2 moduri de cum să vârf și Tune un Radio CB cu & fără SWR Meter

în acest articol, vom vorbi despre cum să vârf și tune un radio CB.

în primul rând, vom explica ce înseamnă, după care vom enumera toate instrumentele și piesele de care aveți nevoie. Abia atunci vom intra în operațiunea reală de vârf și ton.

veți găsi două metode diferite. Pentru prima, veți avea nevoie de un contor SWR. Dacă nu aveți acces la un astfel de instrument, a doua metodă va fi probabil mult mai utilă, deoarece nu necesită una.

Ce Înseamnă Să Atingeți Și Să Reglați Un Radio Cb?

la vârf și ton, un radio CB înseamnă, în general, pentru a îmbunătăți performanțele sale de a face o serie de lucruri, cum ar fi creșterea puterii și ajustarea modulare.

majoritatea oamenilor presupun că cu cât puterea este mai mare, cu atât performanța este mai mare, ceea ce nu este întotdeauna adevărat, așa că nu exagerați.

în plus, puterea maximă legală a radiourilor CB este de 4W, așa că vă sfătuim cu tărie să nu depășiți această limită, în caz contrar, FCC s-ar putea implica.

unii oameni și-ar regla receptoarele astfel încât să primească semnale de la alți emițători cât mai clar posibil.

cu toate acestea, prin „vârf și ton” majoritatea utilizatorilor de radio CB înțeleg lucruri ușor diferite.

alegem să vă oferim doar cele mai sigure și legale metode de vârf și ton. Dacă este făcută corect, performanța radioului CB va crește dramatic.

echipamente necesare pentru Peak& Tune

  • radio CB
  • o antenă
  • cabluri coaxiale – dacă utilizați un contor SWR.
  • SWR meter – Nu indispensabil, dar foarte recomandat să aibă unul.
  • Baterii
  • șurubelniță – dacă alegeți să faceți vârful de unul singur.
  • tăietor de sârmă – în cazul în care antena trebuie scurtată și mai mult.
  • un prieten este dispus să ajute.

costul întregului proces

dacă preferați să vă atingeți și să vă reglați radioul la un magazin local CB, prețul va varia destul de mult.

unii spun că operațiunea costă în jur de 75 USD, dacă nu chiar mai mult, în timp ce alții vă vor spune că un vârf și o melodie nu ar trebui să depășească 25 USD.

dacă cunoașteți un magazin CB sau ceva similar în care ați putea rezolva problema cu până la 30 USD, ar trebui să luați în considerare această opțiune, deoarece este un preț foarte bun.

și totuși, ești perfect îndreptățit să nu ai încredere în străini. Unii dintre acești așa-numiți tehnicieni vor face mai mult rău și vă vor lua în continuare banii.

în acest caz, puteți atinge și regla radioul de unul singur, care este gratuit!

cum să atingeți și să reglați un Radio Cb (cu un contor Swr)

contorul raportului de undă în picioare (SWR meter) nu este în întregime necesar, dar cu siguranță vă va face munca mult mai ușoară. Iată ce trebuie să faceți pentru a atinge și regla radioul CB, pas cu pas:

Configurarea contorului SWR

Configurarea contorului SWR. Pentru a face acest lucru, va trebui să îl conectați între radio și antenă cu cablurile coaxiale.

acest contor SWR vă va ajuta oferindu-vă anumite lecturi, fără de care va fi dificil de spus dacă radioul este atins și reglat sau nu.

ar trebui să știți, totuși, că citirile trebuie să fie pe partea inferioară. Dacă indicatorul atinge niveluri prea mari, este foarte probabil să vă deterioreze radioul, așa că aveți grijă în acest sens.

configurarea antenei

antenele cu o bază magnetică sunt, în general, cele mai bune, deoarece sunt foarte ușor de plasat pe cel mai înalt punct al mașinii sau camionului.

poziția antenei contează foarte mult. Dacă este într-o poziție bună, veți primi semnalele altora cât mai bine posibil.

