de aer condiționat afară, probabil că s-a simțit mai cald decât temperatura exterioară. Acest lucru se datorează faptului că sistemul trage aerul din interior și descarcă căldura suplimentară din exterior.

bobinele dintr-un aparat de aer condiționat folosesc presiune pentru a manipula fluxul de aer, ceea ce menține aerul care suflă peste bobinele agentului frigorific. Dacă aerul cald nu mai suflă peste bobine sau dacă presiunea este oprită în vreun fel, bobinele pot deveni prea reci și pot fi înghețate. Există câteva motive pentru acest lucru. Să aruncăm o privire.

în primul rând, merită menționat faptul că umiditatea ridicată poate agrava problema înghețării. Asta pentru că cu cât mai multă umiditate vine în contact cu gheața acumulată, cu atât mai multă gheață se acumulează pe bobine. Gheața poate începe de fapt să se deplaseze pe conductele de cupru ale unității, până la compresor.

acum, să aruncăm o privire la unele dintre motivele pentru care o unitate îngheață în primul rând.

debit insuficient de aer

acesta este cel mai frecvent motiv pentru care un aparat de aer condiționat îngheață. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de probleme, de la defecțiuni ale motorului suflantei la probleme cu admisia de aer. Oricare ar fi problema exactă, de îndată ce aerul cald încetează să curgă peste bobine, înghețarea și acumularea de gheață pot începe.

conductă de aer blocată

aerul se deplasează prin conductele din casa dvs., deci este de la sine înțeles că orice problemă cu o conductă de aer, cum ar fi un colaps sau blocaj, poate face ravagii în sistemul dvs. de aer condiționat. Chiar dacă orice altceva din sistem funcționează bine, o reducere sau o problemă cu fluxul de aer poate duce la înghețarea unității.

motorul suflantei defect

motorul suflantei face exact cum sună: suflă aer cald peste bobine. În cazul în care se rupe, sau există o problemă cu ea, fluxul de aer peste bobine ar putea fi perturbat, ceea ce duce la acumularea de gheață. Un motor de Suflantă defect poate părea inconsistent în timp ce funcționează sau poate chiar să zăngănească.

tensiune joasă în casă

în cazul în care nu ați observat, factura dvs. electrică crește de obicei în timpul verii, când aparatul de aer condiționat este utilizat mai mult. Acest lucru se datorează faptului că unitatea rulează pe o serie de componente de mare putere pentru a vă menține casa rece. Dacă nu există suficientă tensiune, aceasta ar putea afecta fie motorul suflantei, fie ventilatorul, ceea ce duce la lipsa fluxului de aer peste bobine. Acest lucru, desigur, poate duce la înghețarea bobinelor.

filtre de aer murdare

este ușor să uitați că există un filtru care blochează aerul prăfuit din casa dvs. de la intrarea în aparatul de aer condiționat, menținând aerul și unitatea curate. Dacă ați uitat acest lucru, este foarte posibil ca filtrul să fie înfundat. Un filtru înfundat restricționează aerul care curge în unitate și poate duce la înghețarea unității.

bobine prăfuite

dacă se întâmplă să rulați unitatea fără un filtru, un filtru de calitate scăzută sau un filtru murdar, este posibil ca praful să se acumuleze pe bobine. Praful acumulat poate acționa ca un izolator pe bobină, împiedicând aerul cald să ajungă la el. Acest lucru poate duce la îngheț.

7. Agent frigorific

lipsa agentului frigorific în sistem poate cauza probleme mari. În esență, compresorul din aparatul de aer condiționat comprimă agentul frigorific după eliberarea căldurii din interior. Aerul de război transformă agentul frigorific într-un gaz. Agentul frigorific se încălzește și scade presiunea în sistem. Apoi este transformat înapoi într-un lichid și pompat spre motorul suflantei din casă.

dacă nu există suficient agent frigorific, comprimarea agentului frigorific într-un gaz se întâmplă prea devreme în proces, creând suficientă frig pentru a aduce umiditate pe bobine. Umiditatea îngheață instantaneu pe bobine, iar gheața se poate acumula, cu atât mai mult acest proces continuă. Este extrem de important să mențineți niveluri adecvate de agent frigorific în unitatea dvs. de aer condiționat.

ce trebuie să faceți dacă găsesc această problemă

dacă aparatul de aer condiționat suflă aer cald și pare să fie înghețat, primul pas este să opriți termostatul, lăsând ventilatorul pornit. Acest lucru va permite bobinelor să se dezghețe, deoarece fluxul de aer va continua prin sistem, fără a fi însărcinat să facă aerul să se răcească. Verificarea și schimbarea filtrului este, de asemenea, un lucru bun de făcut, mai ales dacă este plin.

apelarea unui reparator ar trebui să fie următorul pas, deoarece va fi capabil să diagnosticheze exact ce a mers prost și să remedieze problema. Asigurați-vă că anunțați reparatorul ce ați făcut, în ceea ce privește menținerea ventilatorului în funcțiune și verificarea filtrului. Acest lucru îi va ajuta în diagnosticarea problemei. În ciuda durerii de cap, un aparat de aer condiționat înghețat poate fi fixat și ar trebui să vă întoarceți într-un confort răcoros și bine reglementat înainte de a-l cunoaște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.