Cât valorează o medalie olimpică de aur?

mâna câștigătorului ridicată și care deține două medalii de aur

câștigător mână ridicată și care deține două medalii de aur

există mai multe moduri de a privi în valoare de o medalie de aur olimpic. Mândria și prestigiul de a fi medaliat cu aur este, fără îndoială, neprețuit, dar medalia în sine poate avea diferite tipuri de valoare pe cont propriu.

defalcarea valorii

următoarele sunt doar trei dintre diferitele moduri în care s-ar putea descompune valoarea unei medalii olimpice de aur.

preț de licitație

monede și aur pe o scară de echilibru

monede și aur pe o scară de echilibru

o modalitate de a defini cât de mult medalii de aur sunt în valoare de prețul lor de licitație. Diverși factori pot afecta cât de mult ofertanții sunt dispuși să plătească, inclusiv:

 • sportivul
 • anul Jocurilor Olimpice
 • sezonul (Jocurile Olimpice de vară Jocurile Olimpice de iarnă)
 • recorduri rupte
 • alte circumstanțe de când a fost câștigată medalia de aur

de exemplu: în timp ce majoritatea medaliilor de aur aduc în jur de 20.000 – 50.000 de dolari la licitație, medalia de hochei „Miracle on Ice” a lui Mark Wells din 1980 s-a vândut cu 310.700 de dolari.1 în cele din urmă, prețul de licitație include și valoarea poveștii sale.

potențial de aprobare

un alt tip de valoare incontestabil este ofertele lucrative de aprobare și oportunitățile care vin cu Medalia. Acestea pot include:

 • aprobări de produse
  • alimente (cum ar fi Wheaties)
  • Articole sportive
  • îmbrăcăminte atletică
  • echipament de Fitness
 • purtător de cuvânt jobs
 • oportunități de Coaching
 • apariții la televiziune

a fi medaliat cu aur este un deschizător de uși important, aducând venituri chiar și după ce s-au retras din competiție. În acest sens, valoarea unei medalii de aur ar putea include toți banii care ar putea fi câștigați din titlu.

Scrap Material Value

cel mai simplu mod de a defini valoarea unei medalii este prin prețul materialelor sale. Spre deosebire de licitații și avize, valoarea resturilor unei medalii este ușor calculată pe baza informațiilor cunoscute, inclusiv:

 • compoziție (tipurile de metal utilizate)
 • puritate(pentru fiecare metal)
 • greutate (pentru fiecare metal)

când vindeți unui cumpărător de resturi, cum ar fi Cash For Gold USA, veți ști exact cât veți fi plătit înainte de a fi de acord cu vânzarea.

calcularea valorii deșeurilor unei medalii de Aur

 pepite mici de aur într-o scală de măsurare

pepite mici de aur într-o scară de măsurare

medaliile olimpice de aur sunt de fapt realizate din argint placat cu aur. Medaliile de aur olimpice de la Tokyo 2020 cântăresc aproximativ 556 de grame, cuprinzând 550 de grame de argint și 6 grame de aur (ambele 99,9% pure).2

prin urmare, prețul de fier vechi al unei medalii de aur din Tokyo poate fi estimat ca:

(550 grame * preț pe gram de argint pur) + (6 grame * preț pe gram de aur pur)

la prețurile din 27 iulie 2021 pe gram (0,81 USD pentru argint, 57,81 USD pentru aur), o medalie de aur din Tokyo ar valora aproximativ 792,36 USD.3

medaliile olimpice de ani diferiți variază, iar prețurile pieței fluctuează. Valoarea medaliei dvs. poate diferi.

istoria aurului Olimpic: cum s-a schimbat valoarea sa

primele medalii olimpice, acordate la Atena în 1896, nu au inclus aurul.De fapt, abia în 1904 conceptul de a acorda o medalie de aur pentru primul loc ar exista chiar Oficial. Înainte de aceste jocuri, primul loc a primit o medalie de argint, în timp ce locul doi a primit o medalie de bronz. Jocurile St. Louis au fost primele care au introdus un premiu pe locul trei.

doar trei olimpiade din istorie au prezentat medalii realizate din aur masiv:

 • Louis 1904
 • Londra 1908
 • Stockholm 1912

nu tot aurul a fost de 24k. medaliile de la Jocurile de la Londra din 1908, de exemplu, au fost făcute din aur de 14k. Cu toate acestea, o medalie solidă de golf din aur de 14k din acel an a fost estimată de Christie ‘ s la 20.000 – 30.000 de dolari (aproximativ 28.000 – 41.000 de dolari).

după 1912, toate medaliile de aur au fost realizate din argint placat cu aur, în mare parte datorită costurilor. Cu toate acestea, unele medalii au avut o placare mai groasă decât altele, făcându-le puțin mai valoroase. Dacă aveți o medalie mai veche, în special una din 1904-1912, este posibil să o puteți vinde la un preț mult mai mare.

ce se întâmplă dacă medaliile de astăzi ar fi din aur masiv?

dacă medaliile olimpice de astăzi ar fi făcute din aur masiv, valoarea lor de fier vechi ar fi impresionantă, cel puțin. La o greutate constantă de 556 de grame, o medalie de aur de 24k ar fi în prezent evaluată undeva în jur de 32.000 de dolari. Chiar și la 14k (58,3% aur pur), ar valora mai mult de 18.000 de dolari.

ipotetic, o medalie de aur masiv de aceeași mărime ca medaliile de la Tokyo ar putea fi făcută. Cu toate acestea, aurul este mai dens decât argintul, cântărind cu aproximativ 8,8 grame mai mult pe centimetru cub. La un volum aproximativ de 68 cm3 (pe baza specificațiilor de mărimedalogie), o medalie solidă de aur de 24k ar cântări cu aproape 600 de grame mai mult, ceea ce o face mai mult decât dublul greutății medaliei reale!

această medalie ipotetică ar putea fi evaluată la peste 64.000 de dolari, dar designerii ar opta aproape sigur pentru un design mai mic și mai ușor. Totuși, exemplul arată cât de incredibil de valoros este aurul și cât de repede se adaugă valoarea acestuia.

cum să-ți vinzi Medalia de aur olimpică

 o mulțime de bare de aur stivuite

o mulțime de bare de aur stivuite

Iată cum funcționează procesul de Vânzare la Cash For Gold USA:

 1. solicitați un kit de evaluare gratuit online.
 2. când ajunge kitul, plasați medalia în materialele de transport gratuit și trimiteți-o înapoi. Toate transporturile sunt asigurate, păstrând medalia în siguranță prin tranzit.
 3. în termen de 24 de ore de la primire, vă vom trimite oferta noastră cea mai competitivă.
 4. dacă din orice motiv sunteți nemulțumit de ofertă, vă vom trimite Medalia înapoi fără costuri.

pentru a afla cât valorează medalia de aur, începeți prin a solicita astăzi trusa de evaluare gratuită.

surse:

 1. https://money.com/how-much-olympic-gold-medal-worth/
 2. https://finance.yahoo.com/news/ever-wonder-much-olympics-medal-144500254.html
 3. https://www.kitco.com/market/
 4. https://olympics.com/en/olympic-games/athens-1896/medal-design
 5. https://sportquestion.com/athletics/are-olympic-gold-medals-really-made-of-gold/
 6. https://www.christies.com/features/Golfing-for-gold-at-the-1904-Olympics-7560-1.aspx
 7. https://olympics.com/tokyo-2020/en/games/olympics-medals-design/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.