încercați să așezați antena pe acoperișul vehiculului dvs., în centrul geometric, ca să zic așa. Apoi agățați antena, radioul CB și contorul SWR cu două cabluri coaxiale.

de asemenea, mulți specialiști recomandă să investiți într-o antenă bună înainte de a vă gândi chiar să vă atingeți radioul, mai ales dacă este nou.

de obicei, antenele mai lungi sunt mai eficiente decât cele scurte. Dar vom vorbi despre cât timp ar trebui să fie antena dvs. foarte curând.

reglarea antenei

pentru a auzi și a fi auzit corect, trebuie să adaptați antena în consecință.

contorul SWR trebuie să vă ofere citiri identice sau similare pe ambele canale 1 și 40.

dacă vă oferă un număr mai mare atunci când sunteți reglat la primul, antena este prea scurtă. Funcționează și invers.

dacă vă oferă un număr mai mare atunci când sunteți reglat la ultimul canal, atunci poate însemna doar că antena este prea scurtă.

soluția la acest lucru este simplă. Ieșiți în afara vehiculului și reglați antena până când dispozitivul SWR arată numere egale sau aproape egale pe canalele 1 și 40.

Numărul afișat trebuie să fie sub o unitate și jumătate pentru cele mai bune rezultate.

dacă este prea scurt, îl puteți extinde, deoarece majoritatea antenelor sunt capabile să facă acest lucru. Dacă este prea lung, faceți-l mai scurt.

amintiți-vă că îl puteți tăia chiar și cu o pereche de tăietori de sârmă. Uneori, antena va fi încă prea mult timp după ce a fost scurtat, caz în care trebuie să-l taie.

după ce ați terminat, adăugați întotdeauna capacul mic de cauciuc deasupra acestuia.

maximizarea modulației

pentru acest pas, va trebui să modificați modularea radioului CB.

există un buton în acest scop pe radioul CD, numit modulator, care – după cum sugerează și numele – modifică modularea dispozitivului.

vrei să fie relativ mare, dar nu la fel de mare ca să denatureze sunetul.

asigurați-vă că reglați și butonul squelch, pentru a menține zgomotele de fundal la minimum. Acest buton este de obicei în stânga modulatorului.

Peaking radio CB

acest lucru este în cazul în care acesta devine dificil, dar, așa cum am spus înainte, există întotdeauna opțiunea de a lua radio CB la un specialist.

mai jos am atașat un videoclip de pe YouTube care vă arată exact ce trebuie să faceți pentru a atinge vârful radioului dacă alegeți să îl faceți singur.

am ales să vă redirecționăm către un videoclip, deoarece atingerea vârfului implică o operație foarte complexă, care necesită o demonstrație vizuală. Informațiile scrise nu ar fi de mare ajutor.

veți găsi acel videoclip la sfârșitul acestui articol, dar vă sfătuim să implementați informațiile din acesta numai dacă sunteți deja familiarizați cu astfel de operațiuni.

cum să atingeți și să reglați un Radio Cb (fără contor Swr)

va fi mult mai dificil fără un contor SWR, dar cu siguranță nu imposibil.

pentru această metodă, veți avea absolut nevoie de un prieten cu un radio CB propriu. Vă vor spune cât de bine vă pot auzi și invers; cu alte cuvinte, prietenul înlocuiește rolul contorului SWR.

găsiți un spațiu deschis

încercați să efectuați reglarea într-un loc în care există cât mai puține semnale și cât mai puține interferențe.

stai departe de clădiri și trafic intens. În acest fel, radioul va avea o gamă mai mare și va fi mult mai ușor să faceți reglarea.

ferestrele și ușile trebuie închise, din același motiv: evitarea interferențelor cât mai mult posibil.

de data aceasta, prietenul tău trebuie să rămână relativ aproape de mașină. Pentru început, câțiva metri vor face. După câteva încercări, acestea se pot îndepărta, astfel încât să puteți testa o conexiune pe distanțe lungi.

configurarea antenei

antena trebuie plasată în cel mai bun loc posibil, care este mijlocul acoperișului. Dacă o faceți corect, veți crește performanța generală.

pentru început, configurați-l cât mai scurt. Acest lucru este mai sigur, deoarece nu aveți un contor SWR pentru a vă oferi lecturi.

testarea conexiunii

pentru pasul următor, tu și prietenul tău va trebui să se conecteze la două radiouri diferite pe un canal, în încercarea de a auzi unul pe altul.

vă reamintim că trebuie să evitați Canalul 9, deoarece este rezervat situațiilor de urgență, deci utilizați un canal mai puțin aglomerat.

vorbiți unul cu celălalt pentru a vedea cât de bună este conexiunea.

