5 moduri de a curăța registrul Windows 10

deoarece majoritatea dintre noi nu ne scufundăm des în editorul de registru, probabil că nu aveți nicio idee dacă ceva are nevoie de curățare sau nu. Cu toate acestea, în timp, registrul dvs. colectează chei de registry rupte, depășite și chiar lipsă, care afectează performanța computerului. Este posibil să primiți chiar și mesajul de eroare ocazional. Cu ajutorul instrumentelor Windows și a unor instrumente terțe, puteți curăța rapid registrul Windows 10.

cauzele erorilor de Registry

dacă nu întâmpinați probleme chiar acum, s-ar putea să nu credeți că curățarea registrului este importantă. Dar, pe măsură ce instalați și dezinstalați aplicații și hardware, sunt create noi intrări de registry. Aceasta include actualizările Windows. Cu toate acestea, acestea nu sunt întotdeauna eliminate curat atunci când dezinstalați aplicații și hardware sau efectuați alte modificări ale sistemului.

acest lucru lasă PC-ul în căutarea pentru hardware-ul și aplicațiile care merg cu aceste chei. Cu cât se acumulează mai mult, cu atât este mai probabil să întâmpinați probleme. Curățarea registrului la fiecare câteva luni ajută la prevenirea acestui lucru.

utilizați curățarea discului

cel mai simplu mod de a curăța registrul Windows 10 este să utilizați curățarea discului, care este, de asemenea, excelent pentru curățarea fișierelor în exces de pe hard disk. Nu este pentru registru, dar poate termina eliminarea resturilor din aplicații și drivere. Când elimină aceste fișiere, intrările de registry corespunzătoare sunt adesea șterse prea.

deschideți Start și tastați „Curățare disc.”Selectați rezultatul curățării discului care apare.

modalități de curățare a curățării discului de Registry Windows 10

instrumentul rulează automat o Scanare. Când ați terminat, faceți clic pe ” Curățați fișierele de sistem.”Aceasta adaugă încă câteva opțiuni pentru instrumentul de scanat. Instrumentul rulează a doua oară, oferindu-vă câteva opțiuni suplimentare.

modalități de curățare a sistemului de curățare a discului de Registry Windows 10

verificați orice Opțiuni doriți. De fapt, le puteți verifica pe toate. Asigurați-vă că nu aveți nimic în coșul de reciclare pe care doriți să îl păstrați mai întâi. Apăsați OK pentru a curăța sistemul.

utilizarea DISM

DISM, care înseamnă Deployment Image service and Management, este un instrument Windows încorporat utilizat pentru repararea erorilor de actualizare și de sistem. De asemenea, poate ajuta la repararea problemelor legate de intrările de registry rupte. Deși nu este un program complet de curățare a registrului, acesta poate îmbunătăți starea de sănătate a registrului.

deschideți Start și tastați „cmd.”Alegeți” Rulați ca administrator ” sub linia de comandă.

modalități de curățare a registrului Windows 10 cmd

introduceți următoarele la prompt:

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
modalități de curățare a registrului Windows 10 Dism

scanarea găsește și curăță Erorile. Acestea nu vor fi toate legate de registrul dvs. Partea bună este că acest lucru vă poate ajuta computerul să funcționeze mai bine prin remedierea problemelor pe care nici măcar nu știați că le aveți.

utilizați CCleaner

CCleaner a fost un popular PC cleaner de ani de zile. De la ștergerea cookie-urilor și a fișierelor temporare până la gestionarea opțiunilor de pornire, face puțin din toate, inclusiv curățarea registrului. Ceea ce este și mai bine este că puteți face o copie de rezervă a registrului dvs. înainte de a-l curăța, ceea ce este o idee bună.

modalități de curățare a registrului Windows 10 Ccleaner

în timp ce opțiunile premium sunt disponibile, versiunea gratuită este tot ce aveți nevoie. Puteți rula instrumentul făcând clic dreapta pe coșul de reciclare sau deschizându-l prin meniul Start.

curățați cu Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner este un instrument gratuit și ușor pentru curățarea registrului Windows 10. Oferă trei moduri, deși scanarea rapidă funcționează de obicei cel mai bine pentru majoritatea utilizatorilor.

modalități de curățare a registrului Windows 10 înțelept

o versiune premium este disponibilă, dar versiunea gratuită se ocupă de cele mai multe tot ce ai nevoie. Versiunea premium oferă curățenie programată. În caz contrar, faceți doar o notă pentru ao folosi o dată la câteva luni.

utilizați Auslogics Registry Cleaner

Auslogics Registry Cleaner are o istorie lungă de a ajuta la menținerea registrelor mai curate. Versiunea gratuită oferă scanare de bază, care este adesea suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, puteți face upgrade la versiunea premium pentru notificări și scanări mai profunde și curățare.

modalități de curățare a registrului Windows 10 Auslogics

ai pentru a revizui toate intrările înainte de a șterge nimic, oferindu-vă control deplin. Cu toate acestea, instrumentul va alege doar intrări sigure de șters.

Gânduri finale

în timp ce metodele de mai sus sunt de obicei sigure, este întotdeauna o idee bună să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a-l curăța. În plus față de curățarea regulată, vă puteți optimiza și registrul pentru a vă ajuta computerul să ruleze mai repede.

credit Imagine: Auslogics Press

cele mai recente tutoriale livrate direct în căsuța de e-mail.

Crystal Crowder Crystal Crowder

Crystal Crowder a petrecut peste 15 ani lucrând în industria tehnologică, mai întâi ca tehnician IT și apoi ca scriitor. Lucrează pentru a-i învăța pe alții cum să profite la maximum de dispozitivele, sistemele și aplicațiile lor. Ea rămâne la curent cu ultimele tendințe și găsește întotdeauna soluții la problemele tehnologice comune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.