Când înfloresc ghioceii în Marea Britanie?

capetele unice ale florilor de ghiocel pot fi văzute din ianuarie până în aprilie.floarea albă a ghiocelului este o priveliște de primăvară ușor de recunoscut în grădini, parcuri și păduri chiar în Marea Britanie. Din ianuarie până în aprilie, aceste plante ies din solul înghețat și intră în floare. În acest an, au existat unele rapoarte că ghioceii au început să încolțească încă de la sfârșitul lunii decembrie, din cauza iernii mai blânde din 2012. Deoarece sunt una dintre cele mai vechi plante cu flori care înfloresc în Marea Britanie, ghioceii sunt adesea considerați un semn al vremii mai calde înainte și aduc promisiunea primăverii.

deși considerată o plantă britanică, este posibil ca Ghiocelul nostru să nu fie deloc nativ, deoarece nu există nicio înregistrare cunoscută a speciei aici înainte de sfârșitul anilor 1700. acest lucru ar putea însemna că ghioceii au fost aduși de pe continent fie accidental, fie pentru plantare ornamentală. Oricare ar fi motivul, de atunci s-au stabilit ca una dintre cele mai recunoscute flori de primăvară, cu festivaluri întregi dedicate lor.

ghioceii cresc din bulbi mari Sub pământ, formând mici aglomerări de flori albe.ghioceii pot fi adesea găsiți în aglomerări, deoarece, la fel ca narcisele și clopotele albastre, ghioceii cresc din bulbi. Din cauza lipsei insectelor polenizatoare la începutul anului, principalul mod de reproducere a Ghioceilor este diviziunea bulbilor în care un bec nou va crește de la unul vechi. Datorită acestei strategii de reproducere de succes, bulbii de ghiocel pot fi cumpărați cu ușurință pentru a adăuga un pic de viață grădinii dvs. de iarnă.

nu uita …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.