pentru această procedură, prietenul dvs. poate încerca distanțe diferite. Procedând astfel, veți afla, de asemenea, cât de departe merg semnalele emise de radioul dvs.

reglarea antenei

nu vă pierdeți speranța dacă nu vă auziți bine prietenul sau dacă nu vă aude.

dar în acest caz, va trebui să reglați antena. De când ați început această operație cu antena setată la cea mai scurtă lungime, acum o puteți prelungi puțin câte puțin.

continuați să scurtați și să prelungiți antena până când conexiunea devine din ce în ce mai bună.

există mai multe tipuri de antene, deci modul în care prelungiți antena depinde în întregime de modelul și modul său de funcționare.

în acest sens, manualul antenei va fi cel mai bun prieten al tău. Dacă nu are una, va trebui să vă dați seama cum să o faceți mai lungă.

Peaking radio

procesul de vârf este mult mai tehnic și mai dificil decât procesul de reglare. Aceasta implică deschiderea dispozitivului în sine și modificarea anumitor lucruri pentru a crește puterea radioului.

poate însemna, de asemenea, atingerea maximă a modulației la 100%, deoarece se spune că provin din setul din fabrică la aproximativ 80%.

dar o mulțime de oameni care au lucrat cu radiourile CB de zeci de ani vă vor spune că nici măcar nu ar trebui să încercați să faceți aceste lucruri, deoarece provoacă multe stropi pe mai multe canale și poate fi chiar ilegal!

vă vor spune că, dacă doriți să creșteți performanța radioului CB, tot ce trebuie să faceți este să reglați și să reglați antena în consecință.

tu alegi pe cine să crezi. Am atașat la sfârșitul acestui articol câteva videoclipuri care vă vor ajuta cu siguranță dacă alegeți să atingeți radioul de unul singur.

Întrebări frecvente cu răspunsuri despre cum să atingeți și să reglați un Radio CB

Î: Ce înseamnă vârful și reglarea?

A: În general, pentru a atinge și a regla radioul înseamnă a-i crește performanța prin reglarea antenei cu ajutorul unui contor SWR sau a unui prieten.

puteți alege chiar să deschideți radioul și să ridicați modulația și puterea, dar această procedură implică câteva riscuri.

Î: ar trebui să ating și să acord radioul CB?

A: majoritatea specialiștilor susțin că radiourile CB trebuie reglate din când în când. Acest lucru este valabil mai ales pentru dispozitivele mai vechi, deoarece performanța lor scade încet în timp.

Î: Cât costă un vârf și un ton?

A: depinde foarte mult de magazin. Unii tehnicieni vor cere 25 USD, în timp ce alții vor cere 75 USD. De asemenea, depinde de ceea ce doriți să facă.

atingerea unui radio este un pic mai complicată și, prin urmare, vă va costa mai mult. O melodie rapidă nu va fi foarte scumpă.

puteți urmări tutorialul nostru despre cum să vă reglați radioul CB cu sau fără un contor SWR, care nu va costa nimic!

Î: Cum pot face pentru a crește gama de radio CB lui?

A: puteți mări intervalul în siguranță și legal prin reglarea antenei. De fapt, majoritatea utilizatorilor de radio CB vă vor sfătui să faceți acest lucru înainte de a încerca orice altceva, cum ar fi vârful.

o antenă cu lungimea potrivită, plasată la locul potrivit, va face minuni! Asigurați-vă că citiți articolul nostru pentru un ghid aprofundat.

Î: Am nevoie de un contor SWR?

A: un contor SWR vă va oferi lecturi foarte utile, care vă pot face munca mult mai ușoară. Nu este obligatoriu să folosiți unul, dar vă recomandăm să investiți într-unul, deoarece îl puteți folosi de câte ori aveți nevoie.

verdictul

toată lumea pare să fie de acord asupra unui singur lucru: din când în când, radiourile CB trebuie reglate.

puteți face acest lucru fie la un magazin specializat în radiocomunicații și plătiți o sumă de bani, fie o puteți face singur și nu plătiți nimic!

în ceea ce privește atingerea vârfului, este o operațiune mult mai delicată, mai periculoasă și – dacă nu ești atent – chiar ilegală.

cu toate acestea, mai jos veți găsi două videoclipuri care explică cum să vă atingeți radioul în siguranță și legